• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trajković: Igrači, možete napraviti faul

Autor mondo.ba

"U prvom poluvremenu smo imali samo osam faulova, što je nedopustivo. Izgleda da igrači nisu shvatili da mogu napraviti faul kada ih neko prođe da ne primamo jeftine poene. Mislim da se nisu čuvali", rekao je Nenad Trajković.

Nenad Trajković je debitovao porazom u ABA ligi.

Njegovi izabranici su večeras u Laktašima poraženi od Mege koja do kraja nije ispuštala prednost koju je stekla sredinom prve četvrtine.

Igosi su u posljednjem minutu tri puta bili na posjedu zaostatka, ali nisu uspel da naprave preokret.

Trener Igokee je nakon meča čestitao Megi na zasluženoj pobjedi.

"U prvom poluvremenu smo im dozvolili da igraju onako kako žele. Nismo mogli da dobijemo 'jeftin' koš u kontranapadu, dok u odbrani to nismo mogli da zaustavimo. Nismo je ni igrali u tom periodu. Kada smo počeli da igramo onda smo i u napadu zaigrali dosta bolje i sve je išlo kako treba. U napadu nismo iskoristli naše igrače na način na koji smo to pripremali na treningu. Nismo se snašli na odbranu sa dosta preuzimanja, željeli smo da je kaznimo poenima ispod koša naših visokih igrača, ali nismo uspjeli", rekao je Trajković i nastavio.

"Oni su igrali ispred naših viskoih igrač sa stranom pomoći. Kada smo to pokušali da riješimo napadom našeg beka na centra koji ga je preuzeo to je već bolje išlo pa smo sitgli prednost. Međutim, to nije bilo dovoljno da pobijedimo večeras, a i da jesmo to ne bi bilo zasluženo".

Glavne razloge za poraz Trajković je našao u lošoj realizaciji šuta i skoku.

"Lešić večeras nije bio šuterski raspoložen, mislim da nije šutirao ni 20 odsto iz igre. Zubčić je pronašao ritam u drugom poluvremenu, ali to nije bilo dovoljno. Sa ovakvim procentom šuta i skokom nismo zaslužili da pobijedimo".

Igokea je u prvom poluvremenu napravila osam faulova, ukupno 16 na utakmici dok je Mega napravila 28.

"U prvom poluvremenu smo imali samo osam faulova, što je nedopustivo. Izgleda da igrači nisu shvatili da mogu napraviti faul kada ih neko prođe da ne primamo jeftine poena. Mislim da se nisu čuvali, ali izgleda da nemaju takvu naviku. Moraćemo da radimo sa njima na tome da im faul bude taktički potez".

Trajković je za kraj pohvalio mladog Dalibora Ilića.

"U lijepom sjećanju će mi ostati njegov nastup. Dosta smo dobili na energiji u odbrani i krenuli da stižemo rezultat", zaključio je Trajković.

ABA Liga 2018/19 highlights, Round 1: Igokea - Mega Bemax (30.9.2018)
Izvor: YouTube/ABA liga

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC