Venecuela: Dok oni gladuju predsednik...VIDEO

Autor:

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro izazvao je bes svog naroda zbog snimaka na Instagramu, a na kojima je Maduro u luksuznom restoranu u Turskoj i jede, dok stanovništvo Venecuele gladuje.

0
A- A A+


Maduro se u društvu svoje supruge častio u restoranu Nusr-Et, koji je u vlasništvu svetski poznatog kuvara Nusreta Gokčea, poznatijeg pod nadimkom "Salt Bae", preneo je Indeks.hr.

Gokče je prošle godine postao apsolutna internet senzacija nakon što su objavljeni snimci njegovog "senzualnog" začinjavanja hrane.

"Salt Bae" je tu medijsku popularnost unovčio te je danas vlasnik nekoliko restorana na tri kontinenta, a njegovi komadi mesa prodaju se po nekoliko stotina dolara.

Tako je nedavno ugostio Madura i poslužio ga, ali je prekasno shvatio kakav će odjek imati snimci koje je objavio na Instagramu.


Gokče je izgleda to shvatio, pa je izbrisao snimke koje je objavio na Instragramu, ali kasno.

Na njemu se vidi da Gokče priprema meso ispred Madura, poklanja mu majicu sa svojim likom, dok ovaj puši cigaretu i čeka luksuzno jelo.

Snimak, kako mnogi smatraju, postaje još sramotniji kada se stavi u kontrast sa prizorima bede, gladi i ponižavanja na koje su stanovnici Venecuele naterani da ne bi gladovali - skupljanje trulog povrća sa pijaca i kupovina trulog mesa, između ostalog.

Skoro 90 odsto građana Venecuele danas živi u siromaštvu, 64 odsto stanovništva gladuje i ljudi su zbog nestašice hrane u proseku izgubili 11 kilograma telesne težine.

Procenjuje se da je od 2015. Venecuelu napustilo 2,3 miliona ljudi.

Maduro danas za sve krivi zaveru zapadnih kapitalističkih sila predvođenih SAD.

Ostale vijesti