• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Remi za nauk, ne "jauk"

Autor mondo.rs

Crvena zvezda u Humskoj prošla mnogo bolje nego što je djelovalo na terenu, ali ne i kao što je bilo očekivano.

 Vječiti derbi - naliza FK Crvena zvezda Izvor: MN PRESS

Navijači Crvene zvezde nezadovoljni su napustili Partizanov stadion posle 1:1 u 158. "vječitom derbiju". Očekivali su laganu pobjedu svog tima i tri-četiri gola u mreži rivala, ali još jednom se pokazalo da u derbijima nema favorita i ishod ne zavisi od trenutne forme, več motivacije igrača i trenera...

Partizan je mnogo bolje ušao u utakmicu i dominirao terenom u prvom poluvremenu. Gosti su se mučili da organizuju napad iz kojeg bi ušli u šansu. Nije ih bilo mnogo i to je ono što je najviše razočaralo njihove pristalice.


Zvezda je u Humsku došla kao učesnik Lige šampiona i jedini tim sa maksimalnim učinkom u Superligi, pa se i očekivala igra u skladu sa takvim rezultatima, međutim...

"Mnogo smo loše ušli u utakmicu, već u 20 sekundi su oni imali šansu. Prvo poluvrijeme nismo igrali fudbal, sve nam se svelo na duge lopte. Vidjećemo šta je razlog", vidno nezadovoljan konstatovao je Marko Marin po izlasku iz svlačionice.

Razočaran pristupom bio je i kapiten Filip Stojković, koji je traku ponio u odsustvu povrijeđenog Vujadina Savića. Zanimljivo da je desni bek crveno-belih upravo njegovo neigranje naveo kao jedan od razloga poraza. Pretpostavljamo zbog harizme i slobode da povremeno podvikne saigračima i trgne ih iz letargije. Tako nešto bilo je neophodno Zvezdinim fudbalerima u nedelju, koji su na momente djelovali uplašeno i neorganizovano... Potpuno suprotno od onoga na šta su navikli svoje pristalice.

Sigurno da će Vladan Milojević i njegovi saradnici narednih dana dobro analizirati izdanje svog tima u Humskoj i potruditi se da pronađu rješenje, jer je Zvezdi neophodno da pored defanzive usavrši i ofanzivu, ukoliko želi da nastavi sa uspjesima započetim prošle sezone.

Igra crveno-bijelih u odbrani dovedena je na izuzetno visok nivo, međutim, u napadu "škripi". Ne vidi se to protiv kvalitetom slabijih rivala u Superligi, kada je dovoljna inspiracija dva-tri pojedinca za ubjedljivu pobjedu, ali protiv timova sa kojima se Zvezda susreće na evropskoj sceni, kao i u nedjelju protiv Partizana, evidentan je problem.

Prilično neočekivano bilo je gledati da ekipa koja je u generalno boljoj formi i boljem raspoloženju od rivala organizuje napade dugim loptama i preskakanjem veznog reda. Falio je crveno-bijelima neki kreativac u sredini, koji bi loptom u prostor "bacio u vatru" Bena i Kafua po krilima ili Ričmonda Boaćija pred golom Partizana.

Možda će u budućnosti to biti Marko Marin, ali bivši reprezentativac Njemačke nije imao inspiraciju u nedjelju da se istakne potezom vrijednim aplauza. Bio je voljan da uzme ulogu organizatora, ipak, često je predugo držao loptu u svom posjedu i omogućavao protivničkim igračima da ga udvoje, a potom morao da juri za njim ne bi li spriječio kontru.

Po dolasku iz kiparskog Apoela, očekivalo se da će ulogu "desetke" imati Lorenco Ebisilio, ali se Holanđanin nije najbolje snašao u crveno-bijelom dresu, pa mu Milojević u posljednje dvije "velike" utakmice - protiv Napolija i Partizana - nije ukazao povjerenje.

Možda će se to promijeniti u budućnosti, posebno jer Kafu ne opravdava očekivanja na desnom krilu, na koje bi mogao da se vrati Ben.

U srijedu protiv Napretka, kao i u subotu protiv Mladosti iz Lučana, ne bi trebalo da se crveno-bijeli muče, ali već 3. oktobra u Parizu moraće da imaju ideju i kako da savladaju Alfonsa Areolu (koji će braniti umjesto suspendovanog Đanluiđija Bufona) ukoliko im se ukaže prilika.

Slabo izdanje protiv Partizana nije razlog za jadikovanje, posebno jer je gol Ričmonda Boaćija omogućio da bodovna prednost u odnosu na "vječitog rivala" ostane nepromijenjena (dva boda, uz utakmicu manje), ali bi trebalo da posluži za poboljšanje igre u utakmicama koje slijede i kada se od Zvezde očekuje da vodi glavnu riječ, a ne da igra na kontranapade...

*************************************************************
Pratite nas i na Instagram profilu Mondo sport

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC