• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bata Mirković: Ne kladite se protiv Partizana!

Autor mondo.rs

Trener crno-belih Zoran Mirković ima podeljena osećanja posle remija u 158. "večitom derbiju". Upitan za Zvezdin gol rekao je: "Verujem sudiji, a verujem i Stojkoviću".

 Bata Mirković: Ne kladite se protiv Partizana! Izvor: Mondo/Goran Sivački
Izvor: Mondo/Goran Sivački

Partizan je pokazao zube favorizovanoj Crvenoj zvezdi i neodastajalo mu je malo sreće da uzme sva tri boda u 158. "večitom derbiju".

"Čestitam igračima, zaista, bili su na nivou utakmice, bili smo bolji protivnik, promašili smo dosta šansi i ostaje žal za celim plenom", rekao je Mirković za TV Arena sport odmah posle utakmice koja je završena rezultatom 1:1. 

Mirkovićev Partizan ostaje neporažen u prvenstvu. Posle pet vezanih pobeda, sada je zabeležen remi, protiv najvećeg rivala, ali mogla je da bude šesta u nizu. Partizan je bio u svemu bolji.

"Sigurno je da je ova utakmica vođica, put kojim treba da nastavimo, ali treba da povežemo više utakmica u kontitentu i da bismo se digli još više", rekao je trener Partizana.


Na konferenciji za novinare, Mirković je imao duže izlaganje...

"Čestitao bih igračima obe ekipe, pogotovo mojim momcima koji su igrali izvanredno, pokazali su veliku želju, htenje, borbenost, disciplinu u igri i mogu da budem zadovoljan jednim delom, ali rezultatom... Ostaje žal za celim plenom", izjavio je Partizanov šef struke.

Komentarišući utakmicu, trener crno-belih poslao je glasnu poruku, da se ne bi trebalo kladiti protiv njegovog tima.

"Imali smo dozu agresije koja nam je nedostajala u prethodnim utakmicama, bili smo 'gusti' u bloku, imali smo dosta šansi, ali dali smo samo jedan gol. Ponavljam, ostaje žal za celim plenom. Znate kako, pisalo se svašta i mnogo lošeg o mojim igračima i mojoj ekipi u prethodnih par dana, mislim da bi posle utakmice ti koji su to radili trebalo da imaju više respekta prema Partizanu...", naglasio je Mirković, pa istakao:

"Mislim da je sada svima jasno da će se teško kladiti protiv Partizana".

Na pitanje da li je video da li je lopta posle Boaćijevog šuta prešla gol-crtu, Mirković je rekao...

"Nije bilo teoretske šanse da sa svoje pozicije vidim. Sudija koji je stajao na liniji je dosudio gol i jedino ostaje da mu verujemo. Isto tako verujem i golmanu Stojkoviću, koji kaže da nije prešla. Ne mogu da sudim. Jedino da vidimo snimak, pa da procenimo. Ako ne, opet je otišlo sve u vazduh"

Da li je on za primenu VAR ili "goal-line" tehnologije?

"Znate kako, kad se dešavaju konstantne gršeke, ne pričam samo o Partizanu već i o svim utakmicama, iz nedelje u nedelju vidimo nezadovoljne ljude, ekipe koje napuštaju teren, trenere koji napuštaju teren, ljude koji napuštaju srpski fudbal... A, jedan od razloga je i suđenje. Ako ljudi ne vide i ako nisu sposobni da vide, neka vidi bar VAR tehnologija. Nemam ništa protiv, navijamo za to. Ne vršim nikakav pritisak, zaista, ja sam sportista i takva vrsta pomoći nam zaista nije potrebna, a u to ćete se uveriti ako se to desi u našu korist. Pričam protiv interesa kluba, ali pričam kakav jeste".

Mirković je nekoliko puta pohvalio nastup svog tima i bio upitan za nastup tandema defanzivnih vezista Zdjelar - Šćekić.

"Pretpostavili smo da će Zvezda u tim delovima biti jaka, tu je i najjača praktično. Ideja je bila da tu budemo čvrsti, da tu 'centralu' ne damo protivniku ni po koju cenu i tu su se oni istakli, ali ne bih izostavio nijednog od 13 igrača. Svi su bili na visini zadatka, svi su dali maksimum i doprinos da ova utakmica bude lepa... Mislim da su i navijači uživali. Što se tiče zadovoljstva, podeljeno je verovatno, pošto je remi. Ponavljam, čestitam i Crvenoj zvezdi na fer i korektnoj igri".

Partizanovom treneru je postavljeno i pitanje da li će sada biti najteže da ubedi igrače da igraju u svakoj utakmici ovako dobro.

"Pričao sam baš u svlačionici posle ove utakmice na tu temu. Mi moramo da svaku utakmicu igramo ovako i samo ako igramo ovako mi smo pravi. I kad igramo ovako, onda se dižemo i pojedinačno i kao ekipa. To je put", dodao je Mirković.

Pratite nas i na Instagram profilu MONDO sport!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC