Ulice koje će biti zatvorene zbog posjete Lavrova

Autor:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzeće mjere prvog, najvišeg stepena bezbjednosti na području Istočnog Sarajeva i Banjaluke da bi posjeta Sergeja Lavrova protekla u najboljem redu.

0
A- A A+

lavrov, sergej lavrov, rusija Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Sutra u vrijeme dolaska i odlaska delegacije biće zabranjeno kretanje motornim vozilima, te ograničeno kretanje drugih učesnika u saobraćaju, uključujući bicikliste i pješake, na trasi kretanja delegacije od Međunarodnog aerodroma Banjaluka u Mahovljanima do grada od 14.00 do 16.00 časova, kao i od 18.00 do 19.30 časova.

Od 14.00 do 16.00 časova i od 18.00 do 19.30 časova saobraćaj će biti obustavljen na dionici Aerodrom "Banjaluka" Mahovljani-Aleksandrovac-auto-put E661-naplatne kućice Jakupovci-Klašnice, kao i ulicama na području grada Banjaluka, Krajiških brigada, Ranka Šipke, Vuka Karadžića, Aleji Svetog Save, Gundulićevoj, Olimpijskih pobjednika, kralja Petra Prvog Karađorđevića i parkingu Administrativnog centra Vlade Republike Srpske.

Zbog posjete ruskog ministra biće zabranjen saobraćaj za sva motorna vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona od 10.00 do 16.00 časova na području opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, te od 13.00 do 21.00 čas na području Banjaluke i Laktaša.

Obustave na području opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža biće periodične, od 11.30 do 14.00 časova, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Iz MUP-a navode da će sutra biti zabranjen prevoz eksplozivnih materija, kao i saobraćaj za teretna vozila ukupne nosivosti veće od 7,5 tona na području Banjaluke, Laktaša, Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže.

"Predstavnike medija, druge subjekte i građane obavještavamo da je na području Banjaluke i Istočnog Sarajeva, kao i na trasi kretanja delegacije, zabranjena upotreba dronova", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva dodaju da predstavnici medijskih kuća koji su se akreditovali za praćenje svih događaja koji se organizuju povodom posjete ruske delegacije, treba da na sebi imaju jasno istaknutu akreditaciju, te da su dužni da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, kao i svi građani.

"Sutra će biti zabranjen rad nekim ugostiteljskim i drugim objektima na području Banjaluke i Istočnog Sarajeva, kao i Laktaša", dodaje se u saopštenju.

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske će od danas u 15.00 časova do sutra dok za tim postoji potreba, pregledati stanove, poslovne prostore i druge objekte koji se nalaze u blizini temelja srpsko-ruskog hrama, pa sa građani mole za razumijevanje i saradnju.

Građani će na lokaciju temelja srpsko-ruskog hrama moći da uđu iz Gundulićeve ulice, iz pravca Aleje Svetog Save, kao i Olimpijskih pobjednika do 15.00 časova, a nakon toga isključivo pješačkom zonom iz pravca naselja Borik.

"S obzirom da će se vršiti pregledi na ulazima, građanima se savjetuje da ne nose ruksake i torbe, te da obavezno ponesu identifikacioni dokument. Apelujemo da se građani pridržavaju uputstava Ministarstva i drugih institucija koje učestvuju u organizovanju posjete ministra spoljnih poslova Ruske Federacije", navodi se u saopštenju.

Građanima se savjetuje i da izbjegavaju otvaranje prozora, izlazak na balkone, krovove zgrada i slično duž trase kretanja delegacije, kao i na mjestima iz protokola za vrijeme boravka ruske delegacije.

Lukač: Prvi stepen obezbjeđenja Lavrova

Tagovi:

Ostale vijesti