• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Terzić i Vazura su za VAR: Odluka na FSS

Autor mondo.rs

Direktori "večitih rivala" govorili o minulom derbiju, uvođenju video-tehnologije u domaći fudbal, izjavama Stojkovića i Mrkele, kao i odnosima dva najveća srpska kluba.

 Zvezdan Terzić i Miloš Vazura o VAR tehnologiji u srpskom fudbalu Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Strasti posle 158. "večitog derbija" između Crvene zvezde i Partizana (1:1) i dalje se ne smiruju. I dalje je glavna tema da li je lopta prešla gol-liniju posle šuta Ričmonda Boaćija.

Sudija Danilo Grujić je na savet pomoćnika Nenada Đokića pokazao da jeste i priznao pogodak napadača crveno-belih.

Usledila je potom opšta polemika u koju su se, gostujući u emisiji "Oko magazin" na Radio televiziji Srbije, uključili i generalni direktori "večitih rivala", Zvezdan Terzić i Miloš Vazura.

Govorili su o raznim temama...

O spornom golu:

TERZIĆ: "Realna sportska javnost se složila da je gol bio regularan i da je lopta prešla liniju. Zato ne znam zbog čega se i dalje priča o tome".

VAZURA: "Naravno da Sudijska komisija neće da ide protiv svog sudije nego će da kažu da je gol regularan, iako sam pričao sa ljudima iz te Komisije i oni isto nisu sigurni, kao niko u Srbiji. Zato Sudijska komisija mora da kažnjava i edukuje sudije, a to je uloga Fudbalskog saveza Srbije".

O Vladimiru Stojkoviću.

Vladimir Stojković: SRAMNO! Odričem se pasoša!

TERZIĆ: "Lično cenim golmana Stojkovića. Mislim da je izvanredan golman... S obzirom na to da nosi dres reprezentacije Srbije, mora da bude svestan težine izgovorenih reči. On ne predstavlja samo Partizan, već i igrača nacionalnog tima. Takve reči koje je izgovorio, mislim da nije rekao nijedan drugi srpski sportista. Ovo napominjem zato što sam ubeđen da je on imao predigru i uvertiru. Ta indoktrinacija traje već duži period od strane čelnika Partizana i njihove televizije, Parizanovog vesnika, gde oni podgrevaju navijačke strasti i to je sve uticalo na golmana Stojkovića i zato je on reagovao kako je reagovao, da stvarno misli da su on i Partizan žrtve".

O Mitru Mrkeli.

VAZURA: "Što se tiče gospodina sportskog direktora Crvene zvezde, mislim da je jedino on video da je lopta pola metra u golu. Mislim da on nije dao tu izjavu, već ju je samo izgovorio. Cenim njegov rad, on je jako dobar sportski radnik, ali je jako neprimerena i nekulturna izjava koju je dao, ali to govori o njima i o onome koji mu je rekao da to kaže".

O stranim sudijama i VAR tehnologiji.

TERZIĆ: "Mislim da srpske sudije nisu uopšte problem, imamo kvalitetne i mlade sudije. Veći je problem što im se ne dozvoljava da sude kako znaju. Imam mnogo pritisaka i uticaja raznih moćnika, to treba da nas brine. Svi u Crvenoj zvezdi smo za uvođenje VAR tehnologije, treba da pratimo evropske trendove, UEFA i FIFA. To je spinovanje javnosti koje plasira Partizan, da oni jesu za, a mi nismo. Ne pitamo se ni oni ni mi, to treba da bude odluka FSS".

VAZURA: "Nisam za dolazak stranih sudija. Partizan je još početkom prošle sezone tražio uvođenje VAR tehnologije, ali nisu svi klubovi prihvatili. Tražili smo to i ove sezone... Ukoliko je to skupo, onda možemo da uvedemo bar gol-tehnologiju koja je jeftinija, ali odluka je na FSS i drugim klubovima da to prihvate".

O odnosima dva kluba.

TERZIĆ: "Oni svesno spinuju javnost i prave ambijent u kojem sebe predstavljaju žrtvama viših sila. Pre svega da je Zvezda državni projekat, da živini na državnim jaslama, da joj je država bankomat, da živi od poreskih obveznika... Što je notorna laž i oni su svesni da izgovaraju laži. Crvena zvezda je kompanija koja posluje transparentno, sa nula procenta sive ili crne zone, 100 odsto funkcionišemo preko računa i potpuno transparentno možemo svakom zainteresovanom da prikažemo kakve prihode ostvarujemo. Jedini sponzorski ugovor koji imamo sa državnim preduzećem je sa Telekomom, 1.200.000 evra".

"Čelnik FSS je učinio mnogo toga da se odnosi između Zvezde i Partizana dignu na ovu 'tačku ključanja'. To je tako zato što nam je prepustio da mediji budu jedino mesto gde možemo da kažemo nešto i obratimo se suprotnoj strani. Nedopustivo je da Crvena zvezda i Partizan nemaju svoje predstavnike u Izvršnom odboru FSS, da nemaju svog direktnog predstavnika na pozicijama potpredsednika FSS, da se informišu iz medija šta FSS radi i kakve odluke donosi. Zvezda i Partizan kao dva najveća srpska kluba, uz poštovanje drugima, moraju da budu uključeni u proces odlučivanja FSS, pa i da ponesu teret u slučaju nekih neuspeha i loših poteza".

VAZURA: "Ja sam ovde već četiri godine, nijednom nisu uspeli da obezbede da rukovodstvo Partizana mirno dođe i ode iz lože (stadiona "Rajko Mitić"). Uvek je neki problem i to je moja najveća zamerka, kao i cele Uprave Partizana. Mi smo više puta pokazali da smo dobri domaćini, čak smo i organizovali da više nema dobacivanja sa zapadne tribine jer pazimo kojim ljudima prodajemo karte".

"Videli ste na zadnjoj utakmici sraman potez navijača Crvene zvezde i onaj balon koji je išao ka centralnoj loži u kojoj je, ja mislim, sedeo i Siniša Mihajlović. Retko kad nas je neko dočekao tamo na ulazu, a neka kažu kako ih dočekuje Uprava Partizana".

"Odnosi dva kluba su bili dobri do pre dve sezone, kada je Partizan uzeo prvenstvo i kup. Posle toga je Uprava Crvene zvezde mislila da treba da napadne Partizan da nije zasluženo osvojio 'duplu krunu'. Tada su prestali normalni odnosi. Ove godine su se obnovili, imamo komunikaciju, osim na terenu nema nekih bitnih loših odnosa".

Za kraj...

TERZIĆ: "Istina je uvek negde na pola i mi prihvatamo uvek ono što je do nas. U ovom trenutku ne vidim koja je krivica što se tiče Crvene zvezde u njenom rukovođenju i odnosu prema najvećem rivalu. Ja izuzetno poštujem Partizan, svi smo mi mali u odnosu na Zvezdu i Partizan i ne smemo svoje lične frustracije i planove da pokrivamo grubim rečima u odnosu na suprotan tabor do trenutka dok oni stvarno otvoreno ne ugrožavaju egzistenciju mog kluba, kao što sam reagovao 2017. godine kada je titula Zvezdi oteta, a mesecima smo upozoravali šta će se desiti. U takvim situacijama moramo da reagujemo, ali argumentovano".

VAZURA: "Od kada smo u klubu nikada nismo svaljivali krivicu na druge, svesni smo svojih grešaka, kao i stvari koje dobro radimo za klub. Zatekli smo Partizan u jednom stanju, sada je sasvim druga priča. Mislim da dobro radimo, nažalost ove sezone smo naišli na jednog od najtežih rivala za ulazak u Ligu Evrope - Bešiktaš, koji ima budžet 100.000.000 evra, ima u svom timu neke od igrača koji su bili najbolji u Evropi. U Beogradu je i bilo dobro, ali tamo nismo imali šanse".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC