• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal ne igra u Kini

Autor mondo.rs

Prvi teniser sveta zbog nedovoljno opravljenog kolena odustao od nastupa na turnirima u Pekingu i Šangaju

Rafael Nadal produžio je bolovanje, nakon što je predao polufinalni meč US Opena Huanu Martinu del Potru pre deset dana.

Španac i dalje ima problem sa kolenom, zbog čega je odustao od nastupa u Kini.

On je saopštio da će propustiti turnir u Pekingu, koji startuje 1. oktobra, kao i masters u Šangaju, koji je na programu sedam dana kasnije.

"Prošle nedelje bio sam kod lekara u Barseloni na konsultaciji oko kolena i u dogovoru sa svojim medicinskim timom odlučio sam da ne učestvujem na azijskoj turneji, kako bih oporavio koleno na način na koji smo to uvek radili", poručio je, između ostalog, Nadal u poruci na Twitteru.

On će izostankom sa ta dva turnira izgubiti 1.100 bodova, budući da je u Pekingu prošle godine osvojio titulu (500 ATP bodova), a u Šangaju igrao polufinale (600 bodova), što će biti šansa za Novaka Đokovića, koji je samo potvrdio učešće u Šangaju, da napravi skok na ATP listi i približi se samom vrhu.

Nadal se nada da bi mogao da se vrati na teren krajem oktobra, kada je na programu masters u Parizu, na kojem je 2017. godine predao Filipu Krajinoviću četvrtfinalni duel bez borbe, i brani 180 ATP bodova.

Đoković ne brani poene do kraja sezone, jer je prošle godine zbog problema sa laktom bio primoran da se povuče već posle Vimbldona. Srpski as prema ranije napravljenom rasporedu treba da nastupi na mastersu u Šangaju, a potom i u Parizu, pre završnog turnira sezone na kojem učestvujuju osmorica najboljih tenisera.

Nadal je trenutno vodeći na ATP listi sa 8.760 bodova, ispred Rodžera Federera, koji ima 6.900 i u Šangaju brani 1.000 bodova jer je osvojio titulu, a u Pekingu nije ni učestvovao, dok je Đoković treći sa 6.445 bodova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC