• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je lopta ušla? U Sudijskoj komisiji FSS kažu...

Milan Radaković je iz stručnog sudijskog ugla komentarisao "večiti derbi" i govorio je o detalju iz 72. minuta.

 158-derbi-Partizan-Crvena-zvezda-1-1-Boaci-gol-da-li-je-lopta-presla-gol-crtu-Sudijska-komisija-FSS Izvor: Mondo/Goran Sivački

158. "večiti derbi" je prošao ali je i u ponedeljak od jutra do mraka bio glavna tema ovdašnjih razgovora o sportu.

Najaktuelnije pitanje glasilo je: "Da li je posle šuta Ričmonda Boaćija čitava lopta prešla gol-crtu ili je Vladimir Stojković na vreme iznad linije vratio u polje?"

Pitanje koje je u ponedeljak podelilo navijače u Srbiji i čiji je odgovor uglavnom zavisio od toga ko za koga navija, postavljeno je večeras i u studiju TV Arena sport.

Za stručni odgovor upitan je Milan Radaković, iz Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije.

"Da li je lopta cela prešla liniju vrata, odnosno gola? Isto kao i svi prethodnici koji su se izjašnjavali oko sporne situacije, takođe i ja sa sigurnošću ne mogu ništa da tvrdim. Ipak nemamo tu kameru koja je usmerena paralelno sa poprečnom linijom terena i koja bi nam pokazala. Apsolutno ne mogu da se izjasnim i da sa sigurnošću tvrdim da li jeste ili nije pogodak. I da gledamo 100 puta opet ne možemo da budemo 100 odsto sigurni da li je gol ili nije".



Ko donosi odluku na terenu u takvim situacijama?

"To je timski rad, sudija Grujić iz svoje pozicije ne može da vidi. Imamo dodatnog sudiju Nenada Đokića, imamo saznanje da je on bio u Mažićevom timu baš na poziciji dodatnog sudije i ima veliko iskustvo. On je sigurno sugerisao Grujiću da je lopta prešla liniju gola. On je dosta dobro postavljen i mogao je da donese ispravnu odluku. Da je stajao pola metra levo bio bi 100 odsto siguran da je dobro video. On je jedini koji može da vidi čistu situaciju, jer u toj poziciji se izuzetno dobro vidi da li je lopta cela ušla. Verujem Đokiću, zašto mu ne bih verovao", rekao je Radaković.

Da li je Svetozar Marković napravio faul pri startu na Ričmondu Boaćiju pre udarca glavom, kako tvrde u Crvenoj zvezdi?

"Ovde ima povlačenja, ali ima i obostranog povlačenja, tako da apsolutno mislim da ovde nije bilo elemenata za kazneni udarac i da je ovo ispravna odluka, odnosno da nije trebalo prekinuti igru".

Da li je stigao izveštaj o radu arbitara u derbiju?

"Ne znam to, time se bavi Komisija, mogu samo da uđem da vidim koliko je pretrčao kilometara, jer imam i njega (Danila Grujića) u evidenciji. O tome mogu da se jedino izjasnim. Pretrčao je blizu 10 kilometara", objasnio je dugogodišnji fitnes instruktor Sudijske organizacije FSS.

Kakav je stav nadležnih o primeni tehnologije (VAR ili "goal-line")?

"Otklonila bi dilemu, iako je izuzetno skupo, ali sigurno je da će biti u budućnosti rešeno i da ćemo i mi imati tehniku kako ne bi dolazilo do ovakvih dilema. Koliko god da gledamo ne mogu da donesem svoj sud oko pogotka. Takav je ugao, a sa tehnologijom koja će doći u Srbiju moći ćemo to da rešimo. Da li je ovo inicijalna kapisla? Kako da ne! Voleo bih što pre da se to dogodi, ali vidite da i zemlje koje su mnogo bogatije još nisu to uradile", dodao je Radaković.

Anketa

Da li je lopta prešla crtu?

  • Lopta je prešla crtu, gol je

    61.54% (64)

  • Stojković je stigao, nije gol

    25% (26)

  • Ne mogu da procenim

    13.46% (14)

Da li je lopta prešla crtu?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC