• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šampion se provukao, ide na megdan Partizanu

Autor mondo.ba

Aleksandrovčani u duelu sa aktuelnim šampionom ABA lige nisu uspjeli izboriti plasman među četiri najbolje ekipe u ABA Superkupu. Budućnost - Partizan, u meču za finale.

Košarkaški Igokee nisu uspjeli iznenaditi favorizovanu Budućnost, koja je nakon veoma zanimljivog meča u Laktašima uspjela izboriti plasman u polufinale ABA Superkupa, gdje će joj rival biti Partizan.

Podgoričani su slavili 90:86, iako su domaći igrači u nekoliko navrata imali čak i dvocifrenu prednost, koju nisu znali da sačuvaju.

BUDUĆNOST - IGOKEA 90:86 (19:21, 20:24, 25:22, 26:19)

U sve četiri četvrtine igralo se praktično po istom principu.

Aleksandrovčani su uvodne minute iskoristili da naprave prednost, koju su Podgoričani iz kvartala u kvartal stizali, a na kraju, u posljednjih pet minuta, uspjeli i da prestignu.

Tim Nenada Trajkovića sredinom druge četvrtine imao je i vođstvo od 12 poena, ali brzo se topila ta prednost domaćeg tima.

Praktično 35 minuta Igokea je bila u igri, a onda je krenula furiozna serija aktuelnog šampiona, koji u posljednjih pet minuta odbio sve napade rivala.

Potpuno je stao šut domaćina, koji nije uspijevao da poentira ni sa linije penala, pa je crnogorski tim na kraju zasluženo izborio plasman među četiri najbolja tima na turniru u Laktašima.

...
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.

Budućnost je imala četiri igrača sa dvocifrenim učinkom, od kojih se izdvojio Nemanja Gordić sa 19 poena i šest asistencija.

Sjajno veče imao je i Aleksandar Ilić, koji je osim 14 poena i sedam skokova, imao i nekoliko atraktivnih zakucavanja. Erl Klark i Nikola Ivanović susret su okončali sa po 15 poena.

Iako je tek stigao u redove "igosa", Orlando Džonson pokazao je već u prvom meču da će biti veliko pojačanje. Postigao je 18 poena, dodao pet skokova, te uz Tomislava Zubčića, koji je ubacio 21 poen, bio najefikasniji u poraženom sastavu.

BUDUĆNOST: Ivanović 15 (5 as), Su. Šehović 9, E. Klark 15 (7 sk, 3 as, 4 izgl), Barović 4, K. Klark 9 (8 sk), Se. Šehović, Starovlah, Gordić 19 (6 as, 3 ukrl), Ilić 14 (7 sk), Kreft 1, Nikolić, Popović 4.

IGOKEA: Džonson 18 (5 sk, 3 as), Adamović 7 (4 as), Kel, Talić, Lešić 12 (5 sk), Zubčić 21 (6 sk), Milošević 4 (4 as), Radivojević 2 (4 sk), Ilić 4, Rikić 7, Lorbek 6, Gevin 5.

IZ MINUTA U MINUT

40' Nije uspjela Igokea da poentira, pobjeda Budućnosti 90:86.

40' Adamović je faulirao Gordića, koji je siguran, 90:85. Petnaestak sekundi do kraja, tajm-aut za Trajkovića.

40' Mnogo grešaka u finišu, i sa jedne, i sa druge strane. Budućnost je izgubila loptu, nakon čega je fauliran Adamović. Ponovo polovičan uspjeh sa linije penala.

40' Posljednjih 60 sekundi meča. Igokea ima napad pri rezultatu 88:85 za Budućnost. Nova greška!

39' Jeftino je Budućnost izgubila loptu, a na drugoj strani fauliran je Zubčić, koji će sa linije penala imati šansu da vrati stvari na poćetak. Ipak, promašio je drugo slobodno bacanje. Poen prednosti za Budućnost Klark je pretvorio u "plus tri".

38' Samo dva poena prednosti za Budućnost. Ponovo je Zubčić precizan, za 86:84. Do kraja još dva minuta, Džikić traži minut odmora.

38' Posljednji pokušaji "igosa" da stignu rivala. Zubčić pogađa "dva plus jedan". I on je na 18 poena.

37' Treća trojka Šehovića, raste prednost šampiona ABA lige. "Plus 7" je za crnogorski tim.

36' Džonson sjajno igra u debitantskom meču za Igokeu, već je na 18 poena, od čega osam u četvrtoj četvrtini, ali Gordić ne da vođstvo Budućnosti.

35' Ne mogu domači ništa da pogode. Za pet minuta igre samo šest poena Igokee. Novi predah zatražio je Trajković. Najveća prednost Podgoričana do sada, 79:73, na pet minuta do kraja.

35' Nastavljaju gosti dobru partiju u posljednjem kvartalu. Barović je atraktivno zakucao nakon ofanzivnog skoka i donio svojoj ekipi četiri poena prednosti, 77:73.

34'  Budućnost nakon dugo vremena vodi, 75:73, i to poenima Gordića. Trajković mora da zatraži tajm-aut.

33' Konstantno se igra u serijama, ali Igokea se ne da. Razigrao se Džonson.

31' Izjednačenje nakon pola minuta odlučujuće četvrtine, 67:67.

30' Uspio je Adamović poentirati u posljednjim trenucima, u visokom luku pogađa za 64:67. Na posljednju pauzu tim Nenada Trajkovića ipak odlazi sa tri poena prednosti.

30' Ekspresno se istopila prednost Aleksandrovčana. Do prije dva minuta bila je 10, a sada samo poedan poen, 64:65. Posljednji minut treće četvrtine u toku.

29' Tri trojke za redom, dvije Ivanovića za Budućnost i između njih jedna Lorbeka.

28' Opet serija Podgoričana, ovaj put 7:0.

27' Trojka Lešića, koji je bio sam na šutu. Ponovo Igokea vraća dvocifrenu prednost, 52:62.

25' Orlando Džonson diže domaću publiku na noge sjajnim zakucavanjem, ali Koti Kork uzvraća preciznim šutem za tri poena.

24' Sada Zupčić pogađa preko Ilića, imaće i dodatno slobodno bacanje. Ponovo period igre u kojem dominira Igokea, na semaforu je 47:55. Nakon serije Budućnosti 6:0, sada niz Igokee 10:2.

23' Brz kontranapad laganim polaganjem završava Vuk Radivojević. U narednom napadu trojka Džonsona, Igokea vraća "plus pet", 47:52.

22' Budućnost je već "poništila" prednost Igokee iz prvog poluvremena. Sjajni Ilić nastavlja gdje je stao u drugoj četvrtini, a odbrana Aleksandrovčana nema rješenja, novo zakucavanje za 45:45

Poslije prvog poluvremena, u redovima Igokee najefikasniji je Sava Lešić, koji je postigao devet poena i zabilježio četiri skoka, a prati ga Tomislav Zubčić sa poenom manje. Aleksandar Ilić iz Budućnost jedini je za sada sa dvocifrenim učinkom (10 poena i četiri skoka), dok je Erl Klark ubacio jedan manje, uz takođe četiri uhvačene lopte.

20' Posljednji minut prvog poluvremena. Lešić je siguran sa linije penala. Na drugoj strani Šehović uzvraća trojkom. Tajm-aut traži Nenad Trajković, na 1,5 sekundi do kraja. Igokea vodi 45:39 nakon prvih 20 minuta, 39:45.

19' Već 10 poena Ilića, ali Lešić čuva vođstvo Igokee. 

18' Problemi za Rikića, već treći njegov faul. Moraće na klupu.

17' Slično kao u prvom kvartalu, aktuelni šampion "dodaje gas" u finišu četvrtine. Serija Budućnosti, ponovo je Ilić pogodio, a onda i sjajno blokirao Gevina. Samo četiri poena prednosti za Igokeu, 37:33.

15' Imala je Igokea i 12 poena prednosti, ali Ilić sjajnim zakucavanjem smanjuje na 37:27.

14' Ponovo je "plus 10", 33:23. Trener Budućnosti Aleksandar Džikić primoran je da zatraži predah.

13' Zubčić već ima osam poena, sve je postigao u drugoj četvrtini. Drže Aleksandrovčani rivala na distanci, vode 31:23.

12' Dobar start Igokee i u drugoj četvrtini. Pogađa Lešić, i Ilić je razigran, 26:19.

10' Sjajna akcija Igokee i polaganje mladog Dalibora Ilića, ali Budućnost uzvraća istom mjerom. Na pauzu "igosi" odlaze s minimalnom prednošću, 19:21.

9' Budućnost se u potpunosti vratila u finišu prve četvrtine i preokrenula tok meča u svoju korist. Crnogorski tim sada vodi 17:16, serija 12:1!

8' Mini-serija Budućnosti, ali bh. tim i dalje vodi. Trenutno je 16:12 u korist Igokee.

6' Već u narednom napadu Lešić prvi put na utakmici donosi Igokei dvocifrenu prednost, 15:5.

5' Raspucani su "igosi". Sada je Lorbek pogodio trojku, već je 13:5, najveća prednost do sada na utakmici.

4' Poeni Rikića, uz prekršaj. Pogodio je i slobodno bacanje. Raste prednost Igokee, sada je 8:3.

3' Aleksandrovčani su poveli 6:0, ali Erl Klark pogađa trojku i postiže prve poene za Budućnost. 

3' Prvi poen na utakmici, i to sa linije penala. Sava Lešić pogodio je jedno od dva slobodna bacanja. Igokea vodi 1:0. 

2' Dva minuta igre, na semaforu je i dalje 0:0!

1' Počeo je meč u Laktašima.

- Igokea počinje susret u sastavu: Gevin, Lorbek, Milošević, Lešić, Rikić. Za Budućnost od prvog minuta na parketu: E. Klark, K. Klark, Gordić, Ilić, Kreft.

- Pred početak utakmice Žarko Paspalj, novoimenovani ambasador ABA lige, od predsjedavajućeg lige Igora Dodika dobio je dres Igokee sa svojim prezimenom.

NAJAVA

Drugi meč četvrtfinala ABA Superkupa u Laktašima igraju Igokea i Budućnost.

Aleksandrovčani će pokušati izboriti prolaz među četiri najbolje ekipe, gdje je već beogradski Partizan (savladao Mornar iz Bara 91:77), ali to im neće biti nimalo lako, s obzirom da će rival s druge strane biti aktuelni šampion Jadrana, Budućnost iz Podgorice.

Meč počinje u 20.30, budite uz MONDO i na našem portalu u tekstualnom prenosu ispratite dešavanja iz Laktaša.

Sve utakmice ABA Superkupa možete pratiti i direktno na TV Arena Sport.

ABA SUPERKUP - ČETVRTFINALE:

Mornar - Partizan 77:91

Budućnost - Igokea 90:86

U petak:

Cedevita - Zadar (18.00)
Crvena zvezda - Olimpija (20.30)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC