• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldo plakao, Gvardiola gledao poraz sa tribina!

Autor mondo.rs

Nemački sudija Feliks Brih, "stari poznanik" srpske reprezentacije, isključio Kristijana na debiju za Juve u Ligi šampiona. Mančester siti bez Pepa izgubio kod kuće od sjajnog Liona.

Ronaldove suze u Valensiji, spektakularni "brejk" Liona u Mančesteru i Realov čas fudbala u Madridu, protiv Rome.

Ta tri događaja obeležili su sjajno drugo veče Lige šampiona, koja je nastavljena atraktivno i posle efikasnog derbija na Enfildu u utorak.

Bez dileme, momenat koji je obeležio ovu noć je isključenje Kristijana Ronalda na stadionu Valensije. Nemački sudija Feliks Brih, koji je oštetio Srbiju na Svetskom prvenstvu, pokazao je Portugalcu prvi crveni karton u Ligi šampiona. I to u njegovom 154. meču!

Iako Brih to nije video, već je čuo od pomoćnika, "CR7" je u 29. minutu gurnuo, pa pokušao da povuče za kosu defanzivca Valensije, Murilja. Kolumbijac je teatralno pao, pa ustao i ušao u raspravu koju je Nemac prekinuo crvenim kartonom. Ronaldo se teško pomirio sa tom odlukom sudije, pogotovo zato što mu je ovo bio debi za Juventus u Ligi šampiona.

Kristijanove suze su obišle svet, a Brih je od tog trenutka počeo da svira penale, odnosno da radi ono što nije uradio na utakmici Srbija - Švajcarska na Mundijalu, a morao je. Bez previše razmišljanja Nemac je dva puta dosudio jedanaesterac za Juventus, što je Miralem Pjanić koristio, i jednom za Valensiju, što Dani Pareho u nadoknadi nije iskoristio.

VALENSIJA - JUVENTUS 0:2 (0:1)


Dok je Juventus rutinski upisivao prvu "trojku", šampion Engleske priredio je navijačima najneprijatnije iznenađenje ove sezone.

MANČESTER SITI - LION 1:2 (0:2)

Sjajni Nabil Fekir, nesuđeno pojačanje Liverpula, potvrdio je na Etihadu svoju veliku vrednost i uz Memfisa Depaja bio jedan od zapaženijih igrača gostiju iz Francuske. Najpre je u 26. minutu asistirao Korneu za 0:1, a potom je u 43. minutu na asistenciju Depaja postavio nedostižnih 0:2.

Nekadašnje krilo Junajteda imalo je u drugom poluvremenu šansu da postavi konačnih i nedodirljivih "0:3", ali je Siti ipak uspeo da smanji rezultat lepom akcijom Leroja Sanea i Bernarda Silve u 67. minutu. I ništa više od toga.

Pep Gvardiola je skakao od nervoze u loži, u koju je premešten zbog suspenzije i bez načina da reaguje je ispratio kako njegov tim doživljava izuzetno neprijatan poraz od odličnog Liona.

Za razliku od Mančestera, domaći navijači uživali su u Madridu, gde je Real u derbiju protiv Rome pokazao sjajan fudbal, Modrićeve i Iskove čarolije, kao i svog novog-starog napadača, Marijana Dijaza (25).

REAL MADRID - ROMA 3:0 (1:0)

Momak koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Lionu (i postigao 18 golova) vratio se ovog leta u "kraljevski klub", pod vođstvom Đulena Lopetegija dobio šansu i od početka počeo da je koristi.

Centarfor koji je težim putem došao do dresa prvog tima (preko Reala C, pa Reala B, pa Francuske), potvrdio je ubedljiv trijumf "kraljevića" u nadoknadi vremena, golčinom sa oko 20 metara iskosa. Tim potezom je ulepšao veče pristalicama šampiona Evrope, što su pre njega radili i Isko i Asensio piruetama i Luka Modrić maestralnom asistenciju Geretu Bejlu za 2:0 u 58. minutu.

Lopetegi je od početka utakmice stavio na gol Kejlora Navasa i sa golmanom šampionskog sastava imao spektakularan debi u Ligi šampiona.

U ostalim utakmicama nije bilo iznenađenja.

Mančester junajted je rutinski u Švajcarskoj pobedio Jang Bojs 3:0, golovima Pola Pogbe i preciznim hicem Antonija Marsijala. Bajern je u Lisabonu takođe mirno slavio protiv Benfike (2:0), a veoma uzbudljiv meč odigran je u Češkoj.

Viktorija Plzenj vodila je 2:0 protiv CSKA, golovima snažnog napadača Mihala Krmenčika u 29. i 41. minutu, ali je hrvatski napadač Nikola Vlašić doveo "armejce" do izjednačenja. Pozajmljeni igrač Evertona najpre je asistirao Fedoru Šalovu u 49. minutu za 1:2, a potom je dubokoj nadoknadi vremena iz penala postavio konačnih 2:2.

Rođeni brat poznate hrvatske atletičarke Blanke Vlašić dugo će pamtiti svoj debi u najjačem takmičenju...

Svi rezultati 1. kola:

Grupa E

Ajaks - AEK 3:0 (0:0)
/Taljiafiko 46', 90', Van De Bek 77'/

Benfika - Bajern 0:2 (0:1)
/Levandovski 10', Sančez 54'/

Parovi 2. kola (2. oktobra): Bajern - Ajaks, AEK - Benfika

Grupa F

Šahtjor - Hofenhajm 2:2 (1:2)
/Ismaili 27', Majkon 81' - Griliš 6', Nortvajt 38'/

Mančester siti - Lion 1:2 (0:2)
/B. Silva 67' - Kornet 26', Fekir 43'/

Parovi 2. kola: (2. oktobra): Hofenhajm - Siti, Lion - Šahtjor

Grupa G

Real Madrid - Roma 3:0 (1:0)
/Isko 44', Bejl 58', Marijano 91'/

Viktorija Plzenj - CSKA Moskva 2:2 (2:0)
/Krmenčik 29', 41' - Šalov 49', Vlašić 95'p/

Parovi 2. kola (2. oktobra): CSKA - Real, Roma - Viktorija Plzenj

Grupa H

Valensija - Juventus 0:2 (0:1)
/Pjanić 46'p, 51'p/

Jang Bojs - Mančester junajted 0:3 (0:2)
/Pogba 35', 43'p, Marsijal 66'/

Parovi 2. kola (2. oktobra): Juventus - Jang Bojs, Junajted - Valensija

odigrano u utorak:

Grupa A

Klub Briž - Borusija Dortmund 0:1 (0:0)
/Pulišić 85/

Monako - Atletiko Madrid 1:2 (1:2)
/Grandsir 18 - Kosta 31, Himenez 45+1/

Parovi 2. kola (3. oktobra): Atletiko - Briž, Borusija - Monako.

Grupa C

Liverpul - Pari sen Žermen 3:2 (2:1)
/Staridž 30, Milner 36p, Firmino 90+2 - Menije 40, Mbape 83/

Crvena zvezda - Napoli 0:0

Parovi 2. kola (3. oktobra): PSŽ - Zvezda, Napoli - Liverpul.

Grupa D

Galatasaraj - Lokomotiva Moskva 3:0 (1:0)
/Rodrigez 9, Derdijok 67, Inan 90+4p/

Šalke - Porto 1:1 (0:0)
/Embolo 64 - Otavio 74p/

Parovi 2. kola (3. oktobra): Lokomotiva - Šalke, Porto - Galatasaraj.

Iz minuta u minut:


22.50 Gol u nadoknadi vremena i u Češkoj. CSKA je izjednačio protiv Viktorije Plzenj, golom Hrvata Nikole Vlašića iz penala u 95. minutu!

22.49 Tačku na Realovu pobedu protiv Rome stavlja Marijano Dijaz - golom u nadoknadi vremena, za 3:0. Španski napadač (25 godina) vratio se ove sezone sa pozajmice u Lionu i odmah pokazao da je spreman da ostane na "Bernabeu"!

22.43 CSKA je izjednačio u Češkoj, ali je francuski sudija Benoa Bastijen poništio taj gol i pokazao žuti karton jednom od igrača Moskovljana.

22.32 Pogledajte kako je Modrić asistirao Bejlu za 2:0. Uživajte...



22.25 Real Madrid je duplirao prednost protiv Rome, golom Gereta Bejla - 2:0. Malo kasnije, Junajted je u Švajcarskoj završio posao, golom "rehabilitovanog" Antonija Marsijala za 0:3.

22.22 Siti je živnuo! Leroj Sane je protrčao po levoj strani, asistirao Bernardu Silvi, a Silva je pogodio za 1:2.

22.20 Veliku šansu imao je Memfis Depaj da definitivno sruši Siti u Mančesteru. Lion i dalje vodi 2:0.

22.05 Posle pauze - golovi na raznim stranama. Juventus je u Valensiji poveo 2:0. Ponovo je bio strelac Miralem Pjanić i ponovo je golu prethodio penal.

Dirljiv momenat u Lisabonu. Renato Sančez je dao sjajan gol za Bajern (0:2) posle kontre, pa dobio aplauz navijača Benfike, kluba u kojem je ponikao.

21.49 Ronaldo je isključen, ali Juventus je poveo u Valensiji. Kanselo je pogodio prečku, pa u borbi za loptu iznudio penal. Pareho ga je šutnuo u glavu, Brih je pokazao na belu tačku, a precizan izvođač bio je Pjanić.

21.46 Lion je duplirao prednost na Etihadu, golom sjajnog Fekira za 0:2, a Junajted je iz penala poveo 2:0 u Švajcarskoj. Strelac je ponovo bio Pol Pogba. On i Krmenčik su golovima obeležili prvih 45 minuta večeri.

21.45 Gol i u završnici prvog dela. Real Madrid je poveo 1:0 protiv Rome u 44. minutu, golom Iska iz "slobodnjaka" sa 17 metara. Bio je to rutinski posao za španskog majstora.

21.42 Viktorija vodi 2:0 protiv CSKA. I ponovo je strelac bio snažni Krmenčik!

21.40 Za razliku od pristalica Sitija, navijači Junajteda slave. Njihov tim vodi u Švajcarskoj protiv Jang Bojsa, a strelac je bio Pol Pogba u 35. minutu.

21.32 Burno je u Valensiji! Feliks Brih je isključio Ronalda zbog udaranja rivala. Nemac koji je oštetio Srbiju na Svetskom prvenstvu izbacio je Ronalda iz igre posle kontakta sa defanzivcem Valensije Muriljom.

Posle prvog kontakta Muriljo je pao na zemlju. Portugalac ga je požurivao da ustane i pritom ga dodirnuo po glavi. Igrač Valensije je ustao, a Brih je posle konsultacije sa pomoćnikom pokazao crveni karton. Ronaldo je to toliko teško podneo da je zaplakao.



21.27 Iznenađenje na Etihadu! Lion vodi protiv Sitija na asistenciju Nabila Fekira! Korne je pogodio, a Gvardiola zbog kazne gleda meč sa tribina. Gol i u Češkoj, gde je Viktorija povela protiv CSKA.

21.25 Neverovatne prilike propušta Juventus u Valensiji! Mandžukić, Kedira i Matuidi nisu pogodili iz peterca na "Mestalji".

21.10 - Prvi gol je "pao" u Lisabonu. Robert Levandovski je na debiju Nike Kovača u Ligi šampiona doveo Bajern u vođstvo protiv Benfike.

Najava večeri:

Kristijano Ronaldo (33) počinje trku za svoju šestu titulu šampiona Evrope, a Juventus za treću!

Na Portugalcu i "Staroj dami" večeras će biti najveći fokus, jer prvi put zajedno ulaze u borbu za najvažniji pehar. To će učiniti u Valensiji, na "Mestalji", gde će domaćin posle dve sezone opet zaigrati uz najveće.

Uz taj meč, veliku pažnju izazvaće i derbi u Madridu, gde će prvak Starog kontinenta dočekati Romu i interesantno je da je trener "kraljevskog kluba" u prvu postavu ubacio golmana Kejlora Navasa, a ne skupo plaćenog novajliju Tiba Kurtou.

Sa druge strane, iznenađenje je priredio i Euzebio Di Frančesko, jer je u vezni red stavio mladog Nikolu Zaniola (19) u seniorskoj, igrača koji će upravo u domu najvećeg kluba na svetu odigrati prvi takmičarski meč! Iza njega, na levoj strani odbrane stajaće kapiten srpske reprezentacije, Aleksandar Kolarov.

Nije potrebno podsećati da "kraljevski klub" ove sezone želi da osvoji ČETVRTI uzastopni trofej u Ligi šampiona.

Ove večeri na teren će i oba mančesterska tima. Siti će kod kuće protiv Liona pokušati da nastavi skoro perfektan niz u poslednjih osam mečeva pred svojim navijačima (7 pobeda i remi), dok je Žoze Murinjo u ekipu Mančester junajteda za meč protiv Jang Bojsa ubacio i debitanta, Dioga Dalota.

Kada su u pitanju srpski igrači, Dušan Tadić i Uroš Ćosić bili su starteri na suprotnim stranama u utakmici Ajaks - AEK, Ljubomir Fejsa je član prve postave Benfike, dok je Andrija Živković na klupi lisabonskih "orlova" protiv Bajerna.

Istovremeno, Aleksandar Kolarov prvog minuta igra za Romu u derbiju protiv Reala u Madridu, a naši igrači bili su starteri i u duelu Jang Bojs - Mančester junajted. Dres domaćih nosi Miralem Sulejmani, a u veznom redu gostiju je Nemanja Matić.

Ostanite uz MONDO i pratite tekstualni prenos potencijalno uzbudljive večeri Lige šampiona.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC