• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jankovićev recept za derbi: Hrabro i odgovorno!

Autor mondo.rs

"Potrebna je hrabrost, odvažnost i da svaki igrač zna svoju poziciju na terenu i koji su zadaci. Vrlo je bitno da se ne beži od odgovornosti", istakao je Marko Janković pred duel sa Crvenom zvezdom.

 Jankovićev recept za derbi: Hrabro i odgovorno!  Izvor: MN PRESS

Lepim volejom, posle još lepše akcije i centaršuta Nemanje Nikolića, Marko Janković je "srušio" rad u odloženom meču 5. kola Superlige Srbije.

Ne samo da je crnogorski reprezentativac postigao odlučujući gol, već je bio i jedan od najboljih igrača Partizana na utakmici protiv "građevinara."

"Možemo da budemo zadovoljni. Najbitnije da smo napravili dobru uvertiru za derbi i da smo osvojili tri boda. Nije bilo nimalo lako, jer ekipa Rada ima vrlo dobru polukontru i kontru. Imali su nekoliko dobrih situacija, ali mislim i da mi dižemo formu i da je publika imala priliku da gleda znatno bolji fudbal nego što je bio protiv Proletera u Novom Sadu", počeo je omaleni Cetinjanin.

Mirković o suđenju: Umem da namirišem prevaru!


Janković je u prvom poluvremenu utakmice sa Radom igrao u sredini Partizanovog veznog reda, za razliku od ranijih utakmica, kada smo ga obično gledali po krilu (ove sezone uglavnom po desnom).

"Imao sam ulogu polušpica, iza Rikarda i Nikolića. Hteli smo da probamo, da vidimo da li je za derbi ili nije. Ni ta postavka nije bila loša, više nas je bilo u napadu. Kompaktni smo kada imamo loptu i možemo da je čuvamo. Ako mi trener Mirković da istu ulogu i u derbiju, mislim da mogu dobro da odigram", rekao je Janković.

Partizan ne postiže mnogo golova, ali ih i ne prima. "Parni valjak" je i treći meč za radom dobio rezultatom 1:0.

"Možemo ovako do kraja prvenstva, nemam ništa protiv…", zastao je Janković, a zatim se i našalio: "I da ja dajem golove."


Sledi derbi…

"Imamo nekoliko dana da se spremimo za duel sa Crvenom zvezdom. Derbi kao derbi nosi jednu dozu neizvesnosti i nikada se ne zna u kom pravcu će da krene. Mi moramo da se što bolje spremimo i da igramo takmičarski fudbal. U derbiju retko možemo da vidimo spektakularan fudbal. Više su u pitanju jaki dueli, naboji i duge lopte", napomenuo je fudbaler Partizana.

Janković je poželeo da Partizan u derbiju spusti loptu na zemlju i tako pokuša da dođe do prilike.

"Igramo na svom terenu i nadam se da će kod svih biti dovoljno hrabrosti da preuzmu odgovornost, da igramo pas, da lopta ide od noge do noge. Mislim da bismo takvom igrom bili mnogo opasniji, nego da nastupimo u grču i da priliku tražimo dugim loptama", smatra Janković.

Najbolju partiju od početka sezone Partizan je pružio protiv Bešikta u Beogradu. Na pitanje da li je to recept za pobedu protiv Zvezde, "veznjak" crno-belih je odgovorio: "Tek smo završili utakmicu sa Radom. Imamo par dana da se spremimo za derbi, ali je u svakom slučaju potrebna hrabrost, odvažnost i da svaki igrač zna svoju poziciju na terenu i koji su zadaci. Vrlo je bitno da se ne beži od odgovornosti."

Partizanova peta u nizu (VIDEO)

O Crvenoj zvezdi…

"Nije slučajno što su ušli u Ligu šampiona. Imaju odličnu ekipu i primetan je timski duh. Njima svaka čast, ali derbi je derbi i rezultat se nikada ne zna. Igramo u Humskoj, želimo i jurimo prvo mesto, daćemo sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat", optimista je Marko Janković.

Njega u nedelju čeka žestoka borba sa čvrstom odbranom Zvezde. Gledao je crveno-bele protiv Napolija i pokušao je da uoči slabosti u zadnjoj liniji šampiona Srbije.

"I da sam video slabost, ne bih je komentarisao. Odlična su ekipa, ali i mnogo bolje ekipe imaju mane. Trudićemo se da ih iskoristimo."

Za Partizan i Zvezdu igraju po dvojica bivših igrača Olimpijakosa. U crveno-belim dresovima će nastupiti Marko Marin i El Fardu Ben Mohamed, dok će u crno-belim igrati Marko Janković i Saša Zdjelar.

"Nadam se da će se Zdjelar i Janković radovati u nedelju. Marin je odličan igrač i lepo se protiv Napolija videlo koliko im znači. I dalje nije potpuno spreman, ali je u pitanju klasa. Ne znamo se nas dvojica baš najbolje, samo na terenu. On je mnogo bolji sa Zdjelarom, pa sve što vas zanima, pitajte Sašu", završio je Marko Janković.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC