U Istočnom Sarajevu počinje grijanje

Autor:

Preduzeće "Toplana" Istočno Novo Sarajevo sredinom naredne sedmice krenuće sa toplim probama da bi korisnici uoči vikenda imali tople prostorije, rekao je Srni direktor oog preduzeća Bojan Lubura.

0
A- A A+
radijator, grijanje Foto: mondo.ba

Lubura je podsjetio da zvanična sezona grijanja počinje 15. oktobra, ali da će zbog niskih temperatura, posebno u jutarnjim i večernjim časovima, ranije krenuti sa grijanjem blizu 50.000 metara kvadratnih stambenog i poslovnog prostora.

"Sve je spremno za nastupajuću sezonu grijanja i ne očekujemo probleme u isporuci toplotne energije. Još ovu sezonu koristićemo mazut, a već za sljedeću planiramo nabavku novih kotlova kako bi mazut kombinovali sa gasom. Tako ćemo vidjeti koji će energent biti isplativiji, kako bi i cijena za naše korisnike bila niža", izjavio je Lubura.

Trenutna cijena grijanja za fizička lica sa PDV-om iznosi 1,47 KM, dok pravna lica na šestomjesečnom nivou sa PDV-om plaćaju 2,56 KM po metru kvadratnom.

Lubura je rekao da je u pripremne sezone urađena rekonstrukcija mreže kod zgrade suda, proširenje toplovoda u Hilandarskoj ulici, te da je na mrežu priključeno oko 10.000 metara kvadratih novog stambenog prostora. 

Ostale vijesti