• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PSŽ "pojeo" uplašenu Zvezdu!

Autor mondo.rs

Najubedljiviji poraz Crvene zvezde u Evropi - Nejmar i Pari sen Žermen su bili nemilosrdni ove večeri na "Parku prinčeva" i ubacili šest puta puta loptu u mrežu Milana Borjana. Marin tek za utehu...

Pari sen Žermen je bio nemilosrdan!

Fudbaleri Crvene zvezde su posle 38 utakmica u svim takmičenjima doživeli poraz, ali najubedljiviji u eri Vladana Milojevića i uopšte u istoriji kluba kada je Evropa u pitanju.

Raspoloženi igrači Tomasa Tuhela ubacili su u "šestu brzinu" nakon prvog gola Nejmara na meču i koristili potpunu uplašenost crveno-belih za debakl šampiona Srbije.

Majstorska partija PSŽ-a došla je nakon poraza na "Enfildu", pa su Tuhel, Nejmar, Kavani, Mbape i drugi imali i dodatni razlog da se dokažu ove večeri pred svojom publikom i u potpunosti su uspeli u tome, pa je neverovatni napad Parižana je uz mnogo lakoće dolazio do šansi.

Postigli su čak šest golova na današnjem meču, Milan Borjan je odbranio još nekoliko šansi i sprečio i "teži" poraz na semaforu, dok je Zvezda postigla i utešni pogodak.

Pogotkom Marka Marina, nakon fenomenalnog dodavanja rezerviste (da li još dugo?) Lorenca Ebisilija, Zvezda se "upisala" u Ligi šampiona, međutim teško da će to biti dovoljno da izleči sve rane koje su večeras napravili Parižani.

PARI SEN ŽERMEN - CRVENA ZVEZDA 6:1 (4:0)
/Nejmar 20, 22, 80, Kavani 37, Di Marija 41, Mbape 70 - Marin 74/


U uvodnim minutima meča Zvezda je delovala kompaktno i "iskakanjima" je dobro presecala napade Pari sen Žermena, a igrači su delovali potpuno fokusirano na taktičke zadatke.

I ovoga puta, kao i pre dve nedelje protiv Napolija, krilni fudbaleri (desno Marin i levo Simić) spuštali su se u zadnju liniju u zavisnosti od toga po čijoj strani napada Pari sen Žermen - formirajući tako defanzivni izgled 5-4-1.

Vezni fudbaleri PSŽ-a su teško nalazili pasove po dubini, svodilo se uglavnom na soliranja Nejmara, a njegova majstorija iz 20. minuta označila je početak kraja Zvezde u ovom meču.

Perfektno je izveo slobodnjak sa ivice kaznenog prostora i pogodio desni ugao Milana Borjana, da bi potom iskoristio potpuni strah i kod običnog izvođenja auta; uspešno je "opljačkao" Nenada Krstičića, razmenio dodavanje s Mbapeom na desnoj strani, pa vešto poentirao na povratnu loptu dok su se igrači Zvezde uplašeno gledali...

PSŽ, koji je izgubio u prvom kolu od Liverpula (3:2), nije spuštao "nogu s gasa" i u strelce se u 37. minutu upisao Edinson Kavani, iz druge šanse na meču.

Desetak minuta pre pogotka je nonšalantno, sa zemlje, šutirao i naišao na odlično postavljenog Borjana, ali ovoga puta Kanađanin nije mogao ništa... Iz "rikošeta" je lopta stigla do Urugvajca koji je uz pomoć Degeneka postigao novi gol.

SAMO ČETVRT TUCETA DO SAD!

Zvezda je samo dva puta primila tri gola pod Milojevićem i to u prva dva meseca od njegovog dolaska: Florijana 3:3 (2. utakmica), Krasnodar 3:2 (12. utakmica). Posle toga, više od jednog gola Zvezdi su dali samo Bačka (2:2, decembar 2017), Mladost (2:5, april 2018) i Salcburg (2:2, avgust 2018).N

Ni to nije bilo dovoljno raspoloženim Parižanima koji su na pas Menijea stigli do četvrtog gola preko Di Marije iz peterca, da bi do poluvremena Borjan spasao još dva gola Nejmara.

Ništa manje pogodaka nije Borjan "izvukao" ni u nastavku meča. Nejmar je imao najviše šansi, povremeno je pretio i Di Marija, a u strelce, drugi put ove sezone u Ligi šampiona, upisao se i mladi Kilijan Mbape posle fenomenalne akcije Brazilca.

Ipak, samo četiri minuta kasnije odgovorila je Zvezda posle saradnje Ebisilija i Marina - kada je bivši nemački reprezentativac sjajno šutirao i "probio" Areolu.

Nejmar je do kraja meča spektakularnu partiju zaokružio trećim golom na meču, drugim iz slobodnjaka, dok je Kavani postigao još jedan - srećom po Zvezdu iz ofsajda koji su pravilno pokazali portugalski arbitri.

Uprkoz ubedljivom porazu, navijači su posle meča skandirali "Idemo dalje" i "Šampioni"

U narednom kolu (24. oktobar) Crvena zvezda gostuje na "Enfildu" protiv Liverpula.

PSŽ: Areola - Menije, Tijago Silva (od 76. Kerer), Kimpembe, Bernat - Verati, Rabio - Mbape (od 76. Šupo Motan), Nejmar (od 82. Draksler), Di Marija - Kavani.

ZVEZDA: Borjan - Stojković, Savić (od 46. Babić), Degenek, Rodić - Krstičić, Jovičić - Simić (od 46. Pavkov), Čaušić, Marin - Ben.

Meč je sudio Artur Dijaš iz Portugala.

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


N    A     J     A     V     A

Fudbaleri Crvene zvezde su pre dve nedelje "odoleli" Napoliju pred krcatom "Marakanom", ali susret sa Pari sen Žermenom na njihovom "Parku prinčeva" je izazov više.

Skupoceni tim Tomasa Tuhela jedan je od glavnih pretendenata na trofej kojim im je prethodnih godina izmicao, a nadaju se da bi ove sezone mogli da postanu "krunisani" s novim trenerom i uigranijim napadačkim triom - Mbape, Nejmar i Kavani.

U mislima igrača Zvezde i ovoga puta će i ovoga puta, pre svega, biti odbrana sopstvenog gola, a videćemo da li je mogu i da naprave veliko iznenađenje...

Meč počinje u novom terminu (18.55), a naš reporter biće na stadionu, tako da vas na MONDU očekuju fotografije, video-snimci i izjave aktera susreta, kao i ekskluzivno golovi svih mečeva Lige šampiona nakon završetka.

Obojica trenera imala su problema uoči meča s povredama igrača, pa tako Vladan Milojević nije mogao da računa na najboljeg napadača Ričmonda Boaćija, dok je još nekoliko igrača rovito, a sa druge strane Tomasa Tuhela muči mesto desnog beka.

Ne može da računa na Dagbu, Zagrea, Alvesa, Kurzavu, Žeržena i Lasanu Dijaru, suspendovan je Bufon, dok su pod znakom pitanja Toma Menije i Julijan Draksler.

Ipak, u skladu s najavama pariskih medija, Tomas Tuhel je izveo "rovitog" reprezentativca Belgije od starta meča protiv Zvezde, kao i najjači raspoloživi sastav - kako bi njegov tim popravio utisak posle poraza od Liverpula (3:2), nakon čega je dobio mnogo kritika.


IZ MINUTA U MINUT:

90+2' - KRAJ! PORAZ ZVEZDE 6:1!

84' -
Upisuje novi gol Edinson Kavani, ali je srećom po Zvezdu bio u ofsajdu.

81' - GOOOL! NEJMAR! 6:1!

Het-trik Brazilca, drugi gol iz slobodnjaka... Ovoga puta s velike daljine, Borjan nije bio ni blizu, čak se i nasmejao nakon fantastičnog gola Nejmara.

79' -
Navijači domaćih su upalili baklje...

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


74' - GOOOOOOOL! MARIN! 5:1!

Ni 30 sekundi po ulasku u igru Holanđanin pravi razliku.

Ebisilio je fenomenalno proigrao Marina na desnom krilu, ovaj je iz prve stekao prednost u odnosu na čuvara, a onda strašnim udarcem savladao je Areolu. Ubrzo šansa i za Di Mariju, pa žuti karton za Milana Pavkova.

73' -
Poslednja promena Milojevića - Ebisilio menja Bena.

70' - GOOOL! MBAPE! 5:0!

Prelepa akcija Parižana, verovatno s treninga...

Nejmar je lobovao čitavu odbranu s ivice šesnaesterca, pronašao Bernata, a ovaj iz prve, u stilu svog sunarodnika Đordija Albe, na drugoj stativi nalazi Mbapea.

67' -
Žuti karton za Filipa Stojkovića.

64' - Rodić!

Konačno su malo napred izašli igrači Zvezde, pa je Rodić izborio "rupu" za šut koju na nešto teži način nego pre dva minuta hvata čuvar mreže Pari sen Žermena.

62' - Marin!

Prvi šut Zvezde u okvir gola. Nemački fudbaler je prošao po desnoj strani, ušao u sredinu i šutirao spoljnom, ali nije to bilo toliko opasno za Alfonsa Areolu...

56' - Mbape!

Igra se Pari sen Žermen... Velika šansa i za Mbapea, ali pravovremeno izlazi Borjan i skraćuje mu ugao.

50' - Borjan!

Šansa za šansom i velika prilika za Nejmara koji sa sedam metara šutira u desni ugao Borjana, ali bacio se kao mačka golman Zvezde. Ni minut kasnije odbranio je istom igraču, samo pokušaj loba.

48' -
Odličan početak Zvezde u drugom delu, ali odmah je PSŽ taj koji pravi ozbiljniju šansu. "Zavrnuo" je Mbape u šesnaestercu, ali Borjan ponovo vrhunski brani.

46' -
Srđan Babić ulazi na pauzi umesto Vujadina Savića, dok je Veljko Simić upustio mesto Milanu Pavkovu.

45' - Nejmar!

Igra se Brazilac... U razmaku od deset sekundi je imao dve velike šanse. Prvo mu je šut sa tri metra odbranio Borjan, da bi potom odbijenu loptu sačuvao u terenu, proturio kroz noge Degeneku, pa opet ušao na isto mesto - i opet Borjan! 

To je sve od prvog poluvremena u kom je PSŽ bio nemilosrdan.

41' - GOOOL! DI MARIJA! 4:0!

Pari sen Žermen ne spušta nogu s gasa - i četvrti gol u mreži Borjana...

Sada je Toma Menije fantastično prošao po desnoj strani i spoljnom centrirao za Anhela di Mariju koji je utrčao iz drugog plana, između Degeneka i Savića, i bez većih problema ubacio u mrežu Zvezde.

39' -
Oprobao se Simić iz daljine, ali onda ponovo ogromna šansa za Mbapea koga je u "jedan na jedan" s Borjanom izbacio Nejmar. "Donatelo" promašuje, i to daleko od gola!

37' - GOOOL! KAVANI! 3:0!

Već neko vreme PSŽ "kampuje" na polovini Crvene zvezde koja igra potpuno dekoncentrisano od prvog gola Nejmara... Serija grešaka u šesnaestercu Borjana pretvorila se u treći gol Edinsona Kavanija koji je "izlomio" Degeneka, pa uz njegovu pomoć pogodio.

Zvezdi treba tajm-aut da dođe do daha.


32' -
Ostao je Di Marija na travi posle duela sa Vujadinom Savićem, bio je brži štoper Zvezde od njega, izbio je loptu, ali i zakačio njega kramponima po kolenu.

27' - Kavani!

Nova velika šansa za domaće igrače... Huan Bernat je posla idealan centaršut za "El Matadora" koji šutira jako, sa zemlje, ali Borjan brani. I s pravom viče na saigrač iz odbrane.

22' - GOOOL! NEJMAR! 2:0!

Namirisali su Parižani da je ovaj gol poremetio Zvezdu...

Izgubili su loptu na svojoj polovini terena, posle auta!, a brza akcija po desnoj strani Kilijana Mbapea pretvorila se u pogodak Nejmara, koji je i osvojio loptu u začetku napada. Kao da su igrači Zvezde još razmišljali o prvom golu.


20' - GOOOL! NEJMAR! 1:0!

Vujadin Savić je napravio faul u opasnoj zoni za Nejmara i to ovaj koristi!

Brazilac je namestio loptu na 18 metara i fantastično gađao u desni ugao gola Milana Borjana, koji je možda i suviše "zanosio" u levo, za vođstvo Parižana pred njihovom publikom. Do ovog momenta se Zvezda odlično branila, ali protiv ovakvih majstorija iz prekida - teško da ima prave odbrane...

15' - Mbape!

Drugi pokušaj francuske senzacije na meču, posle "solo" prodora Nejmara. Pokušavao je da ga stigne Nenad Krstičić, ali prebrz je Brazilac... Asistirao je na desnoj strani za Mbapea, ali Borjan sada brani njegov dobar šut.

9' - Mbape!

Prva pretnja po desnoj strani. Nejmar je prošao i "zavrnuo" loptu s mnogo rotacije, Milan Borjan je bojažljivo krenuo na nju i slabo je izbio na ivicu kaznenog prostora, a refleksno je šutira Mbape, po zemlji, ali metar pored stative.

8' -
Zvezda ima kuraži da krene napred po osvajanju lopte, pa beleži odmah dva šuta; Marinov koji je izblokiran, pa Čaušićev, iz bolje pozicije, daleko nekvalitetniji - preko gola.

4' -
Uzbudljiv početak meča i prvi pokušaj Nejmara iz slobodnjaka, nakon što Kavani nije uspeo da zakači loptu iz planirane akcije. Bez opasnosti za Borjana, ali vidimo da će igrači Zvezde biti veoma agresivni. Jovičić i Čaušić su već iz toga uspeli da ukradu dve lopte...

Zanimljivo, Marko Marin je na ovom meču na desnom krilu, dok je Simić levo. Kao i na prethodnom meču, krilo po čijoj strani ide napad rivala - spušta se u zadnju liniju.

1' -
Meč je počeo.

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ



- Intonira se himna Lige šampiona, deluju nervozno igrači Zvezde, ali i Tijago Silva...

- Igrači izlaze na teren...

- Naš reporter iz Pariza nam javlja da tokom zagrevanja stadionom odzvanja "Napred Zvezda, le", a formirana su i tri manja "kopa" - jedan na južnoj, jedan na zapadnoj tribini do severa, kao i jedan na istoku...


- Ovako izgleda "Park prinčeva" na pola sata do početka meča.

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


- UEFA je upozorila navijače Crvene zvezde da ne nose obeležja kluba i da ne pevaju navijačke pesme, ali izgleda da to nije bilo dovoljno ozbiljno upozorenje. Na Twitteru navijači prenose da se svuda čuju njihove prepoznatljive pesme, a tu su i majice...



- Publika polako stiže na stadion.

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


- PSŽ je zatresao mrežu na poslednjih 17 mečeva u Ligi šampiona...

- Bivši fudbaler Zvezde Damijen le Talek je u Parizu i bodriće nekadašnje saigrače.

- Više o aktuelnom stanju u Pari sen Žermenu čitajte OVDE!

- Zbog kazne UEFA nije dozvoljen dolazak navijača Crvene zvezde na "Park prinčeva", ali će njih u manjem broju biti ipak večeras na stadionu. Zbog toga je i izdato upozorenje navijačima koji neće smeti da uđu na stadion u crveno-belim obeležjima. Opširnije, OVDE!

- Navijači Zvezde su se juče prošetali kroz Pariz...


- Jedan igrač Pari sen Žermena imaće večeras poseban motiv. Znate koji?

- Pre utakmice "seniorskih" ekipa, snage su odmerili i omladinci Zvezde i Pari sen Žermena. Gol Dejana Joveljića bio je malo za bod... Izveštaj, OVDE!

- MONDO je u najavi meča razgovarao sa Safetom Sušićem, jednim od najboljih igrača Pari sen Žermena u njihovoj istoriji, odnosno sa Husrefom Musemićem, nekadašnjim igračem crveno-belih. 

- Pročitajte šta je u najavi utakmice rekao Vladan Milojević. OVDE!

- Poslednji put kad je PSŽ izgubio meč kod kuće u grupnoj fazi Lige šampiona? Davna 2004. godina, daleko pre "katarskog" novca. Bolji od njih bio je Spartak iz Moskve (1:3).

- Ovo je prvi ikada susret Zvezde i PSŽ-a.

- Crvena zvezda je neporažena na prethodna 34 meča u svim takmičenjima. Još od susreta sa CSKA iz Moskve...

- Pogledajte neobičnu najavu meča Napolija i Zvezde.


Pratite nas i na Instagram profilu Mondo sport.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC