• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dejvis kup: BiH opet na "kraju svijeta"

Autori mondo.ba Autori Fena

Poslije Japana, teniseri Bosne i Hercegovine za opstanak u Svjetskoj grupi Dejvis kupa gostovaće u Australiji.

 Dejvis kup (žrijeb): Australija - BiH Izvor: MONDO/Samir Cacan

  U sjedištu Međunarodne teniske federacije u Londonu danas je obavljen žrijeb za novu sezonu Dejvis kupa, u kojoj će se igrati po novom modelu takmičenja usvojenom ranije ove godine.

Bosanskohercegovački teniseri za protivnika su dobili selekciju Australije kojoj je žrijebom pripalo i domaćinstvo.

"Mi smo zaista zatečeni ishodom žrijeba koji nas, evo po drugi put zaredom, šalje na drugi kraj svijeta. Priželjkivali smo neku evropsku reprezentaciju i zbog igre i zbog logistike, ali zapala nas je nezgodna i daleka Australija koja je svake godine jedan od favorita za osvajanje Dejvis kupa. Naš tim će, kao i uvijek, dati sve od sebe kako bismo izborili prolaz u narednu fazu takmičenja, a nadamo se podršci navijača, sponzora i relevantnih institucija", izjavio je direktor Teniskog saveza BiH Senad Hadžimešić.

Ukupno 24 ekipe, od čega 12 nosilaca, igraće međusobno mečeve kvalifikacija 1. i 2.februara 2019. godine, a pobjednici idu u finale Svjetske grupe Dejvis kupa.

Nosioci u kvalifikacijama su timovi: Belgije, Srbije, Australije, Italije, Njemačke, Švajcarske, Kazahstana, Češke, Švedske, Austrije, Kanade i Japana, a preostalih 12 timova su Mađarska, Holandija, Rusija, BiH, Indija, Uzbekistan, Kina, Kolumbija, Čile, Brazil, te još dvije selekcije iz Evro-afričke zone koje će naknadno biti određene.

Iako će se susreti igrati po dvodnevnom, umjesto dosadašnjeg trodnevnog modela, i po novim pravilima su u najvišem rangu Dejvis kupa predviđena po četiri singl meča i jedan dubl.

Ovogodišnji polufinalisti Svjetske grupe Dejvis kupa Hrvatska, SAD, Francuska i Španija, direktni su učesnici završnog turnira, dok su Velika Britanija i Argentina danas dobile "vajld kard" za što je uslov bio ekipni renking u Top 50, te bar jedan igrač u ATP Top 10, saopšteno je iz Teniskog saveza BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC