• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tvrdo na "Grbavici": Bez golova i pravih šansi

Autor mondo.ba

Poslije 90 minuta nije bilo golova, ali ni pravih prilika u derbiju 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Slobode.

  U derbiju ovog kola šampionata BiH između starih rivala iz doba velike Jugoslavije igralo se poprilično tvrdo i oprezno sa obje strane, s tim da su izabranici Zlatka Dalića imali nešto više od igre i stvorili nekoliko polušansi preko Saida Husejinovića, nekadašnjeg napadača Sarajeva i zagrebačkog Dinama.

Plavi nisu večeras gotovo ništa pokazali na "Grbavici", imali su doduše jalovu inicijativu, a najbliži golu Gorana Vukliša bio je nekadašnji špic Tuzlaka Sulejman Krpić, koji je u prvom dijelu dobro skočio, ali nije uspio da u izglednoj situaciji kvalitetno udari loptu glavom.

"Tvrd meč i igra na rezultat" se i očekivala u srijedu uveče na "Grbavici" s obzirom da je tuzlanski premijerligaš u dosadašnjih 10 kola primio svega četiri gola i po tome je odbrana ekipe s "Tušnja", barem do sada, ubjedljivo najbolja. Međutim, i ne postižu previše pogodaka, jer su do sada protivničke mreže zatresli samo osam puta. S druge strane, Željo je sedam puta vadio loptu iz svoje mreže, ali je postigao 10 golova više.

Nakon sata rovovske bitke viđen je i jedan sporni trenutak kada je golman Želje Vedran Kjosevski u kaznenom prostoru oborio Antonija Vidovića, ali sudija iz Istočnog Sarajeva Slađan Došlo nije pokazao na "bijelu tačku" uz proteste tuzlanskih igrača.

...
Izvor: Dailymotion/videosp

Tri minute kasnije konačno je i Željo kreirao solidnu priliku koju nije iskoristio Asim Zec, bolje rečeno, odbranio je Goran Vukliš njegov udarac, da bi u 68. minutu Husejinović sam stvorio priliku, ali umjesto da asistira, odlučio se na šut iskosa pogodivši spoljni dio mreže sarajevske ekipe.

Do kraja se ništa posebno nije dogodilo, pa je dvoboj okončan podjelom bodova.

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Čurjurić, Pavić, Bakrač, Zec, Blagojević, Zajmović, Šabanadžović, Rodin, Krpić. Trener: Milomir Odović

SLOBODA: Vukliš, Ignjatović, Adžem, Beganović, Ivetić, Pršeš, Hadžanović, Baraban, Alispahić, Vidović, Husejinović. Trener: Zlatan Nalić

PREMIJER LIGA BiH, PAROVI 11. KOLA

GOŠK - Čelik Zenica 0:0

Tuzla siti - Krupa 2:1 (1:0)

/Ubiparip 25, Šarčević 54 - Golbović 69/

Zvijezda 09 - Radnik Bijeljina 0:0

Zrinjski - Mladost 1:0 (0:0)
/Bilbija 80/

Sarajevo - Široki Brijeg 1:0 (1:0)
/Tatar 26/

Željezničar - Sloboda 0:0

TABELA: Sarajevo 24, Zrinjski 22, Željezničar 22, Sloboda 18, Široki Brijeg (-1) 17, Radnik 14, Čelik 14, Krupa 11, Tuzla siti 11, Mladost 10, GOŠK 7, Zvijezda 09 5.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC