• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija pobedila Argentinu i navija za Poljsku!

Autor mondo.rs

Srbija protiv Argentine upisala šestu pobedu u meču 7. kola Grupe H na Svetskom prvenstvu u Italiji i Bugarskoj. Možda već i večeras u drugoj fazi.

 Srbija pobedila Argentinu i navija za Poljsku! Izvor: MN PRESS

Srbija – Argentina 3:0!

Za razliku od Poljske, koja je dozvolila da je "gaučosi" iznenade i savladaju u petak, što je dodatno zakomplikovalo situaciju u Grupi H, tim Nikole Grbića odigrao je još jednu sjajnu utakmicu i velikim korakom zakoračio ka Torinu, odnosno četvrtfinalnoj grupi, koja će biti formirana posle druge faze.

Ako Poljaci večeras pobede Francuze, "orlovi" neće morati da brinu, jer će u najgorem slučaju biti među dve najbolje drugoplasirane selekcije, a imaće i priliku da u nedelju od 19.40 igraju za prvo mesto.

Situaciju može da zakomplikuje trijumf trikolora i osvajanje tri boda (3:0 i 3:1). U tom slučaju sve bi bilo otvoreno pred poslednje kolo u Grupi H.

Srbija je protiv Argentine odigrala vrlo dobar i siguran meč, u kojem je Grbić uspeo i da odmori udarne igre reprezentacije, ali i da pred završnicu Svetskog prvenstva razigra ostale igrače – 25:18, 25:22, 25:22.


Tabela Grupe H:

1. Srbija (+1) 17
2. Poljska 16 
3. Francuska 12
4. Argentina (+1) 8

Srbija – Argentina 3:0
Poljska – Francuska 19.40

8. kolo:

Francuska – Argentina 16.00
Srbija – Poljska 19.40

***Pobednici četiri grupe druge faze plasiraće se u četvrtfinalne grupe, kao i dve najbolje drugoplasirane selekcije.

Pratite nas i na Instagram profilu Mondo sport

Lista drugoplasiranih:

Poljska 16
Rusija 13
Bugarska 12
Slovenija 12

IZ SETA U SET...

III SET 25:22

Bio je ovo i najteži set za Srbiju na putu ka šestoj pobedi. "Orlovi" su vrlo loše ušli u treći deo meča, Argentina je diktirala tempo i pred finiš trećeg seta imala ogromnih 17:11. Ali, ni to nije bilo dovoljno "gaučosima" da produže duel u Varni. Srbija je dodala gas, napravila seriju 10:3 i potpuno preokrenula rezultat. Zatim je novom serijom 4:2 okončala meč i stigla na korak do plasmana u treću fazu.

II SET 25:22

U ovom setu viđeno je malo više uzbuđenja. Ra razliku od prvog seta, kada je Argentina "pala" na prvom tehničkom tajm-autu, sada je u egalu, pa čak i u vođstvu bila do drugog. Imali su "gaučosi" čak i dva poena prednosti. Srbija je u momentima kada se lomilo pitanje pobednika drugog seta dodala gas, odvojila se na tri poena i tu prednost sačuvala do kraja.

I SET 25:18

Vrlo sigurnom igrom Srbija je dobila prvi deo meča. Rezultatska neizvesnost je trajala do prvog tehničkog tajm-auta, a onda je tim Nikole Grbića dodao gas i prilično ubedljivo rešio prvi set 25:18. Ipak, protv Argentinaca nikako ne bi smelo da postoji opuštanje, jer su "gaučosi" spremni da kazne svaku grešku, u šta smo se uverili dan ranije, kada su velikim preokretom pobedili favorizovanu Poljsku - 3:2.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC