Lavrov i Kitarevićeva o izborima u BiH

Autor:

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i predsjednik Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović sastali su se na marginama Generalne skupštine UN i razgovarali o situaciji na zapadnom Balkanu,a posebno o predstojećim opštim izborima u BiH

0
A- A A+

"Potvrđena je obostrana namjera da se razvija uzajamno korisna saradnja koja će omogućiti nove inicijative", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu ruskog ministarstva.

Na sastanku je bilo riječi i o "Agrokoru", a Kitarovićeva je rekla da je problem te kompanije uglavnom riješen, ali da ruske banke koje su postale vlasnici treba da pomognu da se stabilizuje.

Razgovarano je i i o zagađenju vazduha u Slavonskom Brodu, a Kitarovićeva je najavila da će se u oktobru sastati sa predstavnicima ruske rafinerije "Zarubežnjeft" iz Broda, da bi informisali lokalno stanovništvo o tome šta je urađeno na tome da rad Rafinerije bude prebačen sa mazuta na glas.

Ona je rekla i da se priprema uzvratna posjeta ruskog predsjednika Vladimira Putina Hrvatskoj, ali nije navela kada.

Lavrov je na sastanku, održanom iza zatvorenih vrata, čestitao hrvatskoj predsjednici za to što je Luka Modrić proglašen za najboljeg fudbalera na svijetu.

Ostale vijesti