• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prva pobjeda "apotekara"

Autor mondo.ba

Tek u četvrtom kolu prve bodove u novoj sezoni Bundeslige osvojio je Bajer iz Leverkuzena pobjedom nad Majncom - 1:0 (0:0).

  Nakon poraza od Borusije Menhengladbah, Volfsburga i Bajerna, "apotekari" su u Ligi Evrope gubili sa 2:0 u Razgradu od Ludogoreca, ali su uspjeli da preokrenu i zabilježe pobjedu 2:3 koja im je dala krila i u nedjelju protiv Majnca.

LEVERKUZEN - MAJNC 1:0 (0:0)

Bajer je napao od samog starta susreta na "Baj Areni" izuzetno motivisan zbog činjenice da u prva tri kola Bundeslige nije osvojio nijedan bod.

Julijan Brant i Lukas Alario bili su najagilniji u taboru "apotekara" i kreirali nekoliko odličnih šansi ispred golmana Florijana Milera, ali ni oni, niti Dominik Kor iz ponajbolje prilike nisu uspjeli da pošalju loptu iza njegovih leđa.

Golman Majnca svakako je bio najzaslužniji što najmlađi startnih 11 u klupskoj istoriji s prosjekom od 22 godine i 288 dana, nisu na odmor otišli sa "minusom", mada je u sudijskoj nadoknadi Levin Aztunali mogao da kazni silne promašaje Leverkuzena.

Samo što je nastavljen meč, Majnc je preko rezerviste Robina Kvazona pogodio mrežu "apotekara", ali je pogodak nakon što je sudija Marko Fric pogledao VAR, opravdano poništen zbog igranja rukom Šveđanina.

Taman kad su gosti uspostavili ravnotežu, izabranici Hajka Herliha su poveli u 62. minutu golom Kaja Haverca, ali bez sumnje je najzaslužniji za vođstvo bio asistent Julijan Brant!

Vezni igrač Leverkuzena je s desne strane centaršutem u "trepavicu" pogodio Haverca, kojem nije bilo teško da glavom loptu pošalje u mrežu za, kako se ispostavilo na kraju, prvu pobjedu Bajera i prvi poraz Majnca ove sezone.

Iako "apotekari" uvijek pucaju mnogo više od trenutnog stanja na tabeli, dobra vijest za njihove navijače je bijeg iz opasne zone i podatak da je Šalke jedini ostao na "krompiru" bodova.

BUNDESLIGA - 4. KOLO:

Bajer Leverkuzen - Majnc 1:0 (0:0)
/Haverc 62/

Ajntraht - RB Lajpcig (18.00)

Igrano u subotu:

Hofenhajm - Borusija Dortmund 1:1 (1:0)
/Žoelington 44 - Pulišić 84/

Herta - Borusija Menhengladbah 4:2 (2:1)
/Ibišević 31, 63, Lazaro 34, Duda 73 - Azar 29 pen, Plia 67/

Augzburg - Verder 2:3 (1:2)
/Đa-Čeol 45+3, Maks 47 - Kruze 35, Egeštajn 37, Klasen 75/

Volfsburg - Frajburg 1:3 (0:2)
/Mehmedi 61 - Salaj 7, Petersen 21, Franc 51/

Nirnberg - Hanover 2:0 (0:0)
/Anton 76 autogol, Knol 77/

Šalke - Bajern Minhen 0:2 (0:1)
/Rodriges 9, Levandovski 64 penal/


Igrano u petak:


Štutgart - Fortuna 0:0

TABELA: Bajern Minhen 12, Herta 10, Borusija Dortmund 8, Verder 8, Majnc 7, Volfsburg 7, Borusija Menhengladbah 7, Nirnberg 5, Fortuna 5, Hofenhajm 4, Augzburg 4, Frajburg 4, RB Lajpcig (-1) 4, Ajntraht (-1) 3, Bajer Leverkuzen 3, Hanover 2, Štutgart 2, Šalke 0

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC