• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Orlando Džonson za MONDO: Ostajem u "LaktaSima"

Autori mondo.ba Autori Zoran Pajčin

Novi igrač Igokee se sinoć protiv Budućnosti predstavio u najboljem svjetlu. Bila je to idealna prilika da saznamo nešto više o njemu.

Orlando Džonson (29) je u porazu Igokee od Budućnosti u obruč Podgoričana spustio 18 poena, dodao pet skokova i tri asistencije i to sve samo dva dana nakon što je došao u Laktaše i odradio dva treninga sa ekipom.

Kombo bek je prošle godine doživio tešku povredu koljena koja ga je odvojila od parketa godinu dana, međutim, sada nakon rehabilitacije ističe da je na 100 odsto i da je spreman svima da pokaže da je igrač za elitni nivo.

Pošto su mu "Igosi" prvi klub na prostorima bivše Jugoslavije, Amerikanca smo pitali da opiše sebe kao igrača, ali i kao osobu.

"Mogu da ponudim dosta stvari. Šut, asistenciju, prodor, mogu da igram leđima, a i da branim pozicije od jedan do tri, nekad i četvorku. Svestran sam kao igrač. Osoba sam koja želi da pobijedi i da uči. Želim da se vratim jer nisam igrao godinu dana i hoću da pokažem da sam igrač za elitni nivo i da mogu da igram sa najboljima", rekao je Džonson na početku razgovora za MONDO.

Amerikanci se u Igokei prošle sezone nisu dugo zadržavali, već su nakon dobrih predstava uz finansijsku nadoknadu odlazili u bogatije sredine.

"Ostaću onoliko koliko bude potrebno, želim da ostvarim dobre rezultate sa ovim timom jer osjećam da imamo dobru grupu momaka koji su me prihvatili odmah od starta i pokazali mi dosta poštovanja. Stvarno mi prija sve ovo i dopada mi se gdje sam sada. Ovdje u 'LaktaSima", dodaje Amerikanac raspitujući se kod našeg reportera kako se zapravo izgovara na srpskom potvrđujući da je osoba koja želi da uči.

Pošto je u Republici Srpskoj samo dva dana u kojima je trenirao i igrao utakmicu odlični bek je samo boravio u Laktašima koji su mu se dopali, iako su nisu veliki. Upoznali smo ga s tim da se nadomak nalazi Banjaluka, mnogo veći grad, koju Amerikanac želi da posjeti, pa je i pristao da mu reporter MONDA u narednim danima bude vodič kroz grad na Vrbasu..

Ubrzo su na red ponovo došle košarkaške teme...

"Zubčić je došao prije nekoliko dana, Filip (Adamović) je odigrao dosta jako kada je bio na parketu i tek se upoznajemo. Još učimo imena i uprkos tome kako smo odigrali sinoć, mislim da možemo glavu držati visoko jer smo se takmičili. Pokazali smo da možemo igrati sa najboljima u ovoj ligi. Bio je to dobar test za nas i želimo nastaviti da gradimo sebe i igru na tome".

Džonson će u Igokei sarađivati sa Nenadom Trajkovićem, trenerom koji je u NBA ligi radio u Finiks Sansima.

"Ne znam ga od ranije, ali znam ljude koji su radili sa njim. Raspitao sam se o njemu, jer morao sam da znam s kim dolazim da radim. Sjajan je prema meni, veoma je otvoren, iskren sa mnom, i od kad sam ovdje on mi pomaže. Stvarno sam mu zahvalan na trudu koji je uložio da me upozna i da me koristi kao igrača na pravi način".

Neki američki košarkaši su imali "posebne" zahtjeve kada su dolazili u Igokeu (o tome možete čitati OVDJE), ali Džonson kaže da nije iz te "priče".

"Nemam nikakve posebne zahtjeve. Došao sam prije dva dana spreman da radim i igram", zaključio je u razgovoru za MONDO Orlando Džonson kojeg su Sakramento Kingsi 2012. godine birali kao 36. pika na NBA draftu 2012. godine i potom ga proslijedili Indijana Pejsersima u kojima je proveo dvije sezone.

Potom se vratio u Kingse s kojima je potpisivao kratkoročne ugovore od po 10 dana, da bi se preslio u Evropu, gdje je igrao za špansku Laboral Kuću (Baskoniju) i ruski Uniks iz Kazanja.

Vratio se "preko bare" i opet potpisivao kratkoročne ugovore, ovog puta sa Finiks Sansima, a igrao je još na Filipinima, Kini i Libanu, a sada u Igokei.

...
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dječak iz vode

Kada dovedete Orlanda u grad na Vrbasu onda mu obavezno objasnite da je to grad na kanalizaciji, da ne pomisli covjek da imano rijeku u gradu. Naravno, mnogo srece njemu i Igokei!

Šta ima?

@Dječak iz vode Dječak iz vode ili dječak iz kanalizacije?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC