• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bata Mirković: Igrač Partizana NE SME da ima strah

Autor mondo.rs

Zoran Mirković protiv Zorana Milinkovića, sadašnji trener Partizana protiv nekadašnjeg. "Volim Rad, tamo sam ponikao", kaže Bata Mirković pred prvenstveni duel. O igračima Partizana: "Da beže od lopte, duela... to ne mogu da shvatim!".

 Bata Mirković: Igrač Partizana NE SME da ima strah Izvor: MONDO/Gif
Izvor: MN Press/arhiva

Do "večitog derbija" ostalo je još nekoliko dana, ali će Partizan imati "umetnutu" utakmicu protiv Rada u sredu, a nikako ne smete da zaboravite da je taj meč humanitarnog karaktera i da će prihod od prodaje ulaznica biti uplaćen Fondaciji "Podrži život" koja pomaže lečenje teško obolele dece.


Dakle, to JESTE najvažnije što treba da znate pred duel 5. kola Superlige Srbije Partizan - Rad (direktan TV prenos Arena sport 1, od 17 časova), koji je trebalo da bude odigran ranije, ali je odložen zbog obaveza crno-belih u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Ko kupi kartu učiniće dobro delo i pomoći će nekom detetu da lakše ode na preko potrebno lečenje. PODRŽI ŽIVOT - bez obzira na klupsku pripadnost!

Zoran "Bata" Mirković prvi put će u svojstvu trenera Partizana biti na suprostavljenoj strani Radu. Klubu u kojem je počeo da uči fudbal. Zanimljivo, sa druge strane, odnosno na gostujućoj klupi sedeće Zoran Milinković, čovek koji je svojevremeno bio trener Partizana.

"Pomešane su mi emocije, znate da sam prve fudbalske korake sam napravio u Radu i izuzetno cenim, poštujem i volim taj klub. Rad u ovom momentu ima vrlo dobru, kvalitetnu ekipu, kolega Zoran MIlinković je prekaljeni stručnjak i takođe ga cenim", rekao je Mirković.

Imao je gotovo filozofsku opasku:

"Jedino što nije dobro iz sutrašnje utakmice jeste to što će neko morati da izađe nezadovoljan rezultatom".

Iza Partizana je meč protiv Proletera u Novom Sadu, koji je dobio zahvaljujući snalažljivosti Rikarda Gomeša.

Upitan šta treba da se promeni u igri Partizana Mirković je ovako odgovorio:

"Ako ste gledali ono drugo poluvreme, to ništa nije valjalo. Da se okrene sa ove tačke, na ovu (pokazao je prstom, prim. aut.). Ja mogu da shvatim da su igrači došli malo premoreni sa tih reprezentativnih obaveza, bilo je i igrača koji su odigrali po dve utakmice, bila su duga putovanja, ali ne mogu da shvatim ono izdanje. Čovek i kad je umoran treba da uključi malo više i mozak, da bolje reaguje na terenu. Ono je bilo katastrofalno".

Trener najavljuje promene u ekipi.

"To je neko opšte stanje, da li je klasična forma, neki zamor, nespremnost... na bazi toga će se i napraviti ekipa. I naravno u odnosu na protivnika".

Jedna od stvari koja se Mirkoviću apsolutno ne dopada jeste strah u ekipi.

"Ne mogu da shvatim da igrač Partizana beži od lopte, da ne želi igru, koliko god da je teško i ko god da je sa druge strane, ja to ne mogu da shvatim. I to me najviše brine".

Partizan igra protiv Rada, a u smilima je već nedelja i "večiti derbi". Ako dobije obe utakmice ove nedelje, Partizan bi mogao na vrh tabele...

"Sigurno je da smo malo u mislima za tu nedelju", priznao je Mirković i nastavio:

"Kako motivisati igrače za meč protiv Rada? Poseban motiv ne treba, ovo je njihov posao, ovo je njihova profesija. Ne smatram da im treba posebna motivacija. Treba da rade svoj posao".

"ANĆELOTI I JA IMAMO VAŽNIJE TEME OD FUDBALA"

Mirković je dao izjavu pojedinim italijanskim medijima pred meč Crvena zvezda - Napoli. Upitan da li je ovim savetima, sakrio karte za "derbi", odgovorio je: "Da li stvarno mislite da sam savetovao jednog Karla Anćelotija?! Jeste da sam imao komentar, pozvali su me iz jednog radija. Anželoti i ja smo veliki prijatelji i imamo mnogo tema, osim fudbala, možda čak i važnijih stvari od nekog savetovanja".

O tome što će Partizan imati samo par dana da se odmori od Rada i pripremi večiti derbi, Mirković kaže:

"Ova utakmica je morala da se odigra. I Zvezda ima neku aktivnost večeras... ne neku, nego igra Ligu šampiona, pa smo otprilike negde na istoj razini".

Na pojedine komentare da je Partizanu učinjeno da se ova utakmica zakaže baš pred derbi kako bi štoper Nemanja Miletić odradio dva meča suspenzije, Mirković odgovara uz osmeh:

"Ispada da je tako, mada je bilo reči da će biti kažnjen samo jednu utakmicu".  

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC