• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gorelo u Istanbulu: Fener se "čupao" protiv Bešiktaša

Autor mondo.rs

Uzbudljiv derbi u najvećem gradu Turske i podela bodova - 1:1.

Vatren 348. međusobni meč najuspešnijih istanbulskih klubova: Fenerbahče - Bešiktaš 1:1 (0:1)

Feneru je "gorelo pod nogama" pred derbi, u kojem je morao da pobedi posle katastrofalnog starta sezone i ubedljivog poraza na gostovanju Dinamo Zagrebu (4:1) prošlog četvrtka.

Sa druge strane, tim Šenola Guneša je došao na gostovanje u komfornijoj poziciji, ali i apsolutno motivisan da sruši velikog rivala u njegovom domu i da potencijalno uruči otkaz Holanđaninu Filipu Kokuu.

Posle više od 90 minuta velike i na momente atraktivne borbe, utisak je da je remi bio najpravedniji epilog. Rajan Babel je "bombom" sa 25 metara u 40. minutu doveo goste u vođstvo, a ofanzivac domaćih Andre Aju je izjednačio u 71. minutu, udarcem glavom sa oko 11 metara, posle odličnog centaršut Hasana Kaldirima.

Koliko je ovaj meč bio važan za domaćina pokazala je i startna postava, jer je dokazala da je Koku u Hrvatskoj razmišljao i derbiju i za to platio veoma skupu cenu. Za razliku od susreta na "Maksimiru", nekada veliki holandski fudbaler uvrstio je večeras u sastav i strelca Ajua i Islama Slimanija, Brazilca Žailsona, a u poslednjih 30 minuta i Francuza Matjea Valbuenu.

Fener je na momente jurišao silovito, Kaldirim je u 36. minutu zatresao prečku hicem iz daljine, a pozajmljeni golman Liverpula Loris Karijus je branio dobro za Bešiktaš i zaustavio nekoliko snažnih pokušaja domaćih.

Sa druge strane, gostujući tim je posle vođstva očekivano zastao, a u poslednjih 20 minuta posle ulaska Adema Ljajića nije imao snage opet utiša bučni stadion Šukru Saračoglu, na kojem je imao i podršku oko 2.500 svojih navijača.

Fenerbahče je ovom pobedio osvojio 11. bod i na četvrtoj poziciji tabele drži korak za liderom - Bašakšehirom (13 poena). Sa druge strane, Fenerbahče je 13. i od mogućih 18 bodova do sada je osvojio sedam.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC