• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džikić: Nenade Trajkoviću, hvala ti za sve!

Autori mondo.ba Autori Zoran Pajčin

Aleksandar Džikić je pred ABA Super Kup koji sutra počinje u Laktašima govorio o ambicijama Budućnosti, trenutnom stanju u ekipi, rasporedu, ponudio "ideju" čelnicima lige i potom se posebno obratio treneru Igokee.

 Aleksandar Džikić se zahvalio Nenadu Trajkoivći Izvor: MONDO/Zoran Pajčin

ABA Super Kup počinje sutra utakmicom između Mornara i Partizana u 18 časova, a potom će od 20.30 snage odmjeriti Budućnost i Igokea.

Šampion ABA lige u novu sezonu ulazi sa dosta izmijenjenim rosterom, kada je riječ o "strancima" pošto je "domaća" okosnica i dalje u klubu.

Budućnost, kao i ostali timovi, i dalje nije u vrhuncu forme.

"Bili smo prepolovljeni, ne desetkovani, ali uigrani nismo. Poslije Laktaša ćemo biti prvi put zajedno, nije baš da smo imali imena na majicama, ali to je tako šta da radimo. Nismo završili sa pravljenjem tima i ovdje ćemo pokušati da vidimo šta nam prvo nedostaje. Generalno naša ideja je da odavde odemo zdravi. Naravno, kada smo već tu trudićemo se da igramo što bolje, ali svako ima svoj interes. Ne treba očekivati mnogo, novi smo, ne samo mi već i ostali, a ideja Kupa je dosta zahtjevna", rekao je trener Aleksandar Džikić.

Džikić ističe da će njegov tim imativeoma težak raspored, pogotovo u oktobru i decembru.

"Imamo 30 utakmica u Evroligi i ABA ligu koja je sve ali ne lagana. Biće teško, ali tako je kako je. Neče biti timova protiv kojih ćeš moći da štikliraš pobjedu prije početka. Timovi koji igraju jednu utakmicu sedmično će biti u prednosti. Podvlačim Igokeu kao vrlo neprijatnog protivnika. Olimpija je napravila odličnu ekipu, kao i Cedevita i naravno Zvezda. Biće vrlo zanimljivo".

 Trener šampiona ABA lige je dao i svoje mišljenje o kalendaru takmičenja.

"Možda bi bolje bilo da sezona počinje poslije prvog FIBA prozora, kako bi timovi koji igraju u Evropi mogli da predstavljaju ligu u mnogo boljem svjetlu. Pričam kao ideju, da se možda finale ABA lige igra na kraju sezone jer je to realno mnogo jača liga od nacionalnih. Možda bi ljudi koji vode ligu o tome trebali da razmišljaju, jer bi to nama olakšalo posao", rekao je Džikić i dodao da je ovo njegov stav, a ne klupski stav Budućnosti".

Srpski stručnjak je potom zamolio da se za kraj lično obrati treneru Igokeee.

"Nenade Trajkoviću, hvala ti za sve što si uradio za mene 1993. i 1999. godine, promijenio si moj život i učinio ga mnogo boljim", rekao je u emotivnom tonu Aleksandar Džikić i dobio aplauz prisutnih novinara i učesnika konferecije za medije.

Njih dvojica sarađivali su devedesetih u Partizanu, gdje je Džikić od 1991. do 1994. bio trener mladih kategorija, a 1999. godine je postao član stručnog štaba prvog tima - upravo u vrijeme kada je Trajković bio šef struke crno-bijelih.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC