• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomić: Pobedu su doneli Čović i Simanić

Autor mondo.rs

"Imamo dosta igrača u koje bi trebalo verovati", rekao je Zvezdin trener posle pobede protiv Ulma.

 Milan-Tomic-Filip-Covic-Borisa-Simanic-Zvezda-Ulm Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda mts uspešno je počela učešće u Evrokupu.

Ekipa Milana Tomića savladala je Ulm u dvorani "Aleksandar Nikolić" i trijumfom ušla u Grupu A, u kojoj joj je prvi rival bio Ulm.

Konačan rezultat u Beogradu je bio 88:73, a gledaoci su aplauzima pozdravili crveno-bele, nakon zanimljivog meča, "prelomljenog" u poslednjoj četvrtini, Zvezdinom serijom 17:2. 

Posle zapaženih rola Bilija Berona (19 poena), Džoa Reglenda (17), Stratosa Perperoglua (14) i najraspoloženijeg Majkla Odža (14 poena, 10 skokova), Tomić je u najvažnijim trenucima dao značajne role Filipu Čoviću i Boriši Simaniću, koji je u poslednjoj četvrtini prvi put ušao u igru.

Zvezdin trener je posle meča istakao doprinos upravo tog tandema.

"Odžo je odigrao dobro, kao i u svim utakmicama do sada. Kao njegov trener mogu samo da mu čestitam dobru partiju, ali da ne zaboravimo da su dva ključna igrača bili Filip i Boriša, a ne Reglend sa svojih 17 poena, Perperoglu sa 14, Beron koji je dao 19 i Odžo koji je dao 14. Oni su uticali na pobedu, ali dva najbitnija igrača bili su Filip Čović i Boriša Simanić", rekao je Tomić na konferenciji za novinare.



Zvezdin trener rekao je da ne bi trebalo negativno pristupati lošoj partiji Maika Cirbesa i objasnio da Ristić nije bio u sastavu zbog taktičkih razloga.

Šef struke šampiona Srbije rekao je da je njegov tim "gradio" igru i razliku od početka do kraja meča i dodao je da je zadovoljan viđenim u trijumfu. Takođe, rekao je da je video ono što nije u petak, protiv Cibone, kada je pred novinarima govorio da je bilo sramota šta je Zvezda igrala.

"Posle Cibone nisam bio nezadovolljan kvalitetom i time kako su odigrali košarku, već sam bio nezadovoljan odnosom prema igri, prema dresu i prema košarci. Danas je bila totalno druga slika", objasnio je Tomić.



Zvezdin trener rekao je da njegov tim "može i mora" da napreduje i da ima dosta igrača u sastavu koje bi trebalo čekati.

"Potrebno je verovati u njih. Boriša je u kriznom trenutku ušao na teren, kada se nije očekivalo da uđe. I odigrao je fenomenalno. To je za njega veliki skok", dodao je Tomić, koji će od srede pripremati ekipu za "jadranski" derbi protiv Budućnosti u renoviranoj "Morači" (nedelja, TV Arena sport).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC