• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krunić: Sa malo energije, "paše" nam Čelik

Autori mondo.ba Autori Fena

Trener ekipe iz Krupe na Vrbasu Branislav Krunić zadovoljan je prolaskom u osminu finala Kupa BiH, ali je naglasio da u Zenicu njegov tim nije došao sa nekim imperativom.

  Nakon četiri premijerligaška duela, u kojima su upisali tri pobjede i jedan remi, a u kojima nisu bili primili nijedan gol, fudbaleri Čelika primili su u srijedu dva gola i ispali već u šesnaestini finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Krupa je bila bolja od Čelika na "Bilinom polju" rezultatom 2:1.

Trener ekipe iz Krupe na Vrbasu Branislav Krunić zadovoljan je prolaskom u osminu finala, ali je naglasio da u Zenicu njegov tim nije došao sa nekim imperativom.

"Pokušali smo da potrošimo što manje energije zbog zgusnutog rasporeda. Odigrali smo na kontru, postigli dva gola i mogu biti potpuno zadvoljan igrom svog tima", izjavio je Krunić i složio se da njegovom timu odgovara igra Čelika, kojeg su savladali i u Premijer ligi BiH.

Njegov kolega sa klupe Zeničana Adnan Ornek istakao je da je Čelik danas skupo koštala "kratka klupa", jer nisu mogli igrati Tin Karamatić, Ševko Okić i kapiten Fenan Salčinović. Zbog toga je bio primoran da mladog stopera Vedrana Vrhovca stavi na poziciju zadnjeg veznog.

"Prije svega čestitam Krupi. Kup je takvo takmičenje, u kojem su svi rezultati mogući. Mi smo imali tri-četiri igrača koji imaju problema s povredama i morao sam neke odmoriti. Nama je žao što smo rano ispali iz Kupa BiH, ali pred nama je sada jedan težak domaći meč i u Premijer ligi", istakao je Ornek.

Napomenuo je da nije siguran da li je dodatno vrijeme od pet minuta uopšte bilo isteklo, jer je gostujući golman crveni karton dobio upravo u sudijskom vremenu.

"Ovo nije izgovor, ali da smo igrali još minut-dva, protivnik je već izvršio tri izmjene i igrač je morao da brani. Imali bismo prednost na terenu. Isto tako, nisam želio da pričam o tome, u Tuzli nam je dosuđen penal, a da naš igrač uopšte nije dodirnuo protivničkog igrača", rekao je Ornek i dodao da ne vjeruje da su sudije namjerno griješili, ali da su to za njih skupe greške.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC