• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan rutinski počeo odbranu kupa (VIDEO)

Autor mondo.rs

Partizan pobedio trećeligaša Kolubaru 2:1 u Lazarevcu u šesnaestini finala Kupa Srbije. Nikolić i Đerlek za pobedu, Urošević asistent za oba gola. Indisponirani Đorđe Ivanović. Kolubara uradila ono što nisu neki superligaši.


Partizanu je bila potrebna baš ovakva utakmica posle 158. "večitog derbija" i sve što je ta utakmica nosila sa sobom, u fizičkom i psihičkom smislu.

Trener Partizana Zoran Mirković je posle pobede nad Kolubarom 2:1 (1:0) u šesnaestini finala Kupa Srbije rekao da je delimično zadovoljan igrom, ali i da je očekivao da "neće ići sve po loju", pogotovo jer su igrači "psihički i fizički ipsražnjeni posle 'večitog derbija'".

Kolubara - Partizan 1:2 (0:1). Strelci: Nikolić 0:1 (19'), Đerlek 0:2 (49') i Matijević 1:2 (76').

Istina je da je Mirković promenio gotovo ceo tim u odnosu na prvenstveni duel sa Crvenom zvezdom, što znači da bi oni koji nisu igrali derbi trebalo da se nametnu u ovoj i ovakvim utakmicama. U odnosu na startere u 158. "večitom derbiju", Mirković je promenio gotovo sve. U sastavu je od početka bio  samo štoper Nemanja R. Miletić. Ostali su bili na klupi ili nisu u protokolu, poput Rikarda Gomeša, Gorana Zakarića, Svetozara Markovića i Marka Valijentea.

Tek poneki igrač Partizana, koji je danas počeo utakmicu, međutim, zaslužuje pohvale. Jedan od takvih je svakako levi bek Slobodan Urošević, koji je od početka meča bio najaktivniji, a on je i bio asistent kod oba gola. Na drugom kraju ove skale je Đorđe Ivanović, ne tako davno, zvanično najbolji igrač Superlige, ali sada daleko od te forme koja mu je donela takvo priznanje.

Partizan jeste apsolutno kontrolisao utakmicu, ali daleko od toga da je trećeligaš Kolubara "samlevena". Najbolji opis meča je - Partizan je odigrao kako treba.

Kolubara, čiji teren izgleda bolje nego nekih superligaša, zaslužuje pozitivne kritike za pruženo na terenu i za lep gol Stefana Matijevića u finišu meča kojim je doprinela da utisak o toj ekipi bude još bolji. Ipak, za neko iznenađenje nema dovoljno kvaliteta.

"Očekivao sam ovakvu utakmicu. Moji igrači su pružili snažan otpor Partizanu, objektivno više nego što mogu u ovom trenutku. Inspiracija je bila velika, pune tribine, ime rivala sa druge strane…!", rekao je trener Kolubare Dragan Grčić.

TOK MEČA:

- Pune tribine stadiona u Lazarevcu, oko 2.500 ljudi.

5' - Terenska inicijativa Partizana, ali bez prave šanse i akcije. Loptu je iz prekida Urošević poslao na "kapicu" šesnaesterca, gde je Đerlek probao iz prve, ali traljavo.

14' - Prva šansa na utakmici. Vulićević je centrirao, a Urošević je probao glavom sa 6, 7 metara. Neprecizno.

19' - GOOL! Partizan vodi 1:0, strelac je Nemanja Nikolić. Centrirao je Urošević (najaktivniji u prvom delu utakmice), Nikolić je prihvatio u srcu šesnaesterca i uputio je ka golu. Lopta se odbila od noge jednog igrača Kolubare i odskakutala je u gol.

25' - Dobar pokušaj Kosovića sa 20-ak metara, ali je golman Kolubare tanasijević zaustavio udarac.

31 ' - Ljubo Baranin, iskusni fudbaler, sada član Kolubare, pokazao je još jednom svoj talenat - bacanje loptom daleeeko iz auta. Ovaj potez je doprineo da domaćin dobije prvi korner na meču.

32' - Kontranapad Parizana, sjajna lopta Saše Ilić do Đerleka, koji je oboren na ivici šesnaesterca. Udarac Uroševića iz "slobodnjaka" preko gola.

49' - GOOL! Partizan vodi 2:0, gol Armina Đerleka! Lepa, tečna akcija Partzizuana po levoj strani, Urošević je centrirao, Đerlek je bio egzekutor.

73' - Zaslužio je Urošević pogodak. Levi bek Partizana koji je bio asistent za oba gola, presekao je napad domaćina, povukao je ka golu Kolubare, došao do šesnaesterca, tukao, ali daleko iznad gola.

74' - Izlazak Saše Ilića iz igre uz ovacije sa tribina.

76' - GOOOL! Kolubara je smanjila! Lep gol Stefana Matijevića, koji tek što je ušao u igru. Iskoristio je domaćin lošu intervenciju Partizanove odbrane, lopta je došla do Matijevića, koji je odlično šutirao i pogodio sa 17 metara.

81' - Indisponiranog Đorđa Ivanovića, koji je u velikom padu forme, zamenio je Šćekić. Ivanović je ne tako davno bio najbolji igrač Superlige, ali sada ne liči na sebe. Mirković je odlučio da u finipu meča odigra sa tri zadnja vezna - Smiljanić, Kosović i Šćekić.

86' - Šansa za Kolubaru, ali je Kljajić uspeo iz dva navrata da otkloni opasnost.

- SASTAVI -


KOLUBARA: Tanasijević - Cvetković, Cmiljanović, Zolnajić, Baranin, Jeličić, Dabić, Čadikovski (od 55. minuta Jovanović), Kaličanin, Kočić, Stojanović (od 60. minuta Stevanović).

(klupa: Trifunović, Petković, Tadić, Mladenović, Matijević).

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević (od 64. minuta Cucin), Nemanja R. Miletić, Ostojić, Urošević - Kosović, Smiljanić - Saša Ilić (od 74. minuta Marko Janković), Đerlek, Ivanović (od 81. minuta Šćekić) - Nikolić.

(klupa: Stojković, Pantić, Nemanja G. Miletić, Zdjelar).

Glavni sudija je Nenad Minaković iz Novog Sada.

Pratite nas i na Instagram profilu MONDO Sport!

PAROVI 1/16 FINALA

danas:

Kolubara - Partizan 1:2 (0:1)
Inđija - Zemun 16.00
Proleter Novi Sad - Mladost Lučani
TSC Bačka Topola - Rad
Mladost Bački Jarak - Čukarički
LFK Mladost Lučani - Spartak
Radnik - Radnički Pirot
Sinđelić Beograd - Voždovac
Javor - Novi Pazar
OFK Bačka - Budućnost Dobanovci 18.00
Mačva - Radnički 1923
Radnički Niš - Bežanija 19.00
Vojvodina - Teleoptik

odloženo za 17. oktobar: 

Dinamo Vranje - Crvena zvezda
Napredak - Metalac Gornji Milanovac

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC