Srpska zapošljava 600 stranih državljana

Autor:

Vlada Republike Srpske dala je danas saglasnost na odluku o utvrđivanju kvota radnih dozvola za zapošljavanje 600 stranih državljana i lica bez državljanstva u Srpskoj za narednu godinu.

0
A- A A+
Vlada RS Foto: Vedran Ševčuk, Mondo.ba

Kvota se odnosi na 400 produženih ranije izdatih radnih dozvola i 200 za novo zapošljavanje stranih državljana i lica bez državljanstva, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Godišnja kvota radnih dozvola za zapošljavanje 600 stranih državljana i lica bez državljanstva u Republici Srpskoj za narednu godinu predložena je odlukom Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje Srpske od 5. septembra.

Predviđeno je i da Vladu o realizaciji ove odluke redovno informiše Stručna služba Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, posredstvom resornog ministarstva.

Na današnjoj sjednici Vlade usvojen je i Akcioni plan za sprovođenje Strategije za borbu protiv korupcije u Srpskoj od 2018. do 2022. godine.

Vlada je donijela i odluku o odobravanju finansiranja projekata u opštini Bosansko Grahovo iz donatorskih sredstava Vlade Srbije.

Novac je namijenjen za rekonstrukciju zgrade Osnovne škole "Grahovo" procijenjene vrijednosti do 322.466 KM, kao i za rekonstrukciju krova Spomen-doma "Gavrilo Princip" procijenjene vrijednosti do 8.700 KM, te sanciju krova i zamjenu spoljašnje stolarije na upravnoj zgradi opštine Bosansko Grahovo procijenjene vrijednosti do 60.000 KM.

Ostale vijesti