Windows 10 pokreće sve Android aplikacije (VIDEO)

Autor:

Microsoft omogućio upotrebu Android aplikacija preko nove “app mirroring“ opcije.

0
A- A A+

Izvor: Windows

Tokom svog godišnjeg događaja, na kojem su najavljeni Surface uređaji (koji neće legalno i zvanično stići u Srbiju ni ove sezone) Microsoft je najavio novu nadogradnju za Windows 10, nazvanu Windows 10 October Update, koja će već od trećeg oktobra biti dostupna mnogim korisnicima putem Upadte opcije, a svima od 16. oktobra, kad je utorak za zakrpe Windows operativnog sistema.

Pročitajte i: Zašto je zaista nastao Android: Da se "obuzda" Windows

Veliko iznenađenje izazvala je “app mirroring“ opcija, koja je deo Your Phone aplikacije i koja omogućava da pokrenete Android aplikacije, Microsoft navodi sve Android aplikacije, kroz Windows 10 okruženje. To znači da na svom laptop ili desktop računaru i tabletu imate mogućnost da koristite omiljene Android aplikacije i igre gde god da se nalazite. Microsoft nije demonstrirao ovu opciju na sceni, pa ćemo sa zaključcima morati da sačekamo još neko vreme, jer u redakciji još uvek zvanično nemamo Windows 10 October Update.

Izvor: Windows

Mogućnost korišćenja aplikacija se ne zaustavlja samo na njihovoj upotrebi na Windows 10 platformi, nego omogućava i da na jednom uređaju krenete rad kroz aplikaciju, a nastavite ga na bilo kom drugom ili na toliko uređaja istovremeno, koliko vam odgovara.

Your Phone aplikacija podržava i iPhone tj. iOS, ali ne omogućava toliko naprednih funkcija, koje su podržane samo za Android.

Izvor: Windows

Ostale vijesti