• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bavarci pitaju Kovača: Šta je s Bajernom?

Autor mondo.rs

Nemci se pitaju šta se dogodilo sa ekipom koja pod vođstvom Jupa Hajnkesa mlela protivnike, a sa Nikom Kovačem nema igru i beleži loše rezultate.

Nije teško bilo pretpostaviti da će se Niko Kovač, trener Bajerna, posle remija sa Ajaksom u 2. kolu Lige šampiona (1:1), na naslovnice nemačkih fudbalskih magazina i portala.

Ako je pre nekoliko meseci bio u pozitivnom kontekstu pominjan kao trener Ajntrahta, a kasnije i kao prva opcija za naslednika Jupa Hajnkesa, sada mora da trpi kritike.

Nemačka javnost, usled aktuelne krize Bavaraca, a ona podrazumeva već tri utakmice bez pobede (remi sa Augzburgom i Ajaksom na Alijanc areni i poraz od Herte u Berlinu) počela je da traži krivca i da pogled sve više zadržava na hrvatskom treneru.

EKSKLUZIVNO NA MONDU: Golovi Lige šampiona!

Upravo velika fotografija Bilda na kojoj je Kovač to i potvrđuje.

 Nemci se pitaju u čemu je problem i kako je moguće da je moćna fudbalska mašina tako brzo zaribala posle očekivano vrlo dobrog početka sezone.

Navijače Bajerna, najtrofejnijeg kluba Nemačke sa čak 28 titula prvaka, od kojih poslednjih šest sezona u nizu, ne bole toliko rezultati, već igra. Napad je otupeo do te mere da Bavarci nisu postigli gol na Olimpijskom stadionu u Berlinu, a protiv Ajaksa su u utorak imali podređenu ulogu i samo ih je Manuel Nojer spasao poraza.

Kovač je još uvek miran, ali i svestan da ne štima sve kako je zamislio:

"Definitivno nismo igrali dobro! Pogrešno smo dodavali loptu, gubili duele, a vremenom i samopouzdanje", rekao je Hrvat posle meča.

Šturo objašnjenje rođenog Berlinca i izjava tipična za balkanski mentalitet, ne da nije podmirila znatiželju Nemaca u traženju razloga loše igre, već je pokrenula lavinu drugih pitanja.

"U čemu je problem s veznim redom?", "Zašto je odbrana sve nesigurnija?", "Početak sezone je prošao, Bajern mora da igra dobro…", pitaju se u Minhenu.


Kovač je uveren da će kriza brzo biti prevaziđena i da će Bajern opet igrati prepoznatljivo. Hrvat će, u svakom slučaju, nešto veliko morati da promeni, a ako ne uspe, neće se dugo zadržati na "užarenoj" klupi.

Sat za Kovača počeo je da odbrojava

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC