• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić o uzorima: Džordan, Mekgrejdi, Veličković...

Autor mondo.rs

Centar Denver Nagitsa u intervjuu za "Politiku" otkrio zašto ne voli medije, gdje obožava da provodi odmore, koji je savjet dao Bogdanu Bogdanoviću, usponu u karijeri i NBA ligi

 Jokić o uzorima: Džordan, Mekgrejdi, Veličković... Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Nikola Jokić ne voli da priča za medije, a ovog ljeta posebno, jer je tema uvijek reprezentacija, za koju nije igrao, ali nije joj ni okrenuo leđa.

"Iz mog ugla, mediji su i dobra i loša strana sporta. Igram košarku da bih igrao košarku, a ne da bih pričao medijima. Ne volim javnost. Jer to je nešto što promijeni čovjeka, kad postaneš popularan", rekao je Jokić u intervjuu za "Politiku".

Ima 23 godine, ali je u NBA ligi već ostavio trag. Američki sportski portal "Bličer riport" uvrstio je košarkaša Denvera među petoricu najkreativnijih igrača za predstojeću sezonu, i to kao jedinog stranca uz Stefa Karija, Džejmsa Hardena, Kevina Durenta i Lebrona Džejmsa.

Uprkos velikom napretku, i dalje je skromni momak iz Sombora.

"Karijera mi je išla nekako po stepenicama. Igrao sam u Somboru, Vojvodini, pa u Megi, stigao na Najk hoops summit, pa na draft. Ostao sam još jednu godinu u Srbiji, pa otišao u NBA. Sve je bilo stepenik po stepenik, tako da možda nisam ni osjetio koliko je to veliko. To je za mene normalna stvar, i dalje radim isto što sam radio i prije".

"U Denveru do kraja karijere"

Nikola se sjajno uklopio u tim Denvera i postao lider, ali i omiljen među saigračima. Ne krije da bi tamo želio da ostane što duže. „Moja želja je da ostanem u Denveru koliko god budem mogao da igram. Prija mi tamo. Saigrači su dobri prema meni, pomažu mi na razne načine,, pogotovo kondicioni treneri, fizioterapeuti...U Denveru mi je veoma dobro i ne bih išao negdje gdje bi mi bilo manje dobro“, poručio je Nikola Jokić.

Tako se ponaša i van terena, između sezona, kada je na odmoru.

"To je najljepši dio sezone, kad si kod kuće. Nekom je to Las Vegas, nekom Bahami, a meni Sombor. Dobar dio ljeta sam proveo u svom rodnom gradu, sa prijateljima, porodicom, rođacima... Igrao sam malo i odbojku na pesku".

Nikola Jokić otkrio je i ko su mu bili uzori kada je počeo da pravi prve košarkaške korake.

"Džordan je prvo sjećanje na NBA. On je svima bio primjer. Volio sam i Mekgrejdija, a Medžika Džonsona se ne sjećam toliko. Ne mogu da kažem da sam imao idola, ali htio sam uvijek da igram recimo kao Dankan, Boris Dijao. Od naših igrača Novica Veličković je bio tu...Kad sam počinja u Somboru, on je bio u Partizanu. Svojim temperamentom, zalaganjem, talentom, davao je primjer. Ako možda nije bolji od nekog, on će naći način da bude bolji", rekao je Jokić.

Centar Denvera jeste najmlađi srpski igrač u NBA ligi, ali i najiskusniji, pa ostalima daje savjete.

"Bogdan Bogdanović mi recimo traži savjet. Najbolji strijelac Evrope! Šta ja mogu da mu kažem?! To mi je pomalo smiješno, čudan mi je osjećaj", naveo je Jokić i otkrio šta je savjetovao saigraču iz reprezentacije.

"Pitao me je za period između sezona, a ja sam mu rekao da ne staje. Da nikako to ne smije da uradi".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC