• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mornar pred Superkup: "Pred zoru se mrzne"

Autor mondo.rs

"Prvi put se u karijeri suočavam sa ovakvom situacijom", kaže trener crnogorskog prvaka.

 Mornar pred Superkup: "Pred zoru se mrzne" Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Košarkaši Mornara bili su prošle sezone hit regiona, a sada su na novom početku.

Ekipa Mihaila Pavićevića došla je ove nedelje u Laktaše kao šampion Crne Gore i učesnik Evrokupa i u značajno izmenjenom sastavu u odnosu na prošlu godinu.

Pre svega, Barane su napustili Brendis Rejli Ros (Cibona) i Derik Nidam (Monako), a stigli su Marin Mornar, Kadin Kareington, Vinston Šepard, Bronson Kening, Đorđe Drenovac i Nikola Rebić.

U međuvremenu je Andre Spajt došao i otišao.

U najavi utakmice protiv Partizana u četvrtak (18 časova, TV Arena sport), šef struke Mornara rekao je da njegovom timu tek prdstoji uigravanje.

"Ekipe su radile u pripremnom periodu, ali ima i onih koji još nisu formirali sastav. Mi smo jedna od tih ekipa", izjavio je on.

"Tek u subotu, ako izgubimo, ili u nedelju, ako dobijemo, imaćemo prvi zajednički trening. Došli smo nekompletni, dosta je igrača koji su dovedeni i želimo da vidimo njihove mogućnosti. Neki nas nisu ubedili da su za nas, neki jesu i prvi put u trenerskoj karijeri nalazim se u situaciji da sedam dana pred početak prvenstva odradim prvi zajednički trening. Šta je - tu je. Nema kukanja, mora da se prilagođavamo situaciji, svi smo bili u istom problemu, ne samo mi iz Mornara... Trudiću se da što pre ličimo na ekipu, sad smo nažalost daleko od toga. Ima ona stara izreka - pred zoru se mrzne".

  Prošle sezone Pavićević je najavio da će se njegov tim boriti za mesto u plej-ofu i bio je u pravu.

"Ja sam takav trener, koji nekad kaže nešto nošen emocijama i osećajem. To što sam rekao prošle godine, da ćemo se boriti za plej-of, ne mora ništa da znači. Neću da sada izigravam prognozera. Nezahvalno je. Prošla sezona će ostati zlatnim slovima upisana u istoriju našeg malog klupa, ušli smo u četiri u ABA ligi i osvojili titulu prvaka Crne Gore i to je obavezujuće, ali ponavljam... Prošle godine bili smo simpatična ekipa iz Bara, sa mora, fino je svima bilo gostovati, ali ove godine se situacija menja. Već u najavi prve utakmice kolega Čanak je rekao da smo zadužili Partizan, napravili smo mnogo dužnika i sigurno na početku prvenstva nećemo biti ni blizu nivoa na kojem smo završili prošlu godinu".

On je istakao da je Mornar ove godine rešio da dovede na probu četiri "rukija" i da će da proceni ko među njima zadovoljava, a ko ne.

Pred Baranima je uskori i učešće u Evrokupu, u grupi sa Torinom, ASVEL-om, Turk Telekom, Valensijom i Zenitom.

"Objektivno, biće jako teško, prosečan budžet ekipa u Evrokupu iznosi osam miliona i po tome ne bi trebalo da izađemo na parket. Nadam se da ćemo uspeti da se spremimo do tada, da pružimo što bolje partije u Evrokupu, a u ABA ligi biće izuzetno teško. Odvojile su se tri ekipe - Budućnost, koja je napravila sjajnu ekipu, sa njima su Cedevita i Zvezda i to su tri ekipe koje će sigurno odskočiti u odnosu na ostale ekipe, a ostale ćemo videti. Igokea je napravila sjajan tim, Olimpija ima velike ambicje sa velikim budžetom, Partizan je Partizan i svi očekuju da kao prošlogodišnji učesnici Fajnal-fora pokušamo. Bićemo spremni da svima izađemo na crtu", naglasio je Pavićević.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC