• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Poker" golova u mreži Krupe, poraz Radnika

Autor mondo.ba

Sarajevo je protutnjalo kroz Krupu na Vrbasu - 1:4 i prenoćiće na vrhu prvenstvene tabele, dok je Zrinjski zahvaljujući Nemanji Bilbiji osvojio sva tri boda u Bijeljini - 0:1.

  "Bordo" tim je u kanjon Tijesno stigao bez četvorice standardnih prvotimaca (Amar Rahmanović nije igrao zbog kartona, a povrijeđeni su Joakim Adukor, Anel Hebibović i Mersudin Ahmetović), ali je deklasirao Krupu - 1:4 (0:2) i sada čeka odgovor Željezničara, koji u nedjelju gostuje Mladosti u Doboju kod Kaknja.

Već u sedmom minutu, mrežu Jovana Kutića načeo je Benjamin Tatar!

Izabranici Branislava Krunića su se za desetak minuta oslobodili početnog šoka, da bi usijedio novi u 25. minutu. Crveni karton zaradio je Igor Makitan poslije prekršaja nad Tatarom na ivici kaznenog prostora i od tog trenutka bilo je jasno da će se domaćin jako teško vratiti.

Sa desetoricom u polju u finišu poluvremena dogodio se novi peh za Krupu! Poslije udarca Aladina Šišića, autogol je postigao Miloš Karišik - 0:2.

U nastavku je tim Husrefa Musemića još dva puta pogodio mrežu Krupe i to preko Emira Halilovića već u 47. minutu, da bi u dvadeset minuta kasnije, "poker" golova kompletirao mladi Halid Šabanović, kojem je ovo bio prvenac u dresu kluba sa "Koševa".

Do kraja je Krupa uspjela da stigne do počasnog pogotka, a strijelac je bio Saša Nikodijević u 77. minutu.

...
Izvor: Dailymotion/Videomotion

KRUPA: Kutić, Redžić, Makitan, Modić, Puzigaća, Nikodijević, Aganspahić, Milanović, Maksimović, Crnov, Nikolić. Trener: Branislav Krunić

SARAJEVO: Kovačević, Pidro, Šabanović, Stanojević, Velkoski, Šišić, Mujakić, Crepulja, Halilović, Dupovac, Tatar. Trener: Husref Musemić

Trostruki uzastopni šampion Bosne i Hercegovine, Zrinjski iz Mostara osvojio je sva tri boda na gostovanju Radniku - 0:1 (0:1).

Iako je susret u Semberiji imao ružnu uvertiru između navijača "plamića" i gradskog rivala Veleža u blizini Mostara, izabranici Blaža Sliškovića su do prednosti i kako se ispostavilo na kraju, minimalne pobjede golom Nemanje Bilbije u 15. minutu.

Banjalučanin je nakon greške u odbrani Radnika, pospremio odbijanac iako je golman domaćina Mladen Lučić odbranio jedan šut, ali ništa nije mogao nakon što se lopta odbila do Nemanje Bilbije - 0:1.

U drugom dijelu, Mostarci su imali više dobrih prilika, čak je Toni Jović pogodio stativu, ali je u trećem minutu nadoknade Radnik ipak mogao do boda, ali se Irfan Hadžić okliznuo i propustio da realizuje izglednu situaciju.

RADNIK: Lučić, Radović, Franić, Đelmić, Vasić, Popara, Šantić, Hadžić, Glišić, Đurić, Aleksić. Trener: Mladen Žižović

ZRINJSKI: Brkić, Galić, Barišić, Bekrić, Stojkić, Todorović, Perišić, Jakovljević, Filipović, Bekić, Bilbija. Trener: Blaž Slišković

U posljednjem današnjem meču Sloboda je rutinski slavila protiv GOŠK-a 2:0, a meč je obilježio prelijep pogodak Saida Husejinovića iz slobodnog udarca. 

PREMIJER LIGA BIH - 10. KOLO:

Krupa - Sarajevo 1:4 (0:2)
/Nikodijević 77 - Tatar 7, Karišik 44 autogol, Halilović 47, Šabanović 68/

Radnik - Zrinjski 0:1 (0:1)
/Bilbija 15/

Sloboda - GOŠK 2:0 (1:0)
/Husejinović 45+2, Beganović 63/

Nedjelja:

Mladost - Željezničar (16.30)
Čelik - Tuzla siti (19.30)
Široki Brijeg - Zvijezda 09

TABELA: Sarajevo (+1) 21, Željezničar 20, Zrinjski (+1)19, Sloboda (+1) 17, Široki Brijeg 14, Radnik (+1) 13, Čelik 12, Krupa (+1) 11, Mladost 9, Tuzla siti 7, GOŠK 6, Zvijezda 09 4.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC