On je Srpski supermen: Živ posle struje, sačme...

Autor:

Uroš Vasić iz Jagodine ima samo 30 godina, a gledao je smrti u oči najmanje pet puta: spržila ga je struja od 25.000 volti, pogođen je sačmom u lovu, imao je dve teške saobraćajke...

0
A- A A+

struja napon železnica žice udar smrt strujni Foto: Mondo/Goran Sivački

Preživeo je udar truje od 25.000 volti, bio u komi jer je izgoreo do kosti, imao je 40 teških operacija, pet puta je dobio sepsu, dva puta ga je udario automobil, dva puta je pogođen sačmom u lovu... nabraja tabloid "Kurir" šta je sve za samo 30 godina života doživeo Uroš Vasić iz Jagodine.

Ovaj srpski supermen je medicinski fenomen a svoju neverovatnu životnu priču ispričao je novinama jer je na današnji dan pre 14 godina izašao i bolnice - potpuno neočekivano - živ.

Te 2014. godine, tada šesnaestogodišnjak Uroš je bio na pecanju sa drugarom na obližnjoj Belici. Kada se vraćao grafitnim pecaroškim štapom je na pružnom prelazu zakačio strujni vod. Struja od 25.000 volti ga je podigla u vazduh i vukla trideset metara. Zapalio se, patika mu je eksplodirala...

Pao je u komu, iz Jagodine prebačen u Ćupriju, pa u Beograd ali tek kasnije jer "nije imalo smisla" pošto su smatrali da mu nema spasa. U Beogradu mu se osmehnula Fortuna. Na operaciju na kojoj je trebalo da mu amputiraju ruku i nogu, nije došao načelnik bolnice jer mu je "nešto iskrslo". Umesto njega pojavio se drugi hirurg, dr Zdravko Petković, koji je procenio da udovi mogu da se spasu. Večna zahvalnost jednog tinejdžera.

Sledeo je niz od 40 operacija, dug oporavak, zabrana lekara da se podigne "vipe od kilo", a danas...

Danas Uroš redovno ide u teretanu, trči, iako je pod bolom 24 sata. Planira čak da istrči polumaraton.

Ovaj nesuđeni potpuni invalid radi u turističkoj agenciji ali želja mu je da se bavi motivacionim radom, da pomogne onima koji imaju invaliditet ili su preživeli tešku nesreću.

Ostale vijesti