• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Isplivao "prljav veš" Hrvata: Anarhija, pijančenje

Autor mondo.rs

"Od danas više nema popuštanja bilo kome. Za alkohol je uvedena nulta stopa tolerancije", poručio čelnik Košarkaškog saveza Hrvatske Dino Rađa

Košarkaši Hrvatske nalaze se u veoma teškom položaju, sa malim šansama da izbore plasman na Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

Nalaze se na posljednjoj poziciji na tabeli grupe J, sa skorom 3-5, kao i Holandija, ali i sa samo pobjedom manje od Mađarske i Poljske (4-4), koje su trenutno najbliže trećem mjestu koje vodi na Mundobasket.

Poslije dva vezana posljednja poraza od Litvanije kod kuće (83:84) i Poljske na gostovanju (74:79) u javnost su isplivale i neke „prljave“ stvari, koje su skrivane, a koje su uticale na loše rezultate nacionalnog tima.

Selektor Dražen Anzulović u zvaničnom obraćanju medijima priznao je da je ekipa bila nespremna, dok su se pominjali i nerad, nedisciplina, ležeran pristup nekih igrača, koji kao da su došli na produženi godišnji odmor, javašluk, pa čak i alkoholizam pojedinih reprezentativaca.

Dino Rađa, predsjednik Stručnog saveta Košarkaškog saveza Hrvatske, priznao je da je teško mijenjati neke stvari poslije dugog niza godina u kojima je prednjačio nerad, navike starijih igrača i to da pojedinci osjećaju da su u reprezentaciji kao „na prislinom radu“.

"Teško je neke navike mijenjati u određenoj dobi. Treba ulagati u mlađe i stvarati kult reprezentacije, a ne da su tu kao na prisilnom radu. Ne svi naravno. Najbolji igrači treba da budu primjer u svemu, od rada do ponašanja, a to nam fali odaaaaavno. Meni je Dražen bio zvijezda vodilja kad sam ulazio u ekipu i da je on bio drugačiji pitanje je kakav bih bio i ja", napisao je, između ostalog, na Facebooku Rađa.

Otkriveno je i da igrači tokom priprema nijednom zajedno nisu bili na doručku, ručku ili večeri, a portal Index prenosi i da su pojedinci viđeni kako dva sata prije utakmice protiv Italije u Trstu sjede u kafiću sa svojim prijateljima, dok su poslije poraza od Litvanije u Osijeku neki tugu utapali u većim količinama alkohola.

''Stvarno ne znam. Nakon utakmice Stojko Vranković i ja smo sjedili, ali ne znam šta su oni radili. Istina je, izašli su van iz hotela, ali jesu li bili pijani ili ne, ne znam. Na kraju, nisam ja policajac da ih provjeravam. Ako oni sami nemaju osjećaj odgovornosti i za ono šta se smije, a šta ne, tu im ja ne mogu pomoći. Ono što mogu da kažem je da od danas više nema popuštanja bilo kome. Za alkohol je uvedena nulta stopa tolerancije. Naravno da će moći da popiju pivo poslije utakmice, ali bilo kakvo alkoholisanje u reprezentaciji više ne dolazi u obzir'', rekao je Rađa.

Hrvatima pred nastavak borbe na parketu u preostala dva kruga kvalifikacija za Mundobasket predstoji i ozbiljno "sređivanje ekipe", u svakom smislu.

Kada budu, i ako budu, zaveli red, moraće momački da zapnu, jer u nastavku kvalifikacija neće moći da računaju na igrače koji igraju u NBA ligi, poput Bojana Bogdanovića, Darija Šarića, Ivice Zubca, Antu Žižića.

U "nemogućoj misiji" njih krajem novembra i početkom decembra očekuju mečevi protiv Mađarske, kod kuće i gostovanje Litvaniji, a u februaru duel u kojem će ugostiti Poljake i utakmica na terenu u Mađarskoj.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC