• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda krenula pobedom: Reglend "prelomio" Cibonu

Autor mondo.rs

Crveno-beli savladali uporne goste iz Zagreba i trijumfom počeli novu sezonu ABA lige. Amerikanac "poništio" loše momente u igri domaćina.

 Zvezda krenula pobedom: Reglend "prelomio" Cibonu Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda mts uspešno je "otvorila" novu sezonu ABA lige pred svojim navijačima, među kojima je bio i Novak Đoković sa sinom.

Iako se činilo da će tim Milana Tomića lakše pobediti autsajdera iz Zagreba, kome su davane male šanse pre meča, a još manje posle serije crveno-belih 17:0 u 13. minutu, gosti su nalazili način da "zakuvaju" utakmicu, sve do odlučujuće sekvence najboljeg igrača domaćina, Džoa Reglenda.

Zvezda - Cibona 78:68 (21:20, 21:15, 17:21, 19:12)

Zvezdin plejmejker je posle egal treće deonice (59:56) preuzeo loptu i odgovornost, pa postigao u poslednjem kvartalu 13 od svoja 22 poena i doneo trijumf. Amerikanac je pogađao šutevima za tri poena i posle prodora, asistirao je centrima i odlučujućom rolom "poništio" loše momente u igri favorita, poput lošeg šuta (7/31 za tri), velikog broja ofanzivnih skokova gostiju i slabog doprinosa Perperoglua (0/6 iz igre) i Berona (1/6).

Prvi trijumf je upisan, a Tomićev tim sada se sprema za važnu nedelju, u kojoj će dočekati Ulm u Evrokupu (utorak), pa gostovati Budućnosti u reprizi finala ABA lige (nedelja). Pripremu za te utakmice Zvezda će početi mirno, jer je i pored oscilacija ostala mirna kada je bilo najvažnije i kada su Zagrepčani ostali bez "municije" u šutevima sa distance (10/34 za tri).

Srpski plejmejker Marko Ljubičić vratio je Cibonu u meč u drugoj četvrtini i posle velikog naleta crveno-belih (17:0) sam kreirao seriju 9:0, za 33:29. Snažni centar Majkl Odžo uveo je Zvezdu u tu seriju i to je opredelilo goste da bez odgovora u reketu "napadaju" sa distance, što su učinili i početkom nastavka, kada je veteran novajlija Igor Marić "vezao" tri trojke i učinio da Cibona povede 45:47.

Ognjen Dobrić tada je održao crveno-bele "iznad vode", a potom je glavnu ulogu preuzeo Reglend i doneo Zvezdi pobedu.

ZVEZDA: Reglend 22 (3/6 za tri, 7 as), Čović 6 (2/4 za tri, 3 as), Perperoglu (0/4 za tri), Nenadić, Lazić, Faje 12, Beron 5 (1/5 za tri), Dobrić 8, Ristić 4, Simanić (0/3 za tri), Cirbes 11, Odžo 10.

CIBONA: Bilinovac 3 (5 as), Uljarević 5, Ljubičić 17, Marić 9, Gilbert 6, Novačić 5, Rozić 13, Slavica, Rejli Ros 2, Kraljević 6, Markota 2.

Rezultati 1. kola:

Olimpija - Mornar 87:66
Crvena zvezda - Cibona 78:68

subota

Cedevita - Partizan 20.00

nedelja

Igokea - Mega 17.00

ponedeljak

FMP - Zadar 18.00
Budućnost - Krka 21.00

Iz minuta u minut:

- kraj utakmice, Zvezda je pobedila 78:68 -

40' 78:68 Reglend asistira Odžu, a Slavica ga faulom šalje na liniju penala. Zvezdin centar sa linije postiže svoj deseti poen.

39' 76:66 Rejli Ros utrčava u Zvezdin reket, a Reglend ga zaustavlja blokadom.

38' 75:66 Odžo faulira Rejlija Rosa u reketu i šalje ga na liniju penala faulom, posle kojeg je dosuđena i tehnička. Igrači Cibone Ros i Kraljević potom promašuju tri uzastopna slobodna bacanja.

38' 75:66 Reglend utrčava u reket i polaže loptu o tablu, za tajm-aut Cibone. Amerikanac je postigao 13 od Zvezdinih 16 poena u ovoj deonici.

37' 73:66 Reglend sada uzvraća Ljubičiću i "izbacuje" ga iz meča zbog petog faula. I Zvezdin plejmejker je pogodio uz prekršaj.

37' 71:66 Ljubičić utrčava u reket pored Reglenda i koristi prednost da pogodi uz prekršaj. Lazić ulazi u igru umesto Perperoglua.

36' 71:63 Veliki promašaj Cirbesa iz reketa, pa prekršaj Berona za Zvezdin bonus. Kraljević je iskoristio oba penala.

- Prva dvocifrena prednost crveno-belih u nastavku meča -

36' 71:61 Ponovo Reglend! Utrčao je u reket, poentirao u gužvi i odveo Zvezdu na dvocifreni "plus" pred finiš. Gosti traže tajm-aut posle devetog poena Amerikanca u ovoj deonici.

35' 69:61 Važna sekvenca Reglenda u završnici. Sada je pogodio trojku uz faul, pa iskoristio slobodno bacanje. Od poslednjih deset poena Zvezde Amerikanac je postigao sedam i asistirao za tri.

34' 65:61 Perperoglu promašuje i svoj šesti šut iz igre (četvrti za tri poena), a Gilbert to kažnjava trojkom za četiri poena razlike.

33' Faje blokira Markotu sa leđa, a Ljubičić prihvata loptu na osam metara i uz zvuk sirene pogađa trojku. Sudija Dragojević gleda snimak i kaže da se trojka ne priznaje, jer je plejmejker Cibone zakasnio.

33' 65:58 Reglend utrčava u reket, asistira Cirbesu, a Nemac poentira uz faul. Serija domaćih 9:2.

31' 62:56 Reglend ostaje sam na šutu za tri poena i kažnjava propust gostiju.

- kraj treće četvrtine, 59:56 -

30' 58:56 Dobrić hvata Reglendovu asistenciju kod obruča i vraća Zvezdi prednost, a Ljubičić ne uspeva da trojkom preokrene. Veliki problem crveno-belih u ovoj fazi meča je odbrana defanzivnog skoka, uz loš šut za tri poena (5/22).

28' 56:56 Čović pogađa trojku, ali Rozić odgovara svojim 11. poenom, da održi goste na posedu zaostatka. Gilbert potom pogađa trojku, za izjednačenje. Nervoza se uvlači u crveno-bele.

26' 53:51 Dobrić opet pogađa posle prodora, a Rozić uzvraća teškim košem sa visokim lukom. Tomić u pauzi menja centarsku liniju i vraća na teren Fajea i Cirbesa.

26' 51:49 Dobrić se sada dobro snalazi u reketu i vraća prednost crveno-belima. Na drugoj strani Kraljević pravi četvrti faul, što je ozbiljan problem za Cibonu.

24' 47:47 Dobrić je prodorom "napao" zonsku odbranu gostiju i izjednačio.

24' 45:47 Cibona vodi u "Pioniru". Tomić je promenio kompletnu petorku, a sada tražio i tajm-aut posle zakucavanja Bilinovca uz faul.

23' 45:44 Marić je presedeo prvi deo meča, pa ušao i pogodio tri vezane trojke!

22' 45:41 Na početku nastavka u prvom planu je iskusni Igor Marić (33), koji je postigao dve trojke za goste. Tomić je posle njegovih pogodaka promenio čitavu petorku.

- poluvreme -

ZVEZDA: Reglend 9, Čović 3, Faje 11, Beron 5, Ristić 4, Cirbes 4, Odžo 6.
CIBONA: Uljarević 5, Ljubičić 14, Novačić 3, Rozić 7, Rejli Ros 2, Kraljević 2, Markota 2.



20' 42:35 Ljubičić, pa Novačić postižu trojke za povratak Cibone pred pauzu. Milan Tomić traži tajm-aut i zahteva od igrača bolji izbor šuteva.

19' 40:29 Ristić poenima iz reketa vraća Zvezdi dvocifrenu razliku. On i Beron su odlično sarađivali u Laktašima, a i u ovim trenucima su u prvom planu.

18' 36:29 Reglend je postigao trojku, da vrati Zvezdi mirnijih "plus 7". Crveno-beli su potom ispunili bonus Fajeovim faulom.

17' 33:29 Ljubičić potpuno vraća Cibonu u meč. Iskusni "plej" sada je poentirao i uz faul Boriše Simanića. Sam je kreirao seriju gostiju 9:0.

16' 33:24 Tomić šalje na teren i trećeg centra, Dušana Ristića, čime je "ispraznio klupu" već u prvom poluvremenu, jer je u igru ušao i Nemanja Nenadić, na svom ligaškom debiju.

15' 31:24 Ljubičić pogotkom i iz igre zaustavlja Zvezdin nalet. Cibona u ovim trenucima počinje odbranu zonskim presingom, pa staje u zonu.

15' 31:21 Srpski plejmejker Marko Ljubičić prekinuo je niz crveno-belih pogotkom sa linije penala.

13' 31:20 Beron pogađa svoju prvu trojku, za prvo dvocifreno vođstvo Zvezde i seriju 17:0. Gosti reaguju tajm-autom.

13' 28:20 Zvezdina serija traje. Odžo je produžio poenima sa linije penala na 14:0. Ne mogu gosti da odgovore na snagu centra crveno-belih.

12' 26:20 Čović u prvom planu na početku drugog dela. Asistirao je Odžu za prve poene centra iz igre, a potom je pogodio trojku, za seriju crveno-belih 12:0.

- kraj prve četvrtine -

10' Promašaji Ognjena Dobrića za kraj prve deonice. Zvezdin bek nije realizovao polaganje posle kontre, a potom ni šut za tri iz ćoška, pa ekipe odlaze na prvu pauzu uz minimalnu prednost domaćih.

10' 21:20 Majkl Odžo se izborio za poziciju u reketu, prihvatio loptu i iznudio faul kojim je Cibona iskoristila bonus. Bivši centar FMP-a doneo je Zvezdi prvo vođstvo.

8' 19:20 Uljarević povratnim pasom asistira Uljareviću, a on pogađa trojku (14:20), na koju odgovara Muhamed Faje, takođe trojkom. Reglend je potom ukrao loptu i otišao sam na polaganje, za "minus 1".

8' 12:17 Kapiten Cibone Rozić pogađa i trojku, za najveću prednost Zagrepčana.

6' Crveno-beli se muče u šutu za tri na početku meča. Nisu iskoristili nijedan od prva četiri šuta sa distance, iako su uglavnom bile "otvorene" pozicije.

4' 10:12 Cibona još nije promašila iz igre (6/6). Milan Tomić reaguje prvim tajm-autom, nezadovoljan igrom svog tima u odbrani.

4' Zvezdin gost na ovoj utakmici je i Novak Đoković. Zauzeo je svoje mesto u prvom redu kraj terena.

3' 6:8 Zagrepčani opet poentiraju utrčavanjem sa leđa, dok za Zvezdu sve poene postiže uporni Faje.

2' 4:4 Crveno-beli počeli su meč u sastavu Reglend, Beron, Lazić, Faje i Cirbes, a novajlije Cibone pogađale su u uzastopnim napadima. Prvo je poentirao Rejli Ros, koji je stigao iz Mornara, a potom i Kraljević, doskorašnji igrač Zadra. Sa druge strane, odgovarao im je Faje.

Posle pet i po meseci, ABA liga je opet tu.

Crvena zvezda mts pred svojim navijačima u Beogradu igra utakmicu 1. kola protiv Cibone i biće prvi srpski predstavnik koji će kročiti na teren u 18. sezoni regionalnog takmičenja.

Tim Milana Tomića u odličnom raspoloženju dočekuje start takmičarske godine, jer je u "Pioniru" ostvario pet pobeda u kontrolnim mečevima protiv Merlinsa, Dinamika, AEK-a, Antverpena i Nižnjeg. Potom je u Laktašima zaokružio urađeno osvajanjem ABA Superkupa, zahvaljujući trijumfima protiv Olimpije, Cedevite i Budućnosti.

Zbog svega napravljenog u prethodnih mesec i po, novi šef struke crveno-belih u četvrtak je poručio sa Malog Kalemegdana da je njegova ekipa spremna za početak.

Posle sezone u kojoj je upravo Budućnost "skinula" sa trona, pred Zvezdom je napad na četvrti "jadranski" prsten i povratak u Evroligu. Počev od večeras.

Pratite tekstualni prenos utakmice Zvezda - Cibona na MONDU, a TV prenos na Areni sport na mts tv.

Zvezda: Reglend, Nenadić, Čović, Lazić, Beron, Dobrić, Perperoglu, Faje, Simanić, Cirbes, Odžo, Ristić.

Cibona: Bilinovac, Uljarević, Ljubičić, Marić, Gilbert, Novačić, Rozić, Slavica, Rejli Ros, Kraljević, Markota.

Sudije: Igor Dragojević (Crna Gora), Mario Majkić (Slovenija), Branislav Mrdak (Srbija).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC