• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prva ljubav zaborava nema: Jork želi da pomogne Vili

Autor mondo.rs

Bivši napadač kluba iz Birmingema nudi se za ulogu trenera.

Dvajt Jork se proslavio igrajući za Mančester junajted, međutim, nekadašnji centarfor ne zaboravlja gde je počeo igračku karijeru.

Zato mu teško padaju loši rezultati Aston Vile, koja je posle 11 kola na tek 12. mestu Čempionšipa, sa 15 osvojenih bodova.

Toliko teško, da se, iako nema mnogo trenerskog iskustva, ponudio klubu da pomogne i vrati ga među najbolje u Engleskoj.

"Znam da mogu da odem tamo, da igramo dobar fudbal i da se ekipa vrati u Premjer ligu. Kada vidim da se Vila muči, ja želim da pomognem. Ljudi me povezuju sa Mančester junajtedom, ali je za mene sve počelo u Vili. Imam velike ambicije, mnogo vere i posvećenosti. Povezan sam sa navijačima i to će mi sigurno doneti veliku prednost", rekao je Jork za "Dejli Miror".

Dvajt Jork je za Aston Vilu između 1989. i 1998. godine odigrao je 284 utakmice i postigao je 97 golova, ali je kao trener radio samo kratko, između 2009. i 2010, kada je bio pomoćnik selektora reprezentacije Trinidada i Tobaga.

Tvrdi, međutim, da ima preporuku i podršku jednog od svojih bivših trenera, proslavljenog Aleksa Fergusona.

"Rekao je da ga pozovem telefonom ako mi je potreban. On to ne bi rekao da ne veruje da mogu da obavim posao. Sedim u Dubaiju i kada biste mogli da vidite pogled iz mog stana rekli biste da je to ludo, ali više od svega voleo bih da budem trener. Ne bih nigde išao ako ne mislim da mogu da obavim posao. Vili je potrebno nešto novo. Poslao sam biografiju, ali nisam siguran da li će je pogledati. Prijavio sam se za taj posao i pre nego što su doveli Brusa, ali nisam dobio nikakav odgovor. Igrao sam tamo 10 godina i mislim da znam kako da radim taj posao", naveo je 46-godišnji Jork.

Uprava Aston Vile u sredu je otpustila Stiva Brusa, a kao rok za angažovanje novog trenera naveli su 20. oktobar.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC