• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelsi uzalud "davio" Vest Hem

Autor mondo.rs

Prvi put ove sezone Čelsi nije dao gol, a Vest Hem ga nije primio...

Posle pet pobeda - remi!

Fudbaleri Čelsija prvi put ove sezone nisu slavili u Premijer ligi pošto je Vest Hem pred svojim navijačima izdržao njihovu "okupaciju" pred golom Fabijanskog, tokom koje možda i nisu stvorili veliki broj šansi.

Uzevši u obzir da su loptu u svom posedu držali 72% vremena, morali su bolje, pa posle 90 minuta u kojima su dva tima imala po dve velike prilike:

VEST HEM - ČELSI 0:0

Već na startu duela "plavci" su zadali karakterističan tempo koji gaje pod Mauricijom Sarijem, međutim naišli su na veoma čvrstu odbranu "čekićara" koji su uz pomoć krilnih igrača (Anderson i Jarmolenko) branili bokove i tako ostavljali više prostora svojim bekovima da pokrivaju igrače koji utrčavaju u prostor iz drugog plana.

Taj plan je potpuno "upalio" jer Vest Hem nije primio gol prvi put ove sezone, a možda se može reći da je imao i ozbiljnije šanse od Čelsija - uprkos slabijoj statistici u svim segmentima.



Nakon kontrole Čelsija u prvih pola sata meča tokom kojih smo videli tek koji šut iz daljine - Antonio je dva puta istrčao kontru; jednom šutirao loše, a drugi put u Kepino koleno.

Mučio se Eden Azar s agresivnom igrom domaćina, često gubio lopte, a čini se i samopouzdanje pošto je u 66. minutu izašao pred Fabijanskog i umesto da ga obiđe - loše je dodao Morati. Španac, koji je ušao s klupe, samo minut kasnije imao je bolju priliku posle centaršuta s desne strane, ali nastavio je seriju promašaja - ovog puta pogodivši Poljaka u glavu.

Menjali su se na bokovima Vilijan i Azar, ali smo i dalje povremeno videli Vest Hem na protivničkoj polovini, a najbliži golu bili su u 76. kada je Jarmolenko glavom šutirao pored gola.

S pet metara!

Do kraja meča publika je videla soliranja Vilijana i ne mnogo više...

Čelsi je tako "izgubio zamah" posle prvog nastupa u Evropi, a videćemo kako će se snaći naredne nedelje kada dva puta igraju s Liverpulom - u Liga kupu i Premijer ligi

VEST HEM:
Fabijanski - Zabaleta, Diop, Balbuena, Masuaku - Rajs, Nobl (od 85. Sančez), Obijang - Anderson (od 73. Snodgras), Jarmolenko, Antonio (od 65. Perez).

ČELSI: Kepa - Aspilikueta, Ridiger (od 70. Kejhil), Luiz, Alonso - Žoržinjo, Kante, Kovačić (od 79. Barkli) - Azar, Vilijan, Žiru (od 65. Morata).

PREMIJER LIGA, 6. kolo:

Vest Hem - Čelsi 0:0

Arsenal - Everton 17.00

subota

Fulam - Votford 1:1 (0:1)
/Mitrović 78' - Grej 2'/

Barnli - Bornmut 4:0 (2:0)
/Vidra 39, Lenon 41, Barns 84, 88/

Kardif - Mančester siti 0:5 (0:3)
/Aguero 32, B. Silva 35, Gundogan 44, Mahrez 67, 89/

Kristal Palas - Njukasl 0:0

Lester - Hadersfild 3:1 (1:1)
/Ihenačo 19, Medison 66, Vardi 75 - Jorgensen 5/

Liverpul - Sautempton 3:0 (3:0)
/Hut 10ag, Matip 21, Salah 45+3/

Mančester junajted - Vulverhempton 1:1 (1:0)
/Fred 18 - Mutinjo 53/

Brajton - Totenhem 1:2 (0:1)
/Noker 90+3 - Kejn 42p, Lamela 76/

TABELA: Liverpul 18, Siti 16, Čelsi 16, Votford 13, Totenhem 12, Mančester junajted 10, Bornmut 10, Lester 9, Arsenal (-1) 9, Vulverhempton 9, Kristal Palas 7, Everton (-1) 6, Brajton 6, Sautempton 5, Fulam 5, Barnli 4, Vest Hem 4, Njukasl 2, Kardif 2, Hadersfild 2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC