• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladost "ispustila" Želju!

Autor mondo.ba

Tim iz Doboja kod Kaknja remizirao je protiv favorizovanog Željezničara i pomogao Sarajevu da ostane lider Premijer lige Bosne i Hercegovine - 2:2 (1:0).

Željo je treći put ove sezone odigrao neriješeno!

Izabranici Milomira Odovića su gubili dva puta na stadionu u Doboju kod Kaknja u okviru 10. kola Premijer lige BiH, ali su uspjeli da stignu samo do jednog boda i omoguće gradskom rivalu Sarajevu da ostane na prvom mjestu na tabeli zbog bolje gol razlike!

MLADOST - ŽELJEZNIČAR 2:2 (1:0).

Mladost je dočekala Želju, koji je imao imperativ pobjede kako bi se vratio na lidersku poziciju na tabeli, ali izabranici Adnana Zildžovića su bili bolji rival od plavih sa "Grbavice" većim dijelom susreta i ne bi bilo nezasluženo da su stigli do trećeg trijumfa u ovoj sezoni.

Domaćin je imao bolje šanse od Želje, čak je u 23. minutu pogodio stativu nakon udarca Bahrudina Atajića, ali je napadač Mladosti u 44. minutu ipak uspio da pogodi mrežu Vedrana Kjosevskog i omogući odlazak na odmor sa prednošću.

...
Izvor: Dailymotion/Videomotion

Izabranici Milomira Odovića su najbolju šansu propustii u 30. minutu kad je šutirao Sulejman Krpić, a odlično odbranio Emil Velić.

U nastavku se igralo otvoreno na obje strane, ali je Željo u 57. minutu uspio da stigne do izjednačenja. Poslije centarušuta Siniše Stevanovića, najbolje se u kaznenom prostoru snašao Asim Zec i glavom matirao golmana Velića, koji je ruku na srce morao bolje da interveniše - 1:1.

...
Izvor: Dailymotion/videosp

Tada se očekivao još veći pritisak gostiju sa "Grbavice", ali su domaći fudbaleri pokazali da imaju karakter jer su već u 64. minutu na asistenciju Sadikovića, Nemanja Anđušić majstorski lobovao Kjosevskog - 2:1.

...
Izvor: Dailymotion/videosp

Deset minuta kasnije, Mladost je imala priliku da "prelomi" utakmicu poslije akcije Amera Hiroša, koju je Matej Rodin umalo završio autogolom.

Ipak, Željo je ponovo stigao do poravnanja i ponovo na asistenciju Stevanovića, ali ovog puta egzekutor je bio Semir Dacić i to samo što je ušao u igru u Doboju kod Kaknja - 2:2.

...
Izvor: Dailymotion/videosp

Ovaj remi svakako nije bio u planu nijednoj ekipi, ali zadovoljnije će svakako biti Sarajlije, koje su plesale na ivici poraza.

Mladost: Velić, Guzina, Anđušić, Marković, Atajić, Sadiković, Bojo, Hiroš, Asani, Mišić, Isaković. Trener: Adnan Zildžović

Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Rodin, Bakrač, Pavić, Blagojević, Šabanadžović, Čurjurić, Zec, Zajmović, Krpić. Trener: Milomir Odović

PREMIJER LIGA BIH - 10. KOLO:

Mladost - Željezničar 2:2 (1:0)
/Atajić 44, Anđušić 64 - Zec 57, Dacić 78/

Čelik - Tuzla siti (19.30)

Široki Brijeg - Zvijezda 09

Igrano u subotu:

Krupa - Sarajevo 1:4 (0:2)
/Nikodijević 77 - Tatar 7, Karišik 44 autogol, Halilović 47, Šabanović 68/

Radnik - Zrinjski 0:1 (0:1)
/Bilbija 15/

Sloboda - GOŠK 2:0 (1:0)
/Husejinović 45+2, Beganović 63/


TABELA: Sarajevo 21, Željezničar 21, Zrinjski 19, Sloboda 17, Široki Brijeg (-1) 14, Radnik 13, Čelik (-1) 12, Krupa 11, Mladost 10, Tuzla siti (-1) 7, GOŠK 6, Zvijezda (-1) 09 4.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC