• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Marakana" odoljela Napoliju - veliki bod Zvezde!

Autori mondo.rs Autori Tanjug

Italijani su u Beograd došli s idejom kako da daju gol, a Zvezda kako da ih zaustavi - i uprkos tome što je u najvećem dijelu meča bila u podređenom položaju, uspjela je da ostvari ono što je zacrtala - bod!

 Crvena zvezda - Napoli 1. kolo Liga šampiona  Uživo Prenos na Arena sport Izvor: MN PRESS

Podjela bodova na "Rajku Mitiću" na startu Lige šampiona!

Crvena zvezda i Napoli odigrali su zanimljiv, pravi taktički meč, pred više od 50.000 navijača, a svakako zadovoljniji biće šampion Srbije koji je uoči početka takmičenja bio proglašavan za potpunog autsajdera u grupi s velikanima iz Italije, Francuske i Engleske.

Napoli je u Beograd došao s idejom kako da postigne gol, a Zvezda je imala rješenje kako da ih zaustavi - i uprkos tome što je u najvećem dijelu meča bila u podređenom položaju, uspjela je da ostvari ono što je zacrtala pred početak ove utakmice - da se "upiše" na tabeli grupe "C" u kojoj je Liverpul upisao pobjedu savladavši Pari sen Žermen.

Odbrana tima Vladana Milojevića funkcionisala je besprekorno, Milan Borjan je u nekoliko situacija odlično intervenisao, dok mu je u jednoj situaciji kod šuta Insinjea pomogla i prečka.

Poslije prvih 90 minuta u Ligi šampiona nakon 26 godina:

CRVENA ZVEZDA - NAPOLI 0:0

Ogromna podrška sa tribina, defile "besmrtne" generacije iz 1991. godine i sveopšta euforija na tribinama "Marakane" nisu toliko poremetile Napolitance koji su svoju igru uspostavili od prvog minuta i nametnuli se kratkim dodavanjima, kruživši oko gola Milana Borjana.

Fokus je bio na lijevoj strani na kojoj je širinu držao bek Mario Rui, pomagao mu vezni Pjotr Zjelinski, a "trougao" s njima pravio "lutajući napadač" Lorenco Insinje.

Upravo je iz tog razloga Vladan Milojević pojačao tu stranu i nešto defanzivniju ulogu dodijelio najboljem strijelcu ekipe El Farduu Benu koji je uskakao na mjesto desnog beka dozvolivši Filipu Stojkoviću da se postavi kao dodatni štoper i da tako brani Insinjea, pa su tako i njegova "iskakanja" - kao i Savića i Degeneka - bila daleko bezbolnija po zadnju liniju.

Napoli je insistirao na takvoj igri i tek u 17. i 18. minutu došao do prvih šansi za Insinjea koji je prvo šutirao u Borjana, pa u njegovu prečku.

Zvezda je djelovala uplašeno, pojedini igrači kao da su imali tremu s loptom, i iz toga su gubili lopte, pa je jednu tako ukrao Pjotr Zjelinski i prebacio za svog zemljaka Milika, no ponovo je savšeno postavljen bio Borjan.

Došlo je potom do polako opuštanja u igri Crvene zvezde dok su napadi Napolija postajali sve monotoniji uprkos tome što su "dodali" gas startom drugog poluvremena.

Prije najboljeg naleta Italijana reagovao je Milojević i umjesto Jovičića je u igru uveo Jovančića čime je Zvezda postala nešto odvažnija u iznošenju lopte, ali opasne "asove" u rukavima imao je i Karlo Anćeloti...

Poslije šuta Zjelinskog uveo je Drisa Mertensa u igru, tako da je Napoli sada dobio i desnu stranu na kojoj je prije toga usamljen bio Kaljehon!

Napadi "pantenopeija" postajali su raznovrsniji, igrači sve neuhvatljiviji, pa su se tako redale šanse za Mertensa i Kaljehona, koje je odlično pratio bek Rui, a važnu odbranu zabilježio je Milan Rodić izbacivši loptu sa gol-crte.

Do kraja susreta "Don Karlo" je u igru uveo i Mareka Hamšika i Adama Unasa, praktično se prebacio na formaciju 4-2-4, ali ni to nije dalo dovoljno efekta pošto je došlo do zamora kod gostujućih igrača koji su odigrali čak deset mečeva manje ove sezone, pa je Zvezda do kraja iskontrolisala utakmicu.

Tek u pojedinim situacijama priprijetili su crveno-bijeli, nisu to bili dovoljno dobri pokušaji, ali su šutevi Boaćija i Jovančića sa distance budili nadu navijača da je pobjeda ostvariva.

Ovako - niko se neće buniti ni za bod!

Zvezda takmičenje u Ligi šampiona nastavlja 3. oktobra protiv PSŽ-a na "Parku Prinčeva".

ZVEZDA: Borjan - Stojković, Savić, Degenk, Rodić - Jovičić (od 58. Jovančić), Krstičić, Čaušić - Marin (od 85. Simić), Ben - Boaći (od 80. Pavkov).

NAPOLI: Ospina - Hisaj, Albiol, Kulibali, Rui - Alan (od 61. Mertens), Zjelinski (od 75. Hamšik), Ruiz - Kaljehon (od 75. Unas), Insinje i Milik.

Meč je sudio Šimon Marčinjak.



IZ MINUTA U MINUT:

KRAJ UTAKMICE! Zvezda je osvojila veliki bod!

Opomena i za Marija Ruija u posljednjim trenucima meča

Milik je zaradio žuti karton zbog prekršaja nad Simićem

Stojković je ostao na travi poslije jedne intervencije. Istekao je 90. minut. Sudija Marčinjak pokazao je da će nadoknaditi vrijeme.

- 89' Korner za Zvezdu, izvodi ga Ben...Ništa od gola. 

Simić mijenja Marina

- 85' Korner za Crvenu zvezdu.Savić je napravio prekršaj u skoku. Bio je to žestok sudar glavom sa Raulom Albiolom. Španac je ostao na travi, ukazuje mu se pomoć, defanzivac Zvezde se lagano vratio u odbranu

Pavkov je zamijenio Boaćija, koji se nakon one prilike požalio na povredu

- 80' Najbolja prilika za Crvenu zvezdu! Rodić je presjekao napad Napolija, prošao po lijevoj strani i ubacio za Boaćija koji je sa ivice šesnaesterca dobro šutirao, međutim, Ospina hvata loptu.

- 75' Pokušao je Insinje da iznenadi Borjana sa distance, ali golman Zvezde izbija loptu u korner. U nastavku Mario Rui je šutirao, a golman Zvezde je još jednom siguran

Dvostruku izmjenu vrši Karlo Anćeloti, umjesto Kaljehona i Zjelinskog ušli su Hamšik i Unas

- 73' Borjan umalo da napravi kardinalnu grešku, predomislio se kod bacanja lopte rukom, ona mu je ispala, ali je uspio da ju izbije ispred Insinja, koji je bio okrenut leđima

- 71' Uzeo je Ben loptu poslije presinga Zvezde i odmah poslao Boaćiju, koji se odmah okrenuo i šutirao, ali je udarac izblokiran u korner. poslije udarca iz ugla nije bilo opasnosti po gol Napolija.

- 67' RODIĆ SPAŠAVA ZVEZDU! Bek crveno-bijelih izbacio je loptu praktično sa gol-linije poslije pokušaja Kaljehona. Ostaje 0:0

- 64' Opasno ubacivanje Mertensa koji je maloprije ušao u igru, ali ej sa sedam, osam metara iskosa poslao loptu pored gola

- 60' Opasna kontra Napolija, na kraju Borjan brani 

- 59' Novi korner za Zvezdu, pa zatim još jedan. Ništa od opasnosti gol Ospine

- 58' Zvezda je uzela loptu na sredini terena, Jovančić je na kraju akcije šutirao, Ospina odbija loptu u korner, stadion je na nogama!

- 57' Raul Albiol prekršajem sprečava kontru Zvezde i dobija žuti karton

- 56' Mario Rui je šutirao iz slobodnog udarca sa nekih dvadesetak metara, lopta je okrznula prečku i otišla u gol-aut

Jovančić je ušao umjesto Jovičića

- 54' Rodić je sjajno intervenisao i u posljednji čas klizećim startom izbio loptu ispred Milika i tako spasio čist gol

- 53' Velika prilika za Insinjea, pokušao je petom sa nekih sedam metara ali nije uspio da zahvati loptu kako treba

- 50' Već treći korner za Napoli u nastavku, ovaj put ubacuje Insinje. Boaći je izbacio do Alana, koji šutira u Borjana. Napoli ima mnogo veći posjed 65:35 je taj odnos u procentima

- 48' Degenek je reagovao ispred Milika poslije centaršuta, novi korner za goste. Ipak nema opasnosti po Borjanov gol, lopta je napustila teren

- 47' Korner za Napoli, izvodi ga Kaljehon. Dobar skok Savića, nastavio je Napoli dužu akciju, ali je Stojković na kraju odlično zagradio loptu i ona je otišla u gol-aut

Počelo je drugo poluvrijeme

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

- 45' Korner za Zvezdu. Ben je šutirao iskosa sa desne strane poslije akcije sa Marinom, ali bio je to lak plijen za Ospinu

- 44' Novi pas Zjelinskog ka Miliku kojem je Degenek zasmetao pri šutu, a Poljak šutira u Borjana

- 42' Probili su igrači Napolije Zvezdin desni bok i centrirali, ali Borjan je intervenisao i skinuo loptu sa glave Miliku

Izvor: MN PRESS

- 38' Crveno-bijeli iz kornera direktno ka golu, ali lopta pogađa spoljni dio mreže

- 37' Dobar napad Zvezde faulom nad Benom prekinuo je Alan, koji već ima žuti karton. Krstičić je zaradio žuti karton jer je tražio opomenu za Alana.

- 35' Dobra prilika za Zvezdu poslije kontranapada, ali Boaći na kraju nije dao dobar pas u sredinu

- 34' Boaći je na dvadesetak metara od gola dobio loptu poslije greške Marija Ruija, odmah se namjestio i šutirao, ali je njegov udarac izblokiran

- 29' BORJAN BRANI! Zjelinski je poslao odličnu loptu za Milika, a njegov šut sa sedam metara brani Borjan nogom

Izvor: MN PRESS

- 28' Opasan centaršut Insinjea, Savić je izbio loptu glavom, a Ruiz u nastavku šutira direktno u Borjan

Dobra akcija Zvezde, Marin je na kraju dao loptu Stojkoviću,  a njegov centaršut je izblokiran

- 25' Novo ubacivanje Napolitanaca, ali odbrana Zvezde je sigurna, crveno-bijeli idu u kontru

- 19' Novi opasan napad Napolija, ovoga puta Degenek je otklonio opasnost

- 18' PREČKA!!! Imala je Crvena zvezda sada sreće. Insinje je šutirao sa distance i pogodio okvir gola

- 17' Marin je odlično oduzeo loptu Alanu koji ga je rukom zaustavio i dobio žuti karton. Dobar potez Marina

- 12' Korner za Napoli. Dobro je intervenisao Savić, pritom je fauliran

- 8' Prva prilika za Crvenu zvezdu, BOaći je sa nekih 25 metara šutirao po zemlji, međutim išlo je to sporo, a i pored gola

- 6' Opasno ubacivanje u peterac, ali lopta odlazi u gol-aut

Počeo je meč na stadionu Rajko Mitić


- Još samo dvadesetak minuta do početka utakmice, stadion je krcat!

- Pred sjevernom tribinom su sada legendarni igrači Zvezde, uz pjesmu "Nek se Marakani vrate slavni dani". Euforija na vrhuncu

- Generacija iz Barija je na terenu, dobija ovacije publike! Dejan Savićević je dobio poseban pozdrav, svi su ustali za aplauz. Tu su i Ljupko Petrović, Slobodan Marović, Miodrag Belodedić, Dragan Džajić, Dragiša Binić i drugi. Naravno, tu je i pehar Kupa šampiona!

"Šampioni", "Italija, Bari..." - odjekuje Marakanom.



- Igrači Napolija su izašli na zagrevanje - uz zvižduke.

- Tribine se polako popunjavaju...

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


- "Ako igračima smetaju pune tribine - onda to i nisu igrači za Crvenu zvezdu. Vjerujem da će navijači ipak biti 12. igrač Vladana Milojevića večeras"
, kazao je Bojan Đorđić na TV Arena Sport pred utakmicu.

- Ovako je trenutno na Autokomandi...



- Velike gužve trenutno u glavnom gradu Srbije, stadion će, poznato je od ranije, biti popunjen do posljednjeg mjesta.

- Na ulicama Beograda je mnogo policije.


- "Najvatreniji" navijači Napolija u popodnevnim satima doputovali su u Beograd, ali nisu bili raspoloženi za razgovor i snimanje sa novinarskom ekipom Tanjuga.

Italijanski "Ultrasi", bez prepoznatljivih plavih obilježja Napolija, smjestili su se u jedan beogradski hotel, koji obezbjeđuje veliko prisustvo policije.

Oni su objasnili da ne vole da pričaju sa novinarima, čak iako je namjera bila da se razgovara o fudbalu i kako se osjećaju u prijestonici Srbije, a dvojica iz grupe su negodovala prilikom snimanja.

Situacija nije izmakla kontroli i atmosfera među njima je mirna, prenosi Tanjug.

Istovremeno, u centru Beograda je prilično mirno i bez utiska da se večeras igra važna fudbalska utakmica. Nema mnogo ljudi u obilježjima Crvene zvezde i Delija, međutim, imajući u vidu da je radni dan, kako se bude bližio početak utakmice to će se sigurno promijeniti.

Kako je ranije saopšteno na sajtu Napolija, grupa Italijanskih navijača organizovano i uz pratnju policije krenuće put stadiona "Rajko Mitić".

- Pisali smo već koji se sastav Crvene zvezde očekuje, odnosno da je najveća dilema oko veznog reda i da li će u startnoj postavi biti Ben, Čaušić, Ebisilio i Kafu.

- Na stadionu Rajko Mitić užurbano se radilo danima kako bi sve bilo spremno za spektakl.

- Bili smo na konferencijama za medije Vladana Milojevića, kao i Karla Anćelotija.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

pop73

Gdje je Miloš??? Obično se javi poslije utakmice.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC