• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer: Poštovanje svima, ali Novak...

Autor mondo.rs

Švajcarski i srpski teniser nisu krili da su na Lejver kupu proveli sjajno vrijeme prvi put igrajući u istom timu i iskoristili priliku da se malo bolje upoznaju

Novak Đoković i Rodžer Federer veliki su rivali na teniskim terenima već godinama, a egzibicioni turnir Lejver kup održan u Čikagu bio je prilika da se prvi put nađu u istom timu i sa iste strane mreže.

Sjajni teniseri priznali su da su iskoristili vrijeme provedeno zajedno da se bolje upoznaju.

"Lejver kup je savršen teniski san", rekao je prvo Đoković na završnoj konferenciji za novinare poslije pobjede njegovog tima Evrope protiv ekipe svijeta rezultatom 13:8.

Srpski teniser nije mnogo doprinio pobjedi, jer je odigrao dva meča i oba izgubio, ali je proveo sjajno vrijeme u Čikagu u društvu tenisera iz njegovog tima.

"Bio sam u timu legendi i rivala. Na klupi je sjedio legendarni Bjern Borg, podržavali su me Federer i drugi momci, koji su na svaki poen ustajali i navijali... Na drugoj klupi sjedio je veliki Džon Mekinro... Znate, to je stvarno nešto jedinstveno", naveo je Đoković.

On je istakao da je uživao u šalama članova njegove ekipe, koji su igrali na muziku koju je birao Grigor Dimitrov, u pjevanju Kajla Edmunda, pratnji Žeremija Šardija koji je bio njihov lider tima... a posebno u društvu Rodžera Federera.

"Imao sam priliku da pričam sa Rodžerom o različitim stvarima - tenisu, životu, porodici, fudbalu... i bilo je stvarno zabavno. Nadam se da ćemo imati ponovo priliku da se sastanemo", poručio je Đoković.

I Federer, rekorder po broju osvojenih grend slem trofeja, nije krio zadovoljstvo što je sa Đokovićem prvi put u karijeri imao priliku da provede više vremena i to vrlo kvalitetno.

"Zaista smo se svi odlično zabavljali, i ne mogu da odaberem samo jedan poseban trenutak... Ali za mene najveće uživanje je bilo to što sam proveo vrijeme sa Novakom", počeo je Federer.

"Znate da godinama među nama vlada veliki rivalitet, da smo oduvijek imali veliko poštovanje jedan za drugog na terenu i van njega, ali sada smo imali priliku za nešto novo, da se međusobno podržimo, da pričamo o taktici, igri. Upoznao sam kakav lider Novak može da bude i to je zaista bilo veoma prijatno iskustvo za mene i osvježavajuće", naveo je Federer, jedan od organizatora Lejver kupa.

"Ne mogu da kažem da će sve ovo imati uticaja na naš rivalitet na terenu u budućnosti, nadam se da ćemo odigrati još mnogo mečeva, ali je bilo lijepo na svim nivoima", dodao je Federer.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC