• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ornek: Navijači, pomozite!

Autori mondo.ba Autori Fena

Trener zeničkog Čelika Adnan Ornek i golman Branislav Ružić pozvali navijače da im pruže podršku u duelu sa ekipom Tuzla siti.

Nakon prvog ovosezonskog poraza na svom terenu te ispadanja iz Kupa BiH u srijedu protiv Krupe (1:2), fudbaleri Čelika u nedjelju u okviru 10. kola Premijer lige BIH dočekuju ekipu Tuzla siti.

Zeničani su u pripremnom periodu pred ovu sezonu od ovog rivala poraženi u Zenici rezultatom 0:2, ali trener Adnan Ornek ističe kako ove sezone u premijerligaškim mečevima još nisu primili nijedan gol.

"Nije prošlo dobro u Kupu, ispali smo, ali otvoreno ću reći da nisam ni znao koliko daleko možemo s ovim kadrom u Kupu BiH“, rekao Ornek, koji je istakao kako njihov nedjeljni protivnik ima jedan od najjačih rostera u ligi.

"Kada pogledamo njihov kadar, vidimo da je to ekipa koja se može boriti za izlazak u Evropu. Međutim, mi na domaćem terenu imamo dobru naviku da se dobro igramo i dobro borimo te koristimo prednost domaćeg terena. Naš put želimo nastaviti s tri nova boda“, istakao je Ornek.

On se nada podršci sa tribina, a zahvalio je svojim igračima koji su u prvih devet kola, kako je istakao, dali maksimum.

"Bilo je očekivano i da ćemo pasti u nekim momentima, da će neki igrači biti povrijeđeni, ali drži nas borbenost. Mi smo jedini tim koji nema stranaca na terenu, koji nema svog trenera na klupi. I ja sam se, zbog svih tih stvari, umorio. Ne želim da ovo koristim kao izgovor, ali ovo sve što smo do sada uradili, to je zahvaljujući stručnom štabu i igračima. U svemu nam je pomoć bila i podrška publike, kako kući, tako i u gostima. Zato ih ponovo pozivam da pomognu ovoj skromnoj ekipi, koja nema puno igrača, kako bi ostvarila važnu pobjedu“, rekao je Ornek.

Najavio je da će nakon ove utakmice reći i nešto više o stanju u timu te poduzeti neke korake, ali da to ne želi sada govoriti. Zbog povrede neće biti Fenana Salčinovića, a iz istog su razloga upitni su i Ševko Okić te Marin Jurina.

Svoju povredu potpuno nije sanirao ni golman Branislav Ružić, koji je bio najjača karika Čelika te, u premijerligaškim duelima, u dosadašnjem toku sezone nije primio nijedan gol iz igre. Jedini gol primio je prošle sedmice, u porazu kod Slobode, koja je slavila nakon penala s minimalnih 0:1.

Ružić se zahvalio klupskom fizioterapeutu Albinu Mašiću na pomoći, kao i cijelom zdravstvenom timu.

„Znamo svi kakva nas utakmica očekuje u nedjelju. Tuzla ima odlične pojedince, koji mogu riješiti utakmicu, ali mi se spremamo i želimo dati sve od sebe za pobjedu. Nadam se da će nas navijači podržati, jer kada su igrači prisutni, kada ima više publike i nama je lakše“, rekao je Ružić, koji je dodao kako je on profesionalac i da će, uprkos tome što nije potpuno zdrav, dati sve za pobjedu.

Klupski sekretar Ismar Huskić najavio je kako su u posljednjoj fazi deblokade klupskog računa te da su već uputili zahtjeve za dodjelu radnih dozvola za trenera Orneka i strane igrače.

Premijer liga, 10. kolo:

Subota

Krupa – Sarajevo (16.30)

Radnik – Zrinjski

Sloboda – GOŠK (19.30)

Nedjelja

Mladost – Željezničar (16.30)

Čelik – Tuzla siti

Široki – Zvijezda 09 (19.30)

TABELA: Željezničar 20, Sarajevo 18, Zrinjski 16, Široki Brijeg 14, Sloboda 14, Radnik 13, Čelik 12, Krupa 11, Mladost DK 9, Tuzla siti 7, GOŠK 6, Zvijezda 09

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC