• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od Jokića traže jedno - da bude vođa!

Autor mondo.rs

Srpski centar ulazi u nastupajuću sezonu sa novim ugovorom i sa željom da konačno nastupi u NBA plej-ofu. Otkrio je ambicije i savete koje je dobio od trenera.

Prošlo je pet i po godina od kada su Denver Nagetsi pod vođstvom Džordža Karla poslednji put nastupili u plej-ofu i ispali u seriji prve runde protiv Golden Stejta.

U međuvremenu je franšiza iz Kolorada prošla dugačak put, dovela Nikolu Jokića iz Evrope i oko njega formirala tim koji je prošle sezone umalo stigao na cilj - u doigravanje.

Za taj uspeh je Denveru bilo potrebno da u poslednjem meču pobedi Minesotu, ali u tome nije uspeo, jer je u plej-of otišao tadašnji tim Nemanje Bjelice, zahvaljujući uzbudljivoj pobedi u produžetku.

Jokić je u međuvremenu i ovo leto posvetio sebi, potpisao "najjači" pojedinačni ugovor u istoriji srpske košarke - na pet godina i 148 miliona dolara.

Tokom septembra Jokić se vratio u Denver i u razgovoru sa novinarima govorio o osećaju sa kojim je tokom proleća napustio SAD.

"Trebalo je da dođemo tamo (u plej-of), ali nismo tamo završili. To je ostavilo gorak ukus u našim ustima. Mislim da je potrebno da zapamtimo taj poraz", izjavio je srpski centar tokom dana za medije Nagetsa.

Na početku svoje četvrte NBA sezone, Jokić je jedan od četvorice igrača ekipe Majka Melouna koji su potpisali nove ugovore (uz njega to su učinili i bek Vil Barton, "svingmen" Tori Kreg i plejmejker Monte Moris). Najzvučnije ime na spisku novajlija je Ajzeja Tomas, bivši plejmejker Klivlenda i Lejkersa koji je posle loše sezone došao kod Jokića da "oživi" karijeru i da za veteranski "minimalac" proba da bar podseti na svoje dane u Bostonu.

Sa druge strane, ekipu je posle teških meseci pod Melounom napustio atraktivni krilni centar, ljubimac navijača Kenet Farid i otišao u Bruklin.

Na pitanje da li je pred novim Denverovim timom imperativ da ove godine uđe u plej-of, Jokić odgovara kratko: "Ne moramo da taj pritisak stavljamo 'na ramena', ali jeste".

Tokom leta, Jokić je u svom Somboru ponovo ugostio Melouna i lepo su se proveli. Takođe, trener mu je objasnio šta želi od njega.

"Meloun je kod mene najviše hteo da jede... mnogo. Šalim se (osmeh). On hoće da budem agresivan, da budem glasan. Da budem vođa".

Novinari su pitali Nikolu i šta je potrebno da Denver napreduje?

"Ne možemo da dozvolimo da gubimo od loših timova. Posebno kod kuće. Ne možemo da dozvolimo da timovi dođu ovde i da nas 'preskoče'".

Suočeni sa žestokom konkurencijom na Zapadu, Nagetsi će morati da budu svesni da im prošle sezone ni 46 pobeda nije bilo dovoljno da prođu kroz cilj. To je bio njihov najbolji skor od navedene od 2013, kada su i završili desetogodišnji kontinuitet u plej-ofu.

Ove jeseni, od 15. oktobra, Denver i Nikola Jokić biće na novom početku.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC