• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomić: Bolje da se pobijedi nego da se izgubi

Autor mondo.ba

Trener Crvene zvezde našalio se pred duel sa Petrol Olimpijom u Superkupu, ali možda i poslao konkretnu poruku svojoj ekipi.

 ABA Superkup - četvrtfinale Crvena zvezda - Olimpija- Milan Tomić Izvor: MONDO/Zoran Pajčin

Drugo izdanje ABA Superkupa biće otvoreno današnjim duelima između Partizana i Mornara, te Igokee i Budućnosti, a dan kasnije na teren će Cedevita i Zadar, odnosno Crvena zvezda i Petrol Olimpija.

Svoja očekivanja pred početak ovog takmičenja, koje je uvod u novu sezonu ABA lige dali su treneri Crvene zvezde, Olimpije, Cedevite i Zadra.

Crvena zvezda i ove godine biće jedan od najvećih favorita za osvajanje titule na Jadranu, iako je u odnosu na prošlu godinu značajno promijenila „roster“, ali i trenera.

Milan Tomić imaće zadatak da povede crveno-bijele, među kojima su povratnici Maik Cirbes i Dušan Ristić, te nekoliko novih stranaca poput Džoa Reglanda i Bilija Berona u borbu za trofeje, a prvi ispit imaće u petak protiv Petrol Olimpije.

Trener Crvene zvezde zadovoljan je dosadašnjim tokom priprema kluba sa Malog Kalemegdana.

"Pripreme su prošle u najboljem redu, imali smo dva povrijeđena igrača, Davidovca i Nenadić, Cirbes je bio sa sa reprezentacjom, Faje je imao problema sa leđima., To se dešava tokom priprema. Bitno je da imamo dobru ekipu i da ostali igrači mogu da popune mjesta onih povrijeđenih.Svi novi igrači, devet novih igrača su se odlično uklopili imamo dobru atomsferu i sve ide po planu", rekao je Tomić.

Zvanični debi na klupi Crvene zvezde on će imati u Laktašima, u ABA Superkupu. .

"Mi krećemo sa prvom zvaničnom utakmicom, a ićemo korak po korak. Niko ne potpisuje ugovor sa pobjedom i sa osvajanjem trofeka. Košarka je sport gdje igraju dvije ekipe. Nadam se da će navijači imati priliku da vide lijepe i jake utakmice i da odu zadovoljni kući"

Na pitanje kakva su konkretno očekivanja od četvrtfinala ABA Superkupa protiv Petrol Olimpije, Tomić je dao zanimljiv odgovor, koji bi se možda mogao protumačiti i kao poruke njegovim igračima:

"I u Olimpijakosu poslije nekih većih pobjeda u Evroligi smo se šalili i govorili smo 'Mnogo je bolje da se pobijedi nego da se izgubi'. Tako je i sada".

On nije želio da povlači paralelu između grčke lige i ABa lige, za koje mnogi tvrde da su slične jer se igra dosta fizički, sa dosta kontakta.

"Košarka je kontakt igra, odbojka nije. Mislim da generalno u svim ligama ne možemo da ocijenimo da li je to više ili manj kontakta".

U rosteru Crvene zvezde ove sezone su mladi Boriša Simanić i Aleksa Radanov, koji su "povučeni" iz ekipe FMP-a. Na pitanje da li oni zaslužuju mjesto u ovoj ekipi crveno-bijelih Tomić je odgovorio potvrdno, ali i dodao da ne treba očekivati da oni odmah budu nosioci ekipe.

"Da ne zaslužuju ne bi ni bili tu. Simanić i Radanov su pokazali da mogu da budu u Zvezdi i moja odluka je da budu. Ne očekujem da osdkoče i postanu nosioci igre, ali sigurno je da će do januara da napreduju. Oni slušaju iskusne igrače i naravno mene, jer prvo treba da slušaju trenera, svakog dana napreduju i od njih očekujem uspješnu sezonu", poručio je Tomić..

Takmičarski dan u petak će od 18.00 otvoriti Cedevita i Zadar od 18.00 časova, a od 20.30 igraće Crvena zvezda i Petrol Olimpija.

Sve mečeve ABA Superkupa, kao i utakmice predstojeće sezone ABA lige možete pratiti na kanalima Arenasport.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC