• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple platio drakonsku kaznu, najveću ikad!

Autor mondo.rs

Iako prvobitno nije hteo da plati, Apple je na kraju “skinuo EU sebi s leđa“ plaćanjem verovatno najvećeg iznosa ikad za okončanje sudskog procesa.

 Apple platio drakonsku kaznu, najveću ikad! Izvor: MONDO portal.

Apple je u EU kasu ulio 15.3 milijarde dolara, odnosno preko 13 milijardi evra, kao kaznu za izbegavanje plaćanja poreza u Irskoj i dovođenja konkurenata u podređeni položaj zbog takvg poslovanja. Evropska Komisija je preduzela mere tokom 2016. i 2017. godine i protiv kompanije Apple i protiv irske vlade, koja je dala takve uslove poslovanja iPhone proizvođaču - tako da je to izigralo ne samo zakone EU, nego i konkurenciju.

“Novi iPhone je previše jeftin, brinemo“

Sad, kad je Apple platio svih 13.1 milijardu evra EU, Komisija je najavila da će povući pravne mere, koje je preduzela nakon što je došlo do spora. Apple je, zajedno sa irskom vladom, iskorišćavao poreske olakšice od 2003. do 2014. godine, objavila je GSMArena.

Apple je odbio da komentariše vest, ali je ranije najavio da je siguran da će odluka biti preokrenuta i da će se žaliti na ishod, ako bude loš po kompaniju, pa svakako ovo smatrajte još uvek nezavršenom pričom, koja će verovatno trajati godinama.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS