• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tika Stanić izvodi monodramu u rodnim Šeškovcima

Autor mondo.ba

U nedjelju 30. septembra 2018. godine, sa početkom u 18 časova u Dom kulture u Šeškovcima, poznati beogradski glumac Tihomir Stanić izvesti monodramu „Na Drini ćuprija“, po tekstu Ive Andrića.

 Tika Stanić izvodi monodramu u rodnim Šeškovcima Izvor: Mondo/Centar za kulturu i obrazovanje Laktaši
Izvor: Mondo/Centar za kulturu i obrazovanje Laktaši

Tihomir Stanić je rođen u Šeškovcima, a djetinjstvo je proveo u Kozarskoj Dubici, gdje mu je otac bio učitelj. Upisao je Akademiju dramskih umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Dejana Mijača. Bio je član ansambla Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu . Od 1987. godine član je ansambla Ateljea 212 u Beogradu. 

Odigrao je više od 100 uloga na gotovo svim beogradskim pozorišnim scenama, kao i u pozorištima u Novom Sadu, Somboru, Subotici, Vršcu, Banjoj Luci, Podgorici. U dramskim programima TV Novi Sad i TV Beograd odigrao je veliki broj značajnih ličnosti iz srpske istorije i književnosti: Dositeja Obradovića, Savu Mrkalja, Jovana Steriju Popovića, Branka Radičevića, Miloša Crnjanskog, Stevana Sremca, Ivu Andrića, kralja Aleksandra, Obrenovića, Borislava Pekića.

Predsjednik je Saveza dramskih umetnika Srbije od 1998. do 2000. godine. Umjetnički direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske u Banjoj Luci od 2005. do 2007. godine. Osnivač je producentskih kuća „Balkan film“ (sjedište u Republici Srpskoj) i Drina film; (sjedište u Beogradu) u okviru kojih producira igrane filmove od 2007. godine. Bio je producent ili ko-producent igranih
filmova „Turneja“ Gorana Markovića, „Neke druge priče“ "Omnibus pet rediteljki, „Neprijatelj“ Dejana Zečevića, „Top je bio vreo“ Bobana Skerlića i „Falsifikator“ Gorana Markovića.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop