• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PSŽ 6/6: Povratak Bufona, lep gest Nejmara

Autor mondo.rs

Šampion Francuske sačuvao maksimalni učinak na početku sezone.

Pari Sen Žermen počeo je Ligu šampiona neprijatnim porazom u Liverpulu, golom u nadoknadi vremena, ali ga to nije poremetilo u domaćem prvenstvu.

Ekipa Tomasa Tuhela u nedelju je bez velikih problema nastavila trijumfalni niz i zadržala se na čelu tabele sa perfektnim učinkom - šest utakmica i šest pobeda.

Na gostovanju Renu, PSŽ je "otvorio" utakmicu autogolom Adrijena Rabioa u 11. minutu, ali je preokrenuo i pobedio pogocima Anhela Di Marije u 45. minutu, Tome Menijea u 61. i debitanta u prvenstvu, Žana Čupo Motinga u 83.

Ren - PSŽ 1:3 (1:1) 

Nejmar, prva zvezda Parižana, asistirao je pri drugom golu svog tima i iako nije i lično pogodio, ipak je bio u prvom planu u finišu.

Dok je izlazio iz igre u nadoknadi vremena, Brazilcu je pritrčao uplakani dečak sa tribina, a "desetka" PSŽ-a ga je zagrlio i sačuvao od pripadnika obezbeđenja. Nejmar je svog fana sam izveo sa terena i kraj aut linije skinuo dres i poklonio mu.


Domaći navijači su aplauzom pozdravili taj gest najboljeg igrača gostiju, a na isti način su pozdravili i Đanluiđija Bufona, koji se vratio pred gol Pari Sen Žermena prvi put 18. avgusta. U međuvremenu je umesto njega branio Alfons Areola, koji će imati prednost i u narednim utakmicama Lige šampiona, zbog "Điđijeve" suspenzije iz prošle sezone.

Do utakmice protiv Crvene zvezde na Parku prinčeva (3. oktobra), PSŽ će u sledećem kolu dočekati Rams, a potom će gostovati Nici, 29. septembra.



Rezultati 6. kola:

Ren - PSŽ 1:3 (1:1)
Gengan - Bordo u toku
Lion - Marsej 21.00 (TV Arena sport)

u subotu

Lil - Nant 2:1 (1:0)
Anže - Tuluz 0:0
Monpelje - Nica 1:0 (1:0)
Rams - Dižon 0:0
Sent Etjen - Kaen 2:1 (0:1)
Strazbur - Amijen 3:1 (0:1)

u petak

Monako - Nim 1:1 (1:1)

Tabela: PSŽ 18, Lil 13, Monpelje 11, Tuluz 11, Olimpik Marsej (-1) 10, Dižon 9, Sent Etjen 9, Strazbur 8, Nim 8, Rems 8, Lion (-1) 7, Anže 7, Ren 7, Nica 7, Monako 6, Kaen 6, Nant 5, Amjen 4, Bordo (-1) 4, Gengan (-1) 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC