• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstajić odlučio: Srbija ima trećeg kapitena

Autor mondo.rs

Kada je odlučio da skine traku sa Ivanovićeve ruke, selektor je imenovao Kolarova za kapitena i Matića za zamenika, ali nijedan od njih neće igrati protiv Crne Gore i Rumunije. Izbor trećeg bio je logičan.

 Kapiteni-reprezentacije-Srbije-Kolarov-Matic-i-Tadic Izvor: MN PRESS

Kada je prošlog proleća odlučio da oduzme traku dugogodišnjem kapitenu naše reprezentacije, Branislavu Ivanoviću, i pripreme za Svetsko prvenstvo u Rusiji nastavi imenujući Aleksandra Kolarova za prvog među jednakima, a Nemanju Matića za njegovog zamenika, selektor Mladen Krstajić nije pretpostavljao da će u 2018. imenovati i - trećeg kapitena "orlova"!

Međutim, kada su dolazak na današnju prozivku pred mečeve sa Crnom Gorom i Rumunijom u UEFA ligi nacija morali jedan za drugim da otkažu i Kolarov i Matić, obojica zbog povreda zadobijenih prošle nedelje, Dušan Tadić nametnuo se kao logičan izbor u maloj grupi igrača sa zavidnim stažom u nacionalnom timu.

"Imam veliko iskustvo i stvarno ne osecam dodatnu obavezu zbog trake. Bitno je da pobedjujemo, a manje bitno ko je kapiten", rekao je novi kapiten posle okupljanja ekipe u Pazovi.

ITALIJAN SUDI MEČ CRNA GORA - SRBIJA

Bivši (Ivanović), nesuđeni (Matić) i novi (Tadić) kapiten reprezentacije Srbije u fudbalu.
Izvor: MN PRESS



Tadić je prvenac postigao 12. septembra 2012, kada je Srbija deklasirala Vels 6:1 na "Karađorđu", stadionu na kom je odigrao i prve profesionalne utakmice u karijeri kao "dete" i velika nada Vojvodine.

U četvrtak u Podgorici, odnosno nedelju u Beogradu, naša "desetka" zaigraće sa trakom koju je zaslužio ne samo deceniju i po dugim stažom u reprezentativnim selekcijama, već i načinom na koji se ponašao i borio na terenu svaki put kada je obukao dres Srbije.

Ovaj 29-godišnjak iz Bačke Topole, koji briljira u dresu Ajaksa ove sezone, ima najviše nastupa među konkurentima za mečeve 3. i 4. kola Lige C, a ujedno je i treći najstariji posle Antonija Rukavine (34) i Jagoša Vukovića (30).

Tadić je za "A" reprezentaciju debitovao još kao tinejdžer, kod Radomira Antića 2008. godine, važnu ulogu počeo je da dobija tri godine kasnije kada je smenu generacija sproveo Siniša Mihajlović, nakon čega su se menjali selektori ali ne i njegov uticaj na igru našeg tima pa je do danas zabeležio 58 nastupa uz 14 golova.

DOLAZI I MURINJO, KOGA LI ĆE GLEDATI?

Efikasniji od njega u ovom Krstajićevom timu samo je Aleksandar Mitrović, sa 19 pogodaka na 42 nastupa za "orlove", a među "dvocifrenima" samo su još Rukavina sa 51, Adem Ljajić sa 33 i Filip Kostić sa 28 igara u državnom timu.

Naš reporter nalazi se u "Kući fudbala" gde se ovog ponedeljka popodne okupljaju "orlovi". Ostanite uz Mondo.

Pratite nas i na Instagram profilu Mondo sport.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC