• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje Međunarodni festival pozorišta za djecu

Autori mondo.ba Autori Dragana Božić

Predstavom pozorište iz Crne Gore “Prodavnica igračaka”, u nedjelju 7. oktobra u 19 časova, biće otvoren 17. Međunarodni festival pozorišta za djecu.

 Počinje Međunarodni festival pozorišta za djecu Izvor: MONDO/ Dragana Božić

Za nagradu će se boriti 13 predstava iz deset država, a kako je rekao selektor festivala Predrag Bjelošević ovogodišnja selekcija je miks ansambl i malih lutkarskih formi u kojima će, kako je istakao, jednako uživati najmlađa publika kao i lutkarski znalci gosti Festivala.

“Ono što ova selekcija nudi “malim” zaljubljenicima u pozorište je prisustvo više lutkarskih škola i koncepata što će zasigurno mnogima prvi put omogućiti uvid u širok dijapazon scenskih lutkarskih mogućnosti”, riječi su selektora festival.

Izvor: MONDO/ Dragana Božić

Direktorica Dječijeg pozorišta RS Liljana Labović Marinković naglasila je značaj podrške koju su dobili od Narodnog pozorišta RS, kao i Gradskog pozorišra Jazavac, te Nevid Teatra.

Cijene karata

"Cijena pojedinačne karte je snižena i iznosi pet KM, dok je za grupne posjete ona četiri marke. U ostalim pozorištima je karta šest KM, ali naša "nevolja" je ta da našu kartu moramo množiti sa dva, jer dijete ne može doći samo u pozorište. Moja obaveza je da se potrudim da ova cijena bude još niža", tvrdi direkotrica Dječijeg pozorišta.

“Ono što je važno da Dječije pozorište nije samo. U podršku su nam došli i Gradsko pozorište Jazavac, Narodno pozorište RS kao i Nevid Teatar. Ovaj festival je vrlo jasno profilisan i ima visoke kriterije na kojima je nastao i kojih se i dalje drži", rekla je Labović Marinković.

Ovogodišnji žiri je prema riječima direktorice vrlo dobar, a čine ga dramaturg i teatrolog dr Rade Simović, glumac Alek Rodić i reditelj Jaroslav Antonjuk iz Poljske.

Labović Marinković je dodala da se Dječije pozorište RS maskimalno angažovalo na organizaciji ovog festivala, kao i da ovaj festival bude u znaku punih sala, kako bi što više mališana uživalo u pozorišnoj magiji.

Vladimir Đorđević, umjetnički direktor NPRS, izrazio jeveliko zadovoljstvo što učestvuju u ovom festivalu.

Izvor: MONDO/ Dragana Božić

“Nama puno znači što izlazimo u susret Dječijem pozorištu, drago nam je da djeca dolaze i u Narodno pozorište na predstave jer je to naša buduća publika”, izjavio je Đorđević.

Njegov kolega Ljubiša Savanović istakao je poseban značaj saradnje svih banjalučkih pozorišta.

“Svi znamo koliko ovaj festival znači za najmlađu publiku, a za Jazavac je velika čast da se pojavi u pratećem programu ovog festivala”, rekao je Savanović i podsjetio na zajedničku aplikacju za rezervaciju karata  u banjalučkim pozorištima.

Kompletan program 17. Međunarodnog dječijeg festivala pogledajte OVDJE!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop