Tuča navijača kod Mostara!

Autor:

Više osoba povrijeđeno je u sukobu navijača Veleža i Zrinjskog, koji se dogodio u subotu u mjestu Drežnica kod Mostara. .

0
A- A A+
tuča, tuče, tuca, šibanje, šorka, nasilje Foto: MONDO/Mario Milojević - ilustracija

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona je saopšteno da su navijači, koji su se sukobili oko 11.30 časova, krenuli na utakmice svojih klubova.

"Jedna grupa je sačekala drugu u Drežnici i došlo je do tuče. Saobraćaj je privremeno bio zaustavljen, ali je sve brzo stavljeno pod kontrolu. U Hitnu pomoć u Jablanici do sada se javilo sedam ili osam povrijeđenih", kažu u kantonalnom MUP-u, prenijela je agencija "Srna".

Niko od navijača koji su učestvovali u tuči nije priveden.

Prije ovog sukoba u naselju Potoci došlo je do zastoja saobraćaja, jer je jedan od automobila iz navijačke kolone imao sudar sa drugim vozilom.

Navijačke grupe sukobile su se u mostarskom naselju Zalik i u noći između četvrtka, 20. septembra, i petka, 21. septembra. Tom prilikom povrijeđene su dvije osobe.

Inače, susreti desetog kola fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju se ovog vikenda. Zrinjski igra u Bijeljini protiv Radnika, dok Velež igra u Živinicima u okviru Prve lige Federacije BiH.

Ostale vijesti