Šta je bilo na meniju za Lavrova

Autor:

Ruski šef diplomatije juče je boravio u BiH. Tokom posjete Sarajevu i Istočnom Sarajevu je ručao, a u Banjaluci je večerao. Evo i šta...

Šta je bilo na meniju za Lavrova Foto: Mondo/Željko Svitlica

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov posjetu Banjaluci završio je večerom koja je, u jednom banjalučkom restoranu, priređena njemu u čast, a domaćin je bio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, navodi ATV. 

Šefu ruske diplomatije i njegovoj delegaciji posluženi su domaći specijaliteti, kao i vina iz Republike Srpske. Kao aperitiv ponuđene su domaće rakije - šljivovica i viljamovka.  Svečana večera počela je predjelom. Na meniju su se našli hercegovački pršut, gibanica, janjski kajmak, domaći uštipci, cicvara. 

Među glavnim jelima ponuđeni su biftek u hrustu od začinskog bilja, teleći flam, svinjski vrat, ali i tradicionalni banjalučki roštilj.  Neizostavna su bila i vina iz podruma trebinjskog manastira Tvrdoš, pa su gosti uz dobro jelo mogli da uživaju uz čašu "žilavke" ili "vranca". Poseban meni u čast Lavrova odštampan je na srpskom i ruskom jeziku, navodi ATV, prenosi Srna.

Lavrov je prije posjete Banjaluci ručao u Istočnom Sarajevu, u jednom poznatom restoranu.

Kako saznajemo iz ovog restorana, na meniju su se našli: preprženi koziji mladi sir, popara sa tartufima, dimljenom pastrmkom i ovčijim širom iz mijeha, jareća stelja, domaća pašteta od pastrmke, rolovana teletina sa specijalnim nadjevom, salata iz bašte restorana i kao dezert - bezglutenska čokoladna avantura sa šumskim voćem i prelivom od vanile .

Domaćin ovog ručka bio je ministar inostranih poslova BiH, Igor Crnadak.

Da li ste znali: Tartufa ima i u Banjaluci!

MINISTAR NJET: Sergej Lavrov kakvog ne znate

Tagovi:

Ostale vijesti