• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mrkela: Jesmo autsajder, ali sačekajmo kraj

Autor mondo.rs

Sportski direktor Crvene zvezde o mogućnostima crveno-belih u Ligi šampiona.

 Mrkela: Jesmo autsajder, ali sačekajmo kraj Izvor: MN PRESS

Bod kao bod i ne znači mnogo kada je u pitanju Liga šampiona, posebno osvojen na domaćem terenu, ali bod koji je Crvena zvezda osvojila protiv Napolija u prvom kolu "veliki je kao kuća"!

Crveno-beli su se posle 26 godina vratili u takmičenje koje su - u drugačijem formatu - osvojili 1991. godine, ali nisu imali sreću prilikom žreba kada je u pitanju kvalitet rivala.

Dobili su atraktivnu, međutim, i izuzetno tešku grupu, po mnogim mišljenjima najjaču ove sezone u grupnoj fazi elitnog takmičenja.

Liverpul, Pari Sen Žermen i Napoli su rivali koji uteruju strah u kosti mnogo iskusnijim i bogatijim timovima od Crvene zvezde, ipak, izabranici Vladana Milojevića još jednom su priredili iznenađenje i uspeli da u prvom kolu odole ekipi koja je ove sezone, kao i nekoliko unazad, jedan od glavnih konkurenata za osvajanje italijanskog Skudeta.

Duel sa Napolijem prošlog utorka na stadionu "Rajko Mitić" završen je bez golova, a sportski direktor srpskog šampiona, Mitar Mrkela, veruje da će crveno-beli igrati još bolje kako vreme bude prolazilo.


"Dugo nas nije bilo u evropskim takmičenjima. Objektivno, mi jesmo autsajder u našoj grupi, gledajući iskustvo, budžete... Videlo se da je Napoli veoma kvalitetna ekipa, ali odigrali smo hrabro. Kako je utakmica odmicala videli su naši igrači da niko nije bauk i da protiv svih može da se igra. Verujem da Zvezda ima dobar kvalitet i da će naši igrači prikazivati sve bolju igru kako vreme bude prolazilo, iako ćemo se susretati sa sve jačim i jačim protivnicima. ", rekao je Mrkela gostujući na TV Pink.

"Da vide Napolitanci da nisu došli kod nekih 'levaka'"

Uoči duela sa Napolijem, atletskom stazom "Marakane" prošetali su neki od članova Zvezdinog tima koji je 1991. osvojio tadašnju Kup šampiona (kasnije promenjen u Ligu šampiona). "Oni su sigurno bili 'vetar u leđa' ovim momcima, a s druge strane, želeli smo da pokažemo Napoliju da nije došao kod nekih 'levaka', već u dom evropskih prvaka", rekao je Mrkela.

Crveno-belima sledi gostovanje u Parizu (3. oktobar), pa u Liverpulu (24. oktobar).

"Odmah posle žreba znali smo da smo dobili jednu od najtežih grupa. Pari Sen Žermen je već godinama u usponu, troši ogroman novac da dođe do najboljih igrača i ima ambiciju da se popne na krov Evrope. Liverpul je jedan od najvećih klubova na svetu, na putu povratka tamo gde mu je, po istoriji, mesto. Igraju značajnu ulogu u Premijer ligi... Napoli je izvanredna ekipa, koja je potpuno isto igrala protiv nas kao i protiv Milana, Fiorentine... Igraju dominantno u svim utakmicama u prvenstvu Italije... Činjenice govore same za sebe...".

Trener Vladan Milojević i fudbaleri redovno ističu da je prioritet odbrana titule u domaćem prvenstvu. Isto razmišlja i Mrkela, ali daleko od toga da je pesimista kada je u pitanju nastup u Ligi šampiona.

"Ne opterećujemo se rezultatom, prihvatamo ulogu autsajdera u ovoj grupu, a kako će se sve završiti i da li će baš tako biti, videćemo".

Pre nastavka takmičenja sa najboljim evropskim klubovima, Zvezdi predstoji 158. "večiti derbi", u nedelju od 19 časova na stadionu Partizana (prenos na TV Arena Sport 1).

"Partizan je naš najveći rival krozi istoriju. Maksimalno spremni i motivisani ulazimo u tu utakmicu, sa željom da pobedimo", poručio je sportski direktor crveno-belih.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC